Scântei zboară în timp ce DNC atacă demanii din New Hampshire într-o ceartă verbală din cauza calendarului primarului prezidențial al partidului

Un panou cheie al Comitetului Național Democrat oferă Georgiei și New Hampshire-ului mai mult timp pentru a face schimbări care le-ar permite să facă parte dintr-un grup de cinci state care demarează calendarul primar prezidențial reînnoit al partidului.

Însă membrii comisiei de vârf i-au criticat pe democrații din Granite State pentru opoziția necruțătoare față de noul program propus, care ar da peste cap poziția îndrăgită a New Hampshire-ului, veche de un secol, ca prim stat prezidențial primar din națiune.

În timpul unei întâlniri virtuale de miercuri seara, membrii Comitetului pentru Reguli și Statut al DNC au votat în unanimitate pentru a acorda Georgiei și New Hampshire-ului până la începutul lunii iunie pentru a se conforma cu noul calendar propus. Dar în ultimul capitol din această ceartă inflamabilă a Partidului Democrat, membrii comisiei au spus că au fost șocați de respingerea democraților din New Hampshire, pe care i-au numit „deranjantă” și „iresponsabilă”.

“Nu ne ajută. Nu ajută partidul… să avem această diviziune și să o împărtășim în public”, a subliniat Lee Saunders, membru al comitetului pentru Reguli și Statute DNC și lider de muncă. „Nu ar trebui să vorbim niciodată așa în cadrul DNC”.

GUVERNATORUL NH GOP către DNC: „NU VOM FI AMENINȚI”

Comitetul pentru reguli și statut al Comitetului Național Democrat ține o întâlnire virtuală, pe 25 ianuarie 2023. Panelul a votat în unanimitate pentru a acorda Georgiei și New Hampshire-ului mai mult timp pentru a se conforma cu noul calendar de nominalizări al partidului.

Comitetul pentru reguli și statut al Comitetului Național Democrat ține o întâlnire virtuală, pe 25 ianuarie 2023. Panelul a votat în unanimitate pentru a acorda Georgiei și New Hampshire-ului mai mult timp pentru a se conforma cu noul calendar de nominalizări al partidului.
(DNC)

Timp de un secol, New Hampshire a organizat primele primare în cursa pentru Casa Albă, iar în ultima jumătate de secol a organizat a doua competiție în calendarele de nominalizări prezidențiale ale ambelor partide politice majore, în urma caucusurilor din Iowa.

De ani de zile, mulți democrați au considerat Iowa și New Hampshire drept nereprezentative pentru întregul partid pentru că sunt în mare parte albi, cu puține zone urbane majore. Nevada și Carolina de Sud, care în ultimele cicluri au votat al treilea și al patrulea în calendar, sunt mult mai diverse decât fie Iowa, fie New Hampshire.

PANELUL DNC VOTEAZĂ PENTRU A OFERĂ MAI MULT TIMP NOUL HAMPSHIRE, GEORGIA

În timp ce republicanii nu fac nicio modificare în topul calendarului de nominalizări din 2024, DNC zguduie lucrurile. Propunerea lor, care a eliminat un prim obstacol cheie atunci când a fost aprobată în mod covârșitor luna trecută de către Comitetul pentru Reguli și Statute, mută Carolina de Sud pe poziția de lider în calendarul primar al democraților, pe 3 februarie 2024, New Hampshire și Nevada deținând primare trei zile mai târziu, urmate de Georgia și Michigan. Experții național-democrați spun că planul, propus de președintele Biden, este de așteptat să fie aprobat de membrii completi ai DNC atunci când se vor reuni la Philadelphia săptămâna viitoare.

Un semn care marchează tradiția îndrăgită din New Hampshire, veche de un secol, de a organiza primele primare prezidențiale a națiunii în cursa pentru Casa Albă, se află vizavi de clădirea capitolului de stat, în Concord, NH, pe 7 decembrie 2022.

Un semn care marchează tradiția îndrăgită din New Hampshire, veche de un secol, de a organiza primele primare prezidențiale a națiunii în cursa pentru Casa Albă, se află vizavi de clădirea capitolului de stat, în Concord, NH, pe 7 decembrie 2022.
(Fox News)

DNC insistă, de asemenea, că New Hampshire, pentru a-și păstra intervalul de vot anticipat în noul calendar, trebuie să renunțe la o lege de stat veche de zeci de ani care îi protejează statutul de primar în țară și trebuie să extindă legislația pentru a extinde accesul. la vot anticipat. Cu republicanii controlând biroul guvernatorului și ambele camere ale legislativului de stat, democrații de stat susțin că asta nu este un început în New Hampshire.

Asta înseamnă că DNC ar putea penaliza New Hampshire și toți candidații care participă la primarul prezidențial democrat din Granite State pentru încălcarea noului calendar al partidului. Guvernatorul republican Chris Sununu din New Hampshire și republicanii de stat l-au criticat în mod repetat pe Biden și DNC, iar săptămâna trecută Sununu a reiterat că „noi mergem pe primul, indiferent de ce”.

Președintele de multă vreme al Partidului Democrat New Hampshire, Ray Buckley, a declarat săptămâna trecută la Fox News că „îl aplaudăm [President Biden’s] eforturile de a ridica alegătorii negri. Susținem foarte mult acest efort. Dar poți ridica vocile negre și latino fără să sari peste New Hampshire.”

DEMOCRAȚII IMPING SĂ ÎȘI RESPALȚE CALENDARUL DE NOMINALIRI PREȘEDENȚIALE

Buckley și delegația completă a Congresului democrat a statului au organizat o presă în plină instanță în urma anunțării propunerii președintelui și au reușit să atragă atenția presei naționale în ultimele două luni. Ei au susținut, de asemenea, că au fost surprinși de mișcarea de luna trecută de a schimba locul lui New Hampshire în calendarul nominalizărilor.

„De asemenea, am fost surprins și, sincer, șocat că acest lucru a fost cumva neașteptat”, a subliniat de multă vreme oficialul DNC, Leah Daughtry. „Am fost la fiecare întâlnire de reguli și, după cum îmi amintesc, a apărut la fiecare întâlnire pe care am avut-o”.

„Pentru mine ca femeie afro-americană, este destul de deranjant să-și susțină argumentul pe acest privilegiu vechi de 100 de ani, în măsura în care această lege a fost adoptată chiar înainte ca oamenii de culoare să aibă dreptul de a vota”, a subliniat Daughtry.

Joanne Dowdell, singura reprezentantă a New Hampshire în comitet, a subliniat din nou argumentele conform cărora democrații de stat sunt neputincioși să facă schimbările cerute de DNC din cauza opoziției republicanilor care controlează biroul guvernatorului și legislatura.

„Realitatea de a avea un proiect de lege… nu există în această majoritate condusă de republicani”, a spus Dowdell. Și ea a acuzat că DNC i-a „pus pe democrații din New Hampshire într-o poziție fără câștig”.

Dar Mo Elleithee, un alt oficial de top al DNC din panel, a subliniat că „oamenii din Georgia rămân optimiști și fac treaba”. Georgia, similar cu New Hampshire, are un guvernator republican și o legislatură controlată de GOP.

Și Elleithee a argumentat: „Sunt puțin frustrată să aud că oamenii din cadrul democrației din New Hampshire sună public mai degrabă ca guvernatorul republican decât susținând că pot face asta așa cum sunt în Georgia. Se pare că există un ecou a ceea ce spune instituția republicană din New Hampshire”.

El a reiterat, de asemenea, că DNC, pe măsură ce avansează cu noul său calendar de nominalizări prezidențiale, „nu va fi ținut ostatic al tradiției”.

Democrații din New Hampshire susțin că schimbările pe care le propune DNC vor fi un cadou politic pentru republicani din statul cheie de luptă pentru alegerile generale din nord-est.

Fostul vicepreședinte de atunci Joe Biden face campanie în fața Casei de Stat din New Hampshire pe 8 noiembrie 2019, în Concord, NH

Fostul vicepreședinte de atunci Joe Biden face campanie în fața Casei de Stat din New Hampshire pe 8 noiembrie 2019, în Concord, NH
(Fox News)

Și există un avertisment cu privire la șansele de realegere ale lui Biden.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

„Ne temem, de asemenea, dacă refuzați să depuneți înscrierea la primarul din New Hampshire, că ați putea pierde primul primar prezidențial din 2024, să creați o distragere inutilă pentru campania voastră și să vă diminuați marele record din ultimii doi ani”, spune New Hampshire. Democrații au scris într-o scrisoare recentă către DNC, protestând împotriva schimbării calendarului. „Indiferent de ce decide DNC, legea de stat asigură că primarul nostru va continua să meargă primul, oferind astfel posibilitatea unui alt candidat să depună aici și să valorifice furia tot mai mare față de democrații naționali. Este sigur să spunem că acest lucru probabil nu este posibil. cum ați dori să începeți realegerea voastră și ar alimenta doar vorbăria că democrații sunt divizați și în dezordine.”

Dowdell, deși a subliniat că democrații din New Hampshire susțin pe deplin realegerea lui Biden, a avertizat că „Nu așa ar dori niciunul dintre noi să demareze o campanie de realegere”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *