Rupia pakistaneză scade în raport cu dolarul, deoarece guvernul țării este de acord să respecte FMI

Moneda pakistaneză, cu lipsă de numerar, a scăzut joi în raport cu dolarul, după ce guvernul a indicat că este gata să respecte condițiile dure stabilite de Fondul Monetar Internațional pentru următoarea tranșă a pachetului său de salvare.

Pakistanul caută o tranșă crucială de 1,1 miliarde de dolari din fond – parte a pachetului său de salvare în valoare de 6 miliarde de dolari – pentru a evita implicit. Discuțiile cu FMI privind relansarea planului de salvare au stagnat în ultimele luni.

Rupia s-a închis miercuri la 230 pentru dolar. A scăzut și mai mult, tranzacționându-se la 255 pentru 1 dolar în câteva ore de la redeschiderea pieței joi. Guvernul nu a comentat imediat evoluțiile.

RUPIA INDIANĂ HITS RECORD MINUS

Analistul Ahsan Rasool spune că scăderea rupiei este un semn că Pakistanul a fost aproape de a-și asigura împrumutul atât de necesar de la FMI.

Un schimbător de bani de la marginea drumului ridică bancnote de cincizeci de rupii pakistaneze în Karachi, Pakistan, pe 14 decembrie 2017. Rupia pakistaneză a scăzut în comparație cu dolarul american după ce guvernul a acceptat să respecte FMI.

Un schimbător de bani de la marginea drumului ridică bancnote de cincizeci de rupii pakistaneze în Karachi, Pakistan, pe 14 decembrie 2017. Rupia pakistaneză a scăzut în comparație cu dolarul american după ce guvernul a acceptat să respecte FMI.
(Asim Hafeez/Bloomberg prin Getty Images)

INDIA ÎNCETINEAZĂ RATA INTRODUCEREA NOII MONEDE ÎN ECONOMIA SA

Scăderea rupiei vine la câteva zile după ce premierul Shahbaz Sharif a declarat că guvernul său este gata să adere la „condițiile dure ale FMI” pentru a reînvia pachetul de salvare de 6 miliarde de dolari, care a fost suspendat în ultimele câteva luni.

Pakistanul se confruntă în prezent cu una dintre cele mai grave crize economice ale țării, pe fondul scăderii rezervelor valutare. Acest lucru a stârnit temeri că Pakistanul ar putea fi în stare de neîndeplinire a obligațiilor, deși Sharif insistă că a scos țara din pragul implicitului atunci când a preluat controlul anul trecut.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Sharif l-a acuzat pe prim-ministrul Imran Khan și pe guvernul său pentru starea de rău economic. Khan a fost înlăturat printr-o neîncredere în Parlament în aprilie și de atunci a militat pentru alegeri anticipate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *