Ted Cruz spune că este „esențial” ca FBI să percheziționeze casa lui Hunter Biden pentru documente clasificate

Senatorul Ted Cruz, R-Texas, a declarat miercuri că FBI ar trebui să cerceteze casa și afacerea lui Hunter Biden pentru posibile documente clasificate.

Cruz a făcut aceste comentarii în timpul podcastului său „Verdict” miercuri, care vine după ce au fost găsite documente clasificate la biroul privat al președintelui Biden din Penn Biden Center și Wilmington, acasă din Delaware.

„FBI-ul trebuie să caute și să investigheze pentru a determina dacă există documente clasificate la casa sau la afacerea lui Hunter Biden”, a spus Cruz pe podcastul său. „FBI-ul nu trebuie să stea pe partea din spate zile, săptămâni și luni și să lase pe cineva să pună acele documente într-un tocător. Trebuie să apară mâine și să percheziționeze casa și biroul lui Hunter Biden. Dacă ne pasă să protejăm documentele clasificate. și înțelegând ce a făcut Joe Biden, trebuie să facem asta imediat”.

Cruz a spus că secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, ar trebui să fie întrebat „Hunter Biden se opune unei percheziții FBI în casa și afacerea lui?”

DOJ CAPITĂ MAI MULTE DOCUMENTE CLASIFICATE DIN CASA LUI WILMINGTON A BIDEN DUPĂ CĂUTARE FBI DE 12 ORE

Senatorul Ted Cruz, un republican din Texas, vorbește în timpul unei audieri a Comisiei pentru Relații Externe a Senatului la Washington, DC, SUA, marți, 8 martie 2022.

Senatorul Ted Cruz, un republican din Texas, vorbește în timpul unei audieri a Comisiei pentru Relații Externe a Senatului la Washington, DC, SUA, marți, 8 martie 2022.
(Eric Lee/Bloomberg prin Getty Images)

“Pentru că dacă nu există nicio obiecție, FBI-ul o poate face. Acum, dacă el obiectează, asta vă spune ceva”, a spus Cruz.

Pe 12 ianuarie, consilierul special al Casei Albe, Richard Sauber, a anunțat descoperirea unor documente clasificate în garajul reședinței lui Biden din Wilmington, Delaware. Documente clasificate au fost găsite și la biroul privat al lui Biden de la Penn Biden Center din Washington, DC pe 2 noiembrie 2022, iar mai multe documente clasificate au fost găsite în casa sa din Wilmington pe 20 decembrie 2022.

Avocatul personal al lui Biden, Bob Bauer, a declarat într-o declarație că șase articole constând în documente clasificate au fost găsite pe 20 ianuarie la casa lui Biden din Wilmington, în timpul unei percheziții efectuate de FBI.

BIDEN, HUNTER FAC ISTORIE PREZIDENȚIALĂ CA PRIM DUO TAT-FIUL ÎN INVESTIGAȚII SEPARATE

Hunter Biden

Hunter Biden
(Kevin Lamarque/Reuters)

„La începutul acestei chestiuni, președintele și-a ordonat avocaților săi personali să coopereze pe deplin cu Departamentul de Justiție”, a spus Bauer. „În consecință, după ce am identificat și raportat anterior DOJ un număr mic de documente cu marcaje de clasificare la domiciliul președintelui Wilmington și în interesul de a avansa procesul cât mai rapid posibil, ne-am oferit să oferim acces prompt la domiciliul său pentru a permite DOJ. să efectueze o percheziție în întregul sediu pentru potențiale înregistrări vicepreședințiale și potențiale materiale clasificate.”

Căutarea de către agenții FBI, care a fost efectuată fără mandat și a fost consensuală, a început pe 20 ianuarie la ora 9:45 și s-a încheiat în jurul orei 22:30.

În timpul unei călătorii în California, pe 19 ianuarie, Biden a spus că nu are „nu regretă” cu privire la manipularea documentelor clasificate pentru a decide să nu dezvăluie existența lor atunci când au fost descoperite, ceea ce a fost cu mai puțin de o săptămână înainte de alegerile de la jumătatea mandatului.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Președintele american Joe Biden vorbește în Sala Roosevelt a Casei Albe din Washington, DC, SUA, miercuri, 25 ianuarie 2023.

Președintele american Joe Biden vorbește în Sala Roosevelt a Casei Albe din Washington, DC, SUA, miercuri, 25 ianuarie 2023.
(Fotograf: Shawn Thew/EPA/Bloomberg prin Getty Images)

“Cred că vei descoperi că nu există nimic acolo. Nu regret. Urmăresc ceea ce mi-au spus avocații că vor să fac. Este exact ceea ce facem. Nu există acolo”, a spus Biden. .

„Am descoperit că o mână de documente au fost depuse în locul greșit”, a adăugat Biden. „Le-am predat imediat Arhivelor și Departamentului de Justiție. Cooperăm pe deplin și așteptăm cu nerăbdare să rezolvăm acest lucru rapid.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *