Parlamentarii CO analizează inteligența artificială pentru a identifica din timp incendiile de vegetație

La un an după ce cel mai distructiv incendiu din istoria statului a ars aproape 1.100 de case, parlamentarii din Colorado iau în considerare să se alăture altor state occidentale prin adoptarea inteligenței artificiale în speranța de a detecta incendiile înainte ca acestea să scape de sub control.

O propunere pe care legislatorii o vor discuta joi în cadrul unei audieri ar crea un program pilot de 2 milioane de dolari pentru a monta camere pe vârfurile munților în locații cu risc ridicat. Un program de inteligență artificială dezvoltat de o companie privată ar analiza imaginile și sunetele de la camere cu raze de 10 mile, în speranța de a detecta ceva care ar putea semnala începutul unui incendiu.

Face parte dintr-un efort continuu al pompierilor de a folosi noile tehnologii pentru a deveni mai inteligenți în modul în care își pregătesc și își poziționează mai bine resursele. Turnurile de observare a incendiilor, cândva ocupate de oameni, au fost în mare parte înlocuite cu camere în zone îndepărtate, multe dintre ele la înaltă definiție și înarmate cu inteligență artificială pentru a discerne un pană de fum din ceața dimineții.

SENATORUL REPUBLICAN DEZVLEAZĂ PROGRAME DE LEJNUMIRE CARE Vizează AGENDA CLIMATĂ A LUI BIDEN: „ENERGIA ESTE coloana vertebrală a ECONOMIEI NOASTRE”

Există sute de astfel de camere împrăștiate în California, Nevada și Oregon și chiar și telespectatorii ocazionali pot urmări incendiile de la distanță în timp real.

O secetă istorică și valuri de căldură recente legate de schimbările climatice au făcut ca incendiile să fie mai greu de luptat în vestul american, iar oamenii de știință spun că vremea încălzită va continua să facă incendiile mai frecvente și mai distructive. Furtunile record care au udat California cu peste 11 inci de ploaie în ultimele săptămâni și gropi de zăpadă în alte state au îmbunătățit condițiile pe termen scurt, dar seceta persistă în cea mai mare parte a Nevada, California și Utah și în zone mari din alte state occidentale, conform unui raport de marți al Administrației Naționale pentru Oceane și Atmosfere.

Un elicopter aruncă apă pe flăcări de la incendiul Alturas pe 12 mai 2022.

Un elicopter aruncă apă pe flăcări de la incendiul Alturas pe 12 mai 2022.
(Jerilee Bennett/The Gazette via AP, File)

Scopul programului Colorado este ca camerele de luat vederi și un algoritm AI să detecteze un val de fum și să alerteze primii respondenți care pot stinge incendiul înainte ca acesta să se dezvolte, a declarat Don Coram, un fost senator republican de stat Colorado care a susținut ideea și a încurajat primul. sponsorul din acest an, reprezentantul Cleave Simpson, republican și fermier.

„Odată ce aceste incendii ajung să crească în vârfurile copacilor, va fi nevoie de multe resurse, multă forță de muncă și mult noroc pentru a le doborî”, a spus Coram.

Audierea de joi va include mărturia unei companii de detectare a incendiilor de sălbăticie AI numită Pano AI. Compania a început să lucreze cu orașe, inclusiv cu stațiunea de schi Aspen, Colorado, și s-a extins în orașe și județe din șase state. Stațiile lor includ două camere montate pe un punct de vedere înalt, care se rotesc la 360 de grade și sunt conectate la software-ul AI al companiei. Fiecare stație costă aproximativ 50.000 de dolari în fiecare an.

Arvind Satyam, directorul comercial al Pano AI, a spus că inteligența artificială folosește un set de date de peste 300 de milioane de imagini care o învață ce este fum dintr-un incendiu și ce nu este.

CONGRESMANUL NJ CERERE O INVESTIGARE ÎN CAZUL PROIECTELOR EOLIENȚELOR OFFSHORE UCURĂ BALENE

Odată ce o cameră semnalează că ar putea avea loc un incendiu, fotografiile și informațiile sunt transmise prin centrul de informații al companiei pentru verificarea umană – algoritmul ar fi putut confunda norul de praf al unui tractor sau chiar gheizerul cu un pană de fum – înainte de a fi trimis la foc. agenţii, a spus el.

AI a câștigat notorietate pentru că a pătruns într-un număr de domenii – de la crearea de propagandă și dezinformare până la scrierea de eseuri sau scrisori de intenție despre orice solicită utilizatorul.

David Blankinship, consilier principal în tehnologie pentru Western Fire Chiefs Association, a declarat că agențiile de pompieri au ajuns să se bazeze pe acest tip de tehnologie de detectare, în special în California, unde programele au fost utilizate pe scară largă.

„Se rotește tot timpul la 360 și caută modificări ale pixelilor pe care ochiul uman s-ar putea să nu le detecteze”, a spus Blankinship, adăugând că „orice poți face pentru a pierde timp din răspunsul la acel incendiu salvează vieți”.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Totuși, Blankinship a remarcat că „aceste camere, chiar și cu AI, sunt doar o componentă a soluției reale care funcționează”.

Această soluție include civili care apelează la incendii, alte echipamente, cum ar fi senzori de fum, aeronave care adună informații detaliate zburând peste arsuri și chiar sateliți care oferă informații mai ample despre dimensiunea unei arsuri, a spus Blankinship.

Toate aceste sisteme, inclusiv camerele echipate cu IA, permit autorităților de pompieri să modeleze un incendiu și, prin urmare, să ia decizii dificile cu privire la unde și când să evacueze, câte motoare sunt dedicate unui anumit incendiu sau dacă arsurile ar trebui stinse.

Pentru Coram, care va participa la audiere de joi, proiectul de lege „are prea mult sens să nu fie făcut”.

„Mă uit în jur la toate acoperișurile pe care le văd și mă gândesc: „Doamne, când va lua foc, ce vom face?””, a spus Coram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *