Trump emite o declarație după ce Meta anunță încheierea interzicerii Facebook de 2 ani, permițându-i să se întoarcă pe platformă

Fostul președinte Trump a apelat miercuri după-amiază pe rețelele de socializare pentru a mustra Facebook și compania-mamă Meta pentru că l-au interzis în primul rând, după anunțul lor că va fi reintegrat pe platformă după interdicția sa de doi ani.

„FACEBOOK, care a pierdut miliarde de dolari din valoare de când am „deplatformat” președintele tău preferat, eu, tocmai a anunțat că îmi reintroduce contul”, a scris el la scurt timp după ora 16: „Așa ceva nu ar trebui să se mai întâmple niciodată unui președinte în exercițiu. , sau oricine altcineva care nu merită pedeapsa!”

În postare, fostul președinte a mulțumit și lui Truth Social, propria sa platformă, pentru că „a făcut o treabă incredibilă” pentru că l-a avut și pentru succesul lor recent.

Meta, care deține și operează și Instagram, a anunțat miercuri printr-o postare pe blog că va pune capăt suspendării lui Trump de pe ambele platforme de socializare „în următoarele săptămâni”.

TRUMP Spune că FACEBOOK „ARE NEVOIE DE NOI MAI MULT DECÂT AVEM NEVOIE DE EI”, ÎN CUM CAMPANIA SOLICITĂ REINSTARE

Fostul președinte Donald Trump pe 03 septembrie 2022, în Wilkes-Barre, Pennsylvania.

Fostul președinte Donald Trump pe 03 septembrie 2022, în Wilkes-Barre, Pennsylvania.
(Spencer Platt/Getty Images)

Nick Clegg, președintele afacerilor globale la Meta, a declarat că compania a stabilit că Trump nu mai reprezintă un „risc serios pentru siguranța publică” și că au avut „balustrade” pentru întoarcerea sa.

„Pentru a evalua dacă riscul grav pentru siguranța publică care exista în ianuarie 2021 a scăzut suficient, am evaluat mediul actual în conformitate cu Protocolul nostru de politică de criză, care a inclus analizarea desfășurării alegerilor intermediare din SUA 2022 și evaluări ale experților cu privire la mediul de securitate actual”, a scris Clegg. „Determinarea noastră este că riscul a scăzut suficient și, prin urmare, ar trebui să respectăm termenul de doi ani pe care l-am stabilit. Ca atare, vom restabili conturile de Facebook și Instagram ale domnului Trump în săptămânile următoare. Cu toate acestea, suntem făcând acest lucru cu noi balustrade pentru a descuraja repetarea infracțiunilor.”

Suspendarea a fost instituită inițial în urma revoltei de la Capitoliul din 6 ianuarie 2021, când platforma a declarat că îl va retrage pe Trump „la nesfârșit” pentru presupusa sa implicare.

Decizia a crescut reacții în spectrul politic și a fost prima dată când un președinte în exercițiu a fost exclus de la Facebook. La acea vreme, Trump a fost interzis și de pe Twitter, YouTube și Snapchat.

O imagine a fostului președinte Donald Trump este afișată în calitate de membri ai Comitetului Selectat al Camerei pentru a investiga atacul din 6 ianuarie asupra Capitoliului SUA în clădirea de birouri Canon House din Capitol Hill, pe 19 decembrie 2022, la Washington, DC.

O imagine a fostului președinte Donald Trump este afișată în calitate de membri ai Comitetului Selectat al Camerei pentru a investiga atacul din 6 ianuarie asupra Capitoliului SUA în clădirea de birouri Canon House din Capitol Hill, pe 19 decembrie 2022, la Washington, DC.
(Jim Lo Scalzo-Pool/Getty Images)

Clegg a spus că Facebook a evaluat suspendarea mai târziu în acel an, în iunie 2021, când a schimbat interdicția la minim doi ani, până în ianuarie 2023.

Balustradele includ o pedeapsă sporită pentru o recidivă, în cazul în care Trump încalcă termenii și condițiile platformelor sau contribuie la conversații care „nu încalcă standardele comunitare, dar care contribuie la tipul de risc care s-a materializat pe 6 ianuarie”, a spus Clegg.

FLASHBACK: TRUMP DECLUZĂ INTERDICȚIA FACEBOOK CA „RUȘINE TOTALĂ”, Spun că MARILE COMPANII TEHNICE „TREBUIE SĂ PLATEȘTE UN PRET POLITIC”

„În lumina lui [Trump’s] încălcări, el se confruntă acum cu pedepse mai mari pentru infracțiuni repetate – sancțiuni care se vor aplica altor persoane publice ale căror conturi sunt restabilite din suspendări legate de tulburările civile în conformitate cu protocolul nostru actualizat”, a continuat Clegg miercuri.

O recidivă, a spus Clegg, ar avea ca rezultat o altă interdicție de la o lună la doi ani, bazată „pe gravitatea încălcării”.

Clegg a recunoscut, de asemenea, că revenirea lui Trump pe platformă va stârni o reacție în rândul criticilor săi.

Un panou mobil, desfășurat de Accountable Tech, este văzut în afara sediului Meta pe 17 ianuarie 2023, în Menlo Park, California.

Un panou mobil, desfășurat de Accountable Tech, este văzut în afara sediului Meta pe 17 ianuarie 2023, în Menlo Park, California.
(Kimberly White/Getty Images pentru Accountable Tech)

Într-un interviu exclusiv, Trump a declarat anterior lui Fox News Digital că Facebook „a pierdut 700 de miliarde de dolari de când am fost dezplatformat”.

„A fost considerată o greșeală majoră de afaceri pentru ei, pentru Twitter și pentru alții”, a adăugat el.

COMITETUL HOUSE JAN 6 PUBLICA RAPORTUL FINAL DE 814 DE PAGINE, RECOMANDĂ A DONALD TRUMP INTERZISĂ DE LA FUNCȚIONARE ÎN 2024

„Dacă ne-ar lua înapoi, i-ar ajuta foarte mult și asta e în regulă pentru mine”, a spus Trump la începutul acestei luni. „Dar ei au nevoie de noi mai mult decât avem nevoie de ei”.

Purtătorul de cuvânt al campaniei Trump, Steven Cheung, a declarat pentru Fox News Digital că Trump s-a bazat foarte mult pe vânzările de reclame pe Facebook în timpul campaniei sale de succes din 2016, când a învins-o pe Hillary Clinton.

Fostul președinte american Donald Trump vorbește la Clubul Mar-a-Lago din Palm Beach, Florida, SUA, marți, 15 noiembrie 2022.

Fostul președinte american Donald Trump vorbește la Clubul Mar-a-Lago din Palm Beach, Florida, SUA, marți, 15 noiembrie 2022.
(Eva Marie Uzcategui/Bloomberg prin Getty Images)

Trump a cheltuit 44 de milioane de dolari între iunie și noiembrie 2016, a spus Cheung, citând aproape 6 milioane de versiuni diferite de reclame pe care le-a difuzat Trump.

CLICK PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Fostul președinte republican și-a anunțat campania prezidențială din 2024 în noiembrie și este singurul candidat aflat în cursă în prezent.

Oferta sa ar putea stabili o posibilă revanșă cu președintele Biden.

Adam Sabes și Brooke Singman de la Fox News au contribuit la acest raport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *