Victimele germane ale atacului mortal cu trenul identificate ca fiind 2 adolescenți

Un bărbat de 33 de ani, arestat sub suspiciunea că a înjunghiat mortal doi adolescenți și a rănit alți cinci pasageri dintr-un tren în nordul Germaniei, a fost eliberat din arest preventiv cu o săptămână în urmă și avea condamnări penale anterioare, au declarat joi oficialii de anchetă.

Bărbatul, care a fost identificat drept Ibrahim A., un palestinian apatrid care a venit în Germania în 2014, ar fi înjunghiat mai multe persoane miercuri după-amiază într-un tren regional care călătorea de la Kiel la Hamburg. O fată de 17 ani și un bărbat de 19 ani au murit din cauza rănilor, au spus autoritățile.

Două victime erau încă în stare care pune viața în pericol, iar alte două au fost grav rănite. O persoană a fost rănită ușor, a declarat poliția.

Alți pasageri l-au copleșit pe suspect, care a fost tratat la un spital pentru răni ușoare și se află în custodia poliției, a declarat poliția locală la o conferință de presă la Kiel.

INCULZAT GERMAN Spune că HELLS ANGELS au părăsit Mallorca ÎN 2011

Poliția și procurorii au spus că cazierul judiciar al suspectului includea condamnări, inclusiv pentru un alt incident de înjunghiere, agresiune sexuală, vătămare corporală gravă și furt din magazin. Agenția germană dpa a declarat că a fost în arest preventiv timp de un an din cauza unei alte infracțiuni cu cuțit în Hamburg, înainte de a fi eliberat în urmă cu o săptămână.

Înainte de a fi înregistrat la Kiel, suspectul locuia și în Hamburg și în statul vestic Renania de Nord-Westfalia.

Poliția și procurorii investigau posibilele motive ale atacului, care s-a petrecut în timp ce trenul se apropia de orașul Brokstedt.

Paznicii Deutsche Bahn stau pe peronul stației Brokstedt în zorii zilei din Brokstedt, Germania, pe 26 ianuarie 2023

Paznicii Deutsche Bahn stau pe peronul stației Brokstedt în zorii zilei din Brokstedt, Germania, pe 26 ianuarie 2023

Mai multe instituții de presă au relatat că atacatorul a urmărit pasageri prin diferite vagoane ale trenului și că în patru dintre ele au putut fi găsite urme de sânge. Unii pasageri au încercat să se apere aruncând valizele în el, a informat postul german de știri n-tv.

Sabine Suetterlin-Waack, ministrul de interne al statului Schleswig-Holstein, unde se află Brokstedt, a declarat că părinții celor două victime adolescente au fost informați despre moartea lor. Nu toate celelalte victime rănite au fost identificate până joi la prânz, a spus ea.

„Din cauza evoluției foarte dinamice a crimei, multe sunt neclare”, a spus ministrul. Rezultatele unui interogatoriu al presupusului făptuitor nu au existat încă, așa că anchetatorii nu pot spune încă nimic despre motiv.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Ea a spus că anchetatorii lucrează sub presiune mare pentru a „aduna toate faptele”.

Parlamentul de stat și-a început sesiunea joi cu un minut de reculegere pentru victimele atacului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *