Om de afaceri indian acuzat de crimă organizată în Bosnia

Omul de afaceri indian Pramod Mittal a fost acuzat în Bosnia joi de conducerea unui grup de crimă organizată și de abuz în serviciu, în timp ce era șef al consiliului de supraveghere și coproprietar al unei fabrici de cocs din orașul Lukavac, din nord-estul orașului.

Mittal, fratele mai mic al magnatului indian de oțel Lakshmi Mittal, a fost acuzat de „conducerea unui grup de crimă organizată” care l-ar fi ajutat să aducă aproape 12 milioane de dolari de la Global Ispat Koksna Industrija Lukavac (GIKIL). El a deținut împreună cu guvernul local fabrica de lângă Tuzla, în nord-estul Bosniei.

Alte acuzații includ preluarea ilegală a controlului asupra producătorului de cocs metalurgic, în ciuda faptului că nu a investit 23 de milioane de euro, sau mai mult de jumătate din suma pe care s-a angajat să o investească în 2003, în schimbul pachetului de 51% din companie.

Alți șapte, inclusiv doi foști membri indieni și 5 bosniaci ai conducerii companiei, au fost acuzați de Mittal cu acuzații inclusiv crimă organizată, corupție și abuz în serviciu.

FOSTUL COMANDANT MILITAR SARB BOSNIAN CONdamnat LA 15 ANI DE ÎNCHISERE PENTRU CRIME ÎMPOTRIVA CIVILILOR ÎN TIMPUL RĂZBOIULUI

Un om de afaceri indian și alții au fost acuzați de crimă organizată, scăderea puterii de serviciu și corupție.  Liderul grupării criminale organizate a furat aproape 12 milioane de dolari de la Global Ispat Koksna Industrija Lukavac (GIKIL).

Un om de afaceri indian și alții au fost acuzați de crimă organizată, scăderea puterii de serviciu și corupție. Liderul grupării criminale organizate a furat aproape 12 milioane de dolari de la Global Ispat Koksna Industrija Lukavac (GIKIL).

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Mittal și ceilalți doi indieni – fostul director general al GIKIL, Paramesh Bhattacharyya, și un fost membru al consiliului său de supraveghere, Razib Dash – au fost arestați în Bosnia în vara anului 2019. Dar au fost eliberați și au părăsit țara după ce au acceptat să plătească cauțiune. de 1 milion de euro, în cazul lui Mittal, și 250.000 de euro pentru celelalte două. Toți trei rămân în afara Bosniei.

În 2019, tribunalul cantonal din Tuzla i-a ordonat lui Mittal să depună și aproape 11 milioane de euro pentru presupuse prejudicii aduse GIKIL.

Într-o declarație prin care a anunțat rechizitoriul joi, instanța a declarat că procurorii au depus o cerere de revocare a cauțiunii și de a ordona ca Mittal și ceilalți indieni acuzați să fie arestați din nou și returnați la închisoare din cauza neprezentării repetate a acestora la audierile de anchetă din Tuzla.

Nu a fost imediat clar dacă vreuna dintre persoanele acuzate a răspuns oficial la acuzații.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *