Un grup bipartizan de parlamentari caută să abroge exonerarea lui Biden la tarifele solare pentru țările asiatice

Un grup bipartizan de parlamentari americani din Camera Reprezentanților va introduce joi o rezoluție pentru a abroga suspendarea de către președintele Joe Biden a tarifelor de import la panourile solare din patru țări din Asia de Sud-Est, potrivit unui comunicat transmis Reuters.

Rezoluția Actului de revizuire a Congresului (CRA), care permite Congresului să inverseze regulile federale cu o majoritate simplă, are ca scop sprijinirea producătorilor autohtoni de energie solară, care s-au luptat să concureze cu panourile ieftine fabricate în străinătate – adesea de companii chineze.

„Nu putem permite producătorilor străini de energie solară să încalce legea comercială, mai ales când aceasta este în detrimentul lucrătorilor și întreprinderilor americane”, a declarat reprezentantul democrat Dan Kildee din Michigan, într-un comunicat.

PANOURILE SOLARE FAC ÎNTOTDEAUNA ECONOMISIRE LA FACTURILE DE ENERGIE?

Kildee prezintă CRA cu trei republicani – Bill Posey din Florida, Garret Graves din Louisiana și Bob Latta din Ohio, precum și alți doi democrați – Bill Pascrell din New Jersey și Terri Sewell din Alabama.

CRA este o lege din 1996 care permite Congresului să inverseze regulile federale cu o majoritate simplă. Un proiect de lege CRA expiră dacă nu este adoptat în termen de 60 de zile de la introducerea sa și împiedică guvernul federal să emită o regulă care este „în mod substanțial aceeași formă” în viitor.

Instalatorii solari plasează panouri pe acoperișul unei case rezidențiale din Scripps Ranch, San Diego, California, pe 14 octombrie 2016.

Instalatorii solari plasează panouri pe acoperișul unei case rezidențiale din Scripps Ranch, San Diego, California, pe 14 octombrie 2016.
(REUTERS/Mike Blake)

Abrogarea politicii ar fi o lovitură pentru industria solară din SUA, care a susținut că tarifele la panourile din Cambodgia, Malaezia, Thailanda și Vietnam ar îngheța dezvoltarea proiectelor de energie curată necesare pentru a îndeplini obiectivele ambițioase ale lui Biden privind schimbările climatice.

Cele patru națiuni reprezintă aproximativ 80% din livrările de panouri din SUA.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Răspunzând acestor îngrijorări, Biden a renunțat anul trecut la tarifele la produsele solare din cele patru națiuni din Asia de Sud-Est, deoarece Departamentul de Comerț se gândea dacă aceste importuri eludau taxele la bunurile fabricate în China și încălcau legea comercială a SUA.

Luni mai târziu, Comerțul a emis o decizie preliminară de a impune noi taxe asupra unor importuri din acele țări, dar acestea nu vor intra în vigoare până în iunie 2024 din cauza derogării de doi ani din partea lui Biden.

Casa Albă a spus că scutirea de tarife va servi drept punte în timp ce sectorul american va crește. Legea de reducere a inflației a lui Biden, adoptată anul trecut, include stimulente mari pentru producția internă de produse energetice curate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *