Senatorul Wicker promite că va supraveghea „riguros” ajutorul Ucrainei, pe măsură ce conflictul ajunge la punctul critic

EXCLUSIV: Senatorul Roger Wicker a spus că administrația Biden „nu a reușit” să comunice în mod clar interesul critic pe care SUA îl au în sprijinirea Ucrainei în războiul său cu Rusia și că Congresul va continua supravegherea „riguroasă” a ajutorului militar de peste 26,7 miliarde de dolari, contribuit la aceasta. efort.

Potrivit unor fragmente din discursul său de la primul etaj, în calitate de membru al Comitetului pentru Servicii Armate din Senat, obținute pentru prima dată de Fox News Digital, Wicker, R-Miss., intenționează să afirme importanța deosebită de a clarifica interesul Statelor Unite pentru Ucraina.

„Pe măsură ce se apropie prima aniversare a acestui război, ar trebui să reflectăm la progresele înregistrate de Ucraina și să luăm în considerare cum să o ajutăm să câștige decisiv acest conflict, astfel încât o pace de durată să poată prinde rădăcini”, se arată în fragmente. „Pentru a face acest lucru, trebuie mai întâi să precizăm clar care sunt interesele noastre americane în Ucraina. Este ceva ce președintele și consilierii săi nu au reușit să facă în mod repetat, alegând în schimb să facă referiri vagi la „ordinea internațională bazată pe reguli”.

RĂZBOIUL UCRAINA-RUSIA: GERMANIA ESTE DE ACORD SĂ TRIMITE 2 BATALIoane DE TANQUE LEOPARD 2 DUPĂ PRESIUNE MARE

Senatorul Roger Wicker, domnișoara R-Miss.

Senatorul Roger Wicker, domnișoara R-Miss.
(Fotografia de Joshua Roberts/Getty Images)

„Vom continua să menținem și să extindem structura riguroasă de supraveghere pe care am plasat-o asupra ajutorului militar”, au continuat fragmentele. „Începând de astăzi, Congresul a impus mai mult de două duzini de cerințe de supraveghere detaliate și separate asupra administrației Biden și continuăm să monitorizăm îndeaproape răspunsurile acestora”.

BIDEN APROBĂ TRIMITEREA A 31 DE TANCAURI M1 ABRAMS ÎN UCRAINA, ÎN INVERSARE

„Dacă facem alegerile corecte, putem asigura o victorie ucraineană asupra Rusiei, putem trimite un mesaj de putere Chinei și altora care ne doresc rău și putem restabili Statele Unite ca Arsenal al Democrației al lumii”.

Discursul de podea al lui Wicker vine a doua zi Președintele Biden a aprobat miercuri livrarea a 31 de tancuri Abrams M1 în Ucraina, la doar câteva ore după ce cancelarul german Olaf Scholtz a declarat că Ucraina va primi și tancuri Leopard 2 de la Berlin, deoarece Rusia plănuiește o ofensivă majoră.

Președintele Biden face un anunț privind sprijinul militar suplimentar pentru Ucraina în Sala Roosevelt a Casei Albe, pe 25 ianuarie 2023, la Washington, DC

Președintele Biden face un anunț privind sprijinul militar suplimentar pentru Ucraina în Sala Roosevelt a Casei Albe, pe 25 ianuarie 2023, la Washington, DC
(Alex Wong/Getty Images)

Președintele, alături de secretarul Apărării Lloyd Austin și de secretarul de stat Antony Blinken, a descris vehiculele drept „cele mai capabile tancuri din lume” și a spus că „va spori capacitatea Ucrainei” pe câmpul de luptă.

Biden a spus că ajutorul occidental acordat Ucrainei „nu este un amenințare ofensivă pentru Rusia.”

Pentagonul a anunțat săptămâna trecută că va trimite încă 2,5 miliarde de dolari ajutor militar pentru Ucrainainclusiv 90 de vehicule de luptă Stryker pentru prima dată și alte 59 de vehicule de luptă Bradley.

SUA au trimis Ucrainei peste 26,7 miliarde de dolari în ajutor militar de când Rusia a invadat în februarie 2022.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Un consilier al senatului a declarat pentru Fox News Digital că Congresul se concentrează pe furnizarea de ajutor militar Ucrainei, precum și efectuând o supraveghere atentă a fiecărui dolar.

Nu numai că este esențial ca poporul american să înțeleagă că fiecare dolar promovează securitatea națională, a spus consilierul, ci trimite un semnal puternic Chinei că SUA investește în aliații săi.

"Noua strategie a lui Vladimir Putin se concentrează mai degrabă pe combaterea unui război pe scară largă decât pe o „operație militară specială”." spuse Rebekah Koffler.

„Noua strategie a lui Vladimir Putin se concentrează mai degrabă pe combaterea unui război pe scară largă decât pe o „operație militară specială””, a spus Rebekah Koffler.
(Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Fotografie prin AP)

Rebekah Koffler, președintele Doctrine & Strategy Consulting, fost ofițer de informații DIA și autorul cărții „Putin’s Playbook: Russia’s Secret Plan to Defeat America”, a spus că începutul anului 2023 înseamnă începutul celei mai „fire” faze a războiului dintre Rusia și Ucraina. .

Koffler, care este și colaborator la Fox News, a menționat că săptămâna trecută, Rusia a anunțat „schimbări majore” pentru a-și consolida armata, ceea ce spune că este un semn că Moscova își „reformează” abordarea în Ucraina.

Noua strategie a lui Vladimir Putin se concentrează mai degrabă pe lupta cu un război la scară largă decât pe o „operație militară specială”, a spus Koffler, care cel mai probabil va avea ca rezultat un conflict permanent în teatrul european.

Caitlin McFall de la Fox News a contribuit la acest raport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *