Schiff folosește aplicația TikTok pe care Biden a interzis-o pentru a se plânge că a fost dat afară din Comitetul de Informații al Camerei

Rep. Adam Schiff, deputat în California, a mers la TikTok, aplicația legată de Partidul Comunist Chinez, care a fost interzisă de președintele Biden, pentru a posta un videoclip în care se plânge că a fost dat afară din Comisia de informații de către președintele Camerei Kevin McCarthy.

McCarthy i-a exclus marți pe Schiff și pe reprezentantul Eric Swalwell de la Comitetul de Informații, invocând preocupări de securitate națională. Schiff a răspuns cerând donații în primul său videoclip de pe Tiktok, o aplicație de partajare video deținută de China, care este criticată atât de republicani, cât și de democrați – din cauza preocupărilor de securitate națională.

„Bună ziua, sunt congresmanul Adam Schiff și am niște vești supărătoare”, a spus Schiff în videoclip. „Astăzi, Kevin McCarthy m-a îndepărtat din Comitetul de Informații al Camerei, totul pentru că mi-am făcut treaba, ținându-l la răspundere pe Trump și pentru că i-am înfruntat republicanii extremi MAGA”.

„Știam că va fi rău când republicanii vor prelua conducerea, dar este mult mai rău decât ne așteptam”, a spus el. “Dar vă pot promite acest lucru, acesta nu este sfârșitul luptei mele pentru democrația noastră, acesta este doar începutul. Vă rugăm să ni se alăture și să contribuie astăzi.”

Reprezentantul american Adam Schiff (D-CA) (R), alături de reprezentantul Eric Swalwell (D-CA), vorbește la o conferință de presă despre sarcinile comisiilor pentru cel de-al 118-lea Congres al SUA, la clădirea Capitoliului SUA, pe 25 ianuarie 2023 , în Washington, DC

Reprezentantul american Adam Schiff (D-CA) (R), alături de reprezentantul Eric Swalwell (D-CA), vorbește la o conferință de presă despre sarcinile comisiilor pentru cel de-al 118-lea Congres al SUA, la clădirea Capitoliului SUA, pe 25 ianuarie 2023 , în Washington, DC
(Fotografia de Kevin Dietsch/Getty Images)

GAVIN NEWSOM SE AGAȚĂ DE CONTUL TIKTOK DUPĂ CELE MAI MULTE STATELE, CONGRÉSUL INTERZIAZĂ APLICȚIA DEținută de chinezi

TikTok este deținut de ByteDance, o companie chineză care și-a mutat sediul în Singapore în 2020. Criticii săi spun că guvernul chinez ar putea accesa datele utilizatorilor, cum ar fi istoricul de navigare și locația, precum și să impulsioneze propaganda comunistă prin intermediul aplicației.

Temerile legate de popularul site de socializare au crescut în urma unui raport de anul trecut conform căruia o echipă TikTok din China a accesat datele utilizatorilor TikTok din SUA, inclusiv doi jurnalişti.

Rep. SUA Adam Schiff (D-CA) (C), alături de Rep. Eric Swalwell (D-CA) și Rep. Ilhan Omar (D-MN), vorbește într-o conferință de presă despre sarcinile comisiilor pentru cel de-al 118-lea Congres al SUA, la Clădirea Capitoliului SUA pe 25 ianuarie 2023, în Washington, DC

Rep. SUA Adam Schiff (D-CA) (C), alături de Rep. Eric Swalwell (D-CA) și Rep. Ilhan Omar (D-MN), vorbește în cadrul unei conferințe de presă despre atribuțiile comisiilor pentru cel de-al 118-lea Congres al SUA, la Clădirea Capitoliului SUA pe 25 ianuarie 2023, în Washington, DC
(Fotografia de Kevin Dietsch/Getty Images)

REPREZENTANT. ADAM SCHIFF: „NU REGRET” HYPING DISCREDITED DOSSIER STEELE

Un număr tot mai mare de state roșii și albastre din întreaga țară interzic cel puțin parțial TikTok, iar Congresul a interzis utilizarea TikTok pe dispozitivele guvernamentale federale în proiectul de lege omnibus pe care Biden l-a semnat cu câteva săptămâni în urmă.

Forțele armate americane au interzis și TikTok pe dispozitivele militare.

Aplicația TikTok pe un smartphone.

Aplicația TikTok pe un smartphone.
(Marijan Murat/alianță de imagine prin Getty Images)

REPREZENTANT. SCHIFF, PREȘEDINTE DCCC MALONEY Strângerea de fonduri pe balconul elegant din Paris, la o lună de la alegeri

Deși efortul de a restricționa TikTok a fost unul bipartizan, democrații încă folosesc în mare măsură aplicația pe dispozitivele lor personale. O analiză recentă a Statelor Newsroom a constatat că cel puțin 32 de membri ai Congresului – toți democrați și unul independent – ​​dețineau la începutul lunii ianuarie conturi TikTok, iar cel puțin jumătate dintre acești membri fie „sed în prezent, fie au făcut parte anterior în comisii care se ocupă de afaceri externe. , armata SUA, investigații și securitate națională”.

Pentru a evita interdicțiile mari din SUA, TikTok s-a oferit să-și sporească transparența, acordând oficialilor americani supravegherea algoritmilor săi, ca parte a unei reorganizări de 1,5 miliarde de dolari a operațiunilor sale din SUA.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

În cel de-al doilea videoclip TikTok de joi, Schiff și-a anunțat candidatura pentru un loc în Senatul SUA deținut în prezent de senatorul Dianne Feinstein, deputat în California.

Breck Dumas de la Fox News a contribuit la acest raport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *