Rep. Comer promite că va investiga vânzările de artă ale lui Hunter Biden și legăturile dealerilor cu China: „Este profund îngrijorător”

Reprezentantul James Comer, R-Ky., președintele Comisiei de Supraveghere și Responsabilitate a Camerei, a promis miercuri că va „ajunge la fund” despre cine cumpără arta lui Hunter Biden, pe fondul unei anchete mai ample asupra afacerilor străine ale primului fiu, în timp ce tatăl său a fost vicepresedinte.

Fox News Digital a raportat anterior că Georges Bergès, dealer-ul de artă care îl reprezintă pe Hunter Biden, are legături de lungă durată cu China și a declarat în 2015 că vrea să fie „tipul principal” al lumii artei în China.

Comer a răspuns miercuri la acest comentariu, spunând Fox News Digital că „adversarii străini, inclusiv China, au folosit tranzacții care implică vânzări de artă falsă pentru a spăla bani și a se sustrage de la sancțiunile impuse de Statele Unite”.

„Timp de decenii, Hunter Biden a vândut influență și acces la tatăl său și s-a angajat în afaceri dubioase cu adversari străini din întreaga lume”, a spus Comer. „Având în vedere istoria de activitate suspectă a lui Hunter, este profund îngrijorător faptul că fiul președintelui continuă să-și vândă lucrările de artă amatori cumpărătorilor anonimi la prețuri vertiginoase.”

Rep. James Comer, R-Ky., se pregătește pentru un interviu de televiziune în Capitoliul SUA, joi, 12 ianuarie 2023.

Rep. James Comer, R-Ky., se pregătește pentru un interviu de televiziune în Capitoliul SUA, joi, 12 ianuarie 2023.
(Tom Williams/CQ-Roll Call, Inc prin Getty Images)

HUNTER BIDEN, CHINA, DOCUMENTE CLASIFICATE: VURTEȘTE MISTERICE ÎN jurul PENN BIDEN CENTER

„Negustor de artă al lui Hunter, [Georges] Bergès, a precizat, de asemenea, că intenționează să fie „tipul principal” în China pentru artă”, a continuat el. „De ce i-ar plăti cineva lui Hunter pentru articole care, probabil, nu au valoare? Nu este Pablo Picasso. În calitate de președinte al Comisiei de Supraveghere a Camerei, voi continua să insist pentru transparență și răspunsuri pentru ca poporul american să ajungă la fundul cine cumpără arta lui Hunter.”

Miercuri devreme, Comer a trimis o scrisoare lui Bergès, care deține Galeria Georges Bergès din SoHo, Manhattan, cerând să predea toate comunicările dintre galeria sa și Casa Albă legate de o înțelegere raportată de a reține toate evidențele privind prețurile și cumpărătorii finali pentru Arta lui Biden.

„Comisia pentru Supraveghere și Responsabilitate investighează schemele de trafic de influență străine și interne ale președintelui Joe Biden și ale familiei sale”, a scris Comer lui Bergès. „De peste un deceniu, familia Biden a profitat de pe urma pozițiilor lui Joe Biden ca funcționar public. Aranjamentul dvs. cu Hunter Biden ridică serioase preocupări de etică și pune sub semnul întrebării dacă familia Biden vinde din nou acces și influență. În ciuda faptului că este un artist novice, Hunter Biden a primit sume exorbitante de bani vânzându-și opera de artă, identitățile cumpărătorilor rămân necunoscute, iar tu pari să fii singurul deținător al acestor tranzacții profitabile.”

„Ați anunțat că cea mai recentă lucrare de artă a lui Hunter Biden variază în prețuri între 55.000 USD și 225.000 USD. Este îngrijorător faptul că fiul președintelui Biden este destinatarul unor tranzacții anonime, în valoare de dolari – potențial de la cumpărători străini – fără nicio responsabilitate sau supraveghere (altul decât dvs.) ”, i-a scris Comer lui Bergès. „Poporul american merită transparență cu privire la anumite detalii despre tranzacțiile costisitoare de artă ale lui Hunter Biden. Credem că dețineți informații importante legate de această investigație”.

Președintele Biden face semn cu fiul său, Hunter Biden, după ce a participat la slujba la Holy Spirit Catholic Church din Johns Island, Carolina de Sud, pe 13 august 2022.

Președintele Biden face semn cu fiul său, Hunter Biden, după ce a participat la slujba la Holy Spirit Catholic Church din Johns Island, Carolina de Sud, pe 13 august 2022.
(NICHOLAS KAMM/AFP prin Getty Images)

PSAKI APĂRĂ PARTICIPAREA HUNTER BIDEN LA EXPOSIȚII DE ARTĂ: „NICIUN SCENARU” ÎN CARE CUMPĂRĂTORII POT „FORRA INFLUENȚĂ”

Republicanii Camerei au căutat anterior informații despre ofertele de artă ale lui Hunter Biden în ultimul Congres, când erau în minoritate, dar cererile lor către Bergès au rămas fără răspuns.

Site-ul web al galeriei spune că este în prezent „în întreținere”, iar pagina web a lui Hunter Biden a fost ștearsă în ultimele zile.

Pe 17 ianuarie, pagina lui Hunter Biden de pe site-ul galeriei spunea: „Avocat de profesie, Hunter Biden își dedică acum energiile artelor creative, aducând nenumărate experiențe. Rezultatele sunt picturi puternice și de impact, de la fotogenice la media mixtă până la abstract. Substraturile alese de el sunt pânza, hârtie YUPO, lemnul și metalul pe care aplică ulei, acrilic, cerneală împreună cu cuvântul scris; toate acestea creând o experiență unică care a devenit semnătura lui.”

Acum, pe pagină scrie „404 nu a fost găsit”.

Reprezentanții republicani Lauren Boebert din Colorado, Paul Gosar din Arizona și Clay Higgins din Louisiana, toți membri ai comisiei de supraveghere a Camerei, au spus că susțin cu fermitate investigarea vânzărilor de artă ale lui Hunter Biden.

„Picturile cu degetele lui Hunter Biden în mod clar nu valorează 500.000 de dolari pe bucată”, a declarat Boebert pentru Fox News Digital. „Clienții săi nu cumpărau artă, cumpărau acces. Cine erau acești cumpărători și ce acces au primit este ceva ce poporul american merită absolut să știe – mai ales dacă se dovedește că arta era cumpărată de la prietenii lui Georges Bergès din PCC. .”

Hunter Biden vede o parte de artă împreună cu familia la Galeria Georges Bergès din New York.

Hunter Biden vede o parte de artă împreună cu familia la Galeria Georges Bergès din New York.
(Fotografie de TheImageDirect.com)

„Sustin cu tărie investigarea a ceea ce pare a fi corupție deschisă și notorie și posibilă luare de mită a lui Joe Biden prin plăți subțiri transparente pentru locuri de muncă fără spectacol, „artă” amator și alte tactici de spălare a banilor”, a declarat Gosar pentru Fox News Digital. „Integritatea guvernului nostru este prea importantă pentru a lăsa Ucraina sau China să mituiască în mod deschis aleșii noștri printr-o viclenie cu plăți către membrii familiei Biden”.

„Vom investiga pe toți cei implicați în familia criminală Biden”, a spus Higgins. „Examinăm cele 148 de rapoarte de activitate suspectă emise de băncile asigurate la nivel federal, spălarea banilor și interacțiunile corupte cu China. Investigațiile de supraveghere vor dezvălui adevăruri profunde și incomode. Dacă cineva ajunge la închisoare, atunci așa să fie.”

Deputații republicani Matt Gaetz din Florida, Andy Biggs din Arizona și Darrell Issa din California, toți membri ai Comitetului Judiciar al Camerei, care îl investighează și pe Hunter Biden, au susținut de asemenea ancheta.

“Ce au în comun arta și Ucraina? Ambele au fost utilizate pe scară largă de-a lungul istoriei pentru spălarea banilor”, a declarat Gaetz pentru Fox News Digital. „Sustin pe deplin investigația președintelui Comer privind influența străină asupra lui Biden”.

Rep. Matt Gaetz (R-FL) merge la o reuniune cu ușile închise a GOP la Capitoliul SUA, 10 ianuarie 2023, la Washington, DC.

Rep. Matt Gaetz (R-FL) merge la o reuniune cu ușile închise a GOP la Capitoliul SUA, 10 ianuarie 2023, la Washington, DC.
(Fotografia de Drew Angerer/Getty Images)

MATT GAETZ Spune că SCANDALUL DOCUMENTALELOR CLASIFICATE „PARA ȘI DEMOCRAȚII ÎNCĂ JOE BIDEN”

Secretarul de presă al lui Biggs a spus că congresmanul „sprijină fără echivoc scrisoarea congresmanului Comer trimisă dealer-ului de artă al lui Hunter Biden, Georges Bergès. Bergès poate avea informații cruciale legate de Hunter Biden.

„Președintele Comer dă tonul potrivit în cadrul Comitetului de Supraveghere și sunt încrezător că va urmări faptele oriunde vor duce acestea”, a spus Issa. „El știe că corupția familiei Biden a avut loc în întreaga lume și că adevărul despre ofertele de artă ale lui Hunter și alte scheme încurajate de Biden trebuie să fie arătat poporului american”.

În timpul unui interviu din 2015 cu Resident, Bergès a spus că vrea să fie liderul lumii artei în China, a raportat anterior Fox News Digital.

„Planul meu este să fiu liderul în China; colecționarul principal și comerciantul de artă care descoperă și cultivă talentul din acea regiune”, a spus Bergès. „Plănuiesc să găsesc, să descopăr și să îi aduc în restul lumii pe cei pe care îi consider următoarea generație de artiști moderni ai Chinei”.

El a mai spus că crede că „economia Chinei transformă economia globală și totul se schimbă din cauza unei Chine în ascensiune” și că a fost fascinat de „impactul cultural” pe care China îl „are asupra lumii”.

“Puterea culturală este o putere reală. Acesta este motivul pentru care America continuă să fie capitala lumii, datorită influenței pe care o are asupra culturii de-a lungul generațiilor și la un nivel global de neegalat”, a mai spus Bergès. „Și cred că din ce în ce mai mulți chinezii încep să înțeleagă că inovarea culturală va spori influența lor culturală viitoare pe continente”.

INTERVIUL CU HUNTER BIDEN ALEGE PENTRU ȘINĂ, CÂND GAZDA SPUNE că „MÂINILE S-AU LEGATE” DIN A PUNE ÎNTREBĂRI POLITICE

NEW YORK, NY - 20 SEPTEMBRIE: Georges Berges participă la petrecerea de copertă a revistei rezidente a Dr. Gina Sam la Georges Berges Gallery pe 20 septembrie 2018 în New York City.

NEW YORK, NY – 20 SEPTEMBRIE: Georges Berges participă la petrecerea de copertă a revistei rezidente a Dr. Gina Sam la Georges Berges Gallery pe 20 septembrie 2018 în New York City.
(Fotografie de Jared Siskin/Patrick McMullan prin Getty Images)

Într-un interviu din 2014 acordat revistei Quest, Bergès a remarcat că călătorește în China „de trei sau patru ori pe an” și că, la acea vreme, avea un „grup solid de aproximativ 25 de colecționari, majoritatea în străinătate”.

Experții în artă au luat în derâdere opera de artă a lui Biden ca fiind prea scumpă, sugerând că cumpărătorii vor plăti pentru numele Biden, mai degrabă decât pentru arta în sine.

Alții și-au pus întrebări dacă cumpărătorii confidențiali de artă încearcă să obțină favoarea primei familii, sugerând că implicarea Casei Albe în negocierile pentru prețuri este o problemă de etică.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Cumpărătorii anonimi ar putea avea legături cu Partidul Comunist Chinez și ar putea încerca să cumpere influență în administrația Biden prin achizițiile de artă.

Bergès a fost, de asemenea, citat în ziarul de stat chinez China Daily pentru implicarea sa într-un eveniment de filantropie cu trei artiști chinezi, ale căror piese Bergès a spus că „nu sunt doar obiecte frumoase de creat, ci provoacă și percepția localnicilor despre ceea ce este China. și instituțiile cu care trăiesc”.

Avocatul lui Hunter Biden și galeria de artă nu au răspuns solicitării de comentarii a Fox News Digital.

Houston Keene, Chris Pandolfo și Cameron Cawthorne de la Fox News Digital au contribuit la acest raport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *