Tatăl lui Novak Djokovic a fost văzut pozând cu suporteri pro-rusi la Australian Open

Tatăl lui Novak Djokovic, Srdjan, părea să fie printre cei văzuți pozând pentru poze cu steaguri pro-Vladimir Putin la Australian Open de miercuri.

Srdjan Djokovic a fost văzut în afara Rod Laver Arena stând lângă un bărbat care purta „Z” pro-rus pe cămașă și ținând un steag rusesc pe care avea chipul lui Putin tencuit pe el.

Potrivit The Guardian, un videoclip postat pe YouTube părea să-l arate pe Djokovic spunând „trăiască cetățenii ruși” în limba sa.

CLICK AICI PENTRU MAI MULTĂ ACOPERIRE SPORTIVĂ PE FOXNEWS.COM

Un bărbat care poartă o "Z" Tricou urmărește meciul dintre Novak Djokovic și rusul Andrey Ruble de la Australian Open din Melbourne, pe 25 ianuarie 2023.

Un bărbat care poartă un tricou cu „Z” urmărește meciul dintre Novak Djokovic și rusul Andrey Ruble de la Australian Open din Melbourne, pe 25 ianuarie 2023.
(William West/AFP prin Getty Images)

Fotografia tatălui marelui tenismen și a suporterului Rusiei a venit după ce oficialii de la Australian Open au descarcat mai multe persoane de la turneu pentru comportamentul lor.

Tennis Australia a emis o declarație prin care a fost necesară intervenția poliției în timpul incidentului.

„Patru oameni din mulțimea care părăseau stadionul au dezvăluit steaguri și simboluri nepotrivite și i-au amenințat pe securiști”, se arată în declarație, via BBC. “Poliția din Victoria a intervenit și continuă să-i pună la îndoială. Confortul și siguranța tuturor este prioritatea noastră și lucrăm îndeaproape cu securitatea și autoritățile”.

Tatăl lui Novak Djokovic, Srdjan, vorbește la o conferință de presă la Belgrad, Serbia, 10 ianuarie 2022.

Tatăl lui Novak Djokovic, Srdjan, vorbește la o conferință de presă la Belgrad, Serbia, 10 ianuarie 2022.
(Reuters/Zorana Jevtic)

NOVAK DJOKOVIC ÎNCHIDE CRITICILE AUSTRALIENE DESCHISE ÎL ACUZAZĂ DE „FALSAREA” RĂNĂRII: „LĂSAȚI-I să se îndoiască”

Steagurile rusești și belaruse au fost interzise de turneu, deși inițial a fost permis dacă nu a avut loc nicio întrerupere. Situația a fost inversată săptămâna trecută, după un meci feminin dintre Kateryna Baindl din Ucraina și rusoaica Kamilla Rakhimova, când un fan rus a afișat un steag în timpul meciului.

Australian Open a folosit, de asemenea, un steag neutru pentru toți jucătorii ruși și belarusi din cauza invaziei actuale.

De când a început invazia Ucrainei în februarie anul trecut, sportivii ruși și belarusi nu au putut juca sub propriile lor steaguri.

Srdjan Djokovic vorbește la o conferință de presă la Belgrad, Serbia, 10 ianuarie 2022.

Srdjan Djokovic vorbește la o conferință de presă la Belgrad, Serbia, 10 ianuarie 2022.
(Reuters/Zorana Jevtic)

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Wimbledon a mai făcut cunoscut că, deocamdată, niciun jucător de tenis din Rusia sau Belarus nu are voie să concureze la prestigiosul turneu din 2023.

Scott Thompson de la Fox News a contribuit la acest raport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *