Ziua Ticketmasterului din Congres sa întâlnit cu „sânge rău” bipartizan și mai multe jocuri de cuvinte cu Taylor Swift din partea senatorilor

Swifties și Ticketmaster se pare că, niciodată, niciodată, niciodată, se vor întoarce împreună.

Sau poate, după dezastrul pe care fanii Taylor Swift au suferit încercând să cumpere locuri pentru turneul ei, ai putea spune că există „Bad Blood” între ei și industria biletelor.

Jocurile de cuvinte și jocurile despre canonul lui Taylor Swift au trecut printr-o audiere săptămâna aceasta de către Comitetul Judiciar al Senatului, care cercetează potențiale practici antitrust de către Ticketmaster. Gigantul biletelor domină evenimente, de la concerte la sport.

Ticketmaster și Live Nation au fuzionat în 2010.

TAYLOR SWIFT TICKETMASTER CRIZA DECLINĂ AUDIEREA JUDICIARĂ A SENATULUI; LIVE NATION ȘI SEATGEEK CHEMAT CA MARTORI

Această imagine publicată de Republic Records arată "Miezul nopţilor" de Taylor Swift.

Această imagine publicată de Republic Records arată „Midnights” de Taylor Swift.
(Republic Records prin AP)

„Cred în capitalism și în a avea un sistem capitalist puternic”, a declarat senatorul Amy Klobuchar, deputat din Minnesota. “Nu poți avea prea multă consolidare. Ceva pe care, din păcate pentru această țară, ca o odă lui Taylor Swift, voi spune că știm „Prea bine”.

Klobuchar conduce subcomisia antitrust a Comitetului Judiciar, după ce democrații și-au păstrat controlul asupra Senatului la alegerile intermediare.

„Speram de acum câteva luni să recuperez ciocănul”, a gândit senatorul Mike Lee, republican de Utah, de la Klobuchar. „Dar ea este „cheer căpitan, iar eu sunt pe tribune”.

Acesta este un vers din piesa lui Swift „You Belong With Me”.

„Îmi pare bine că Taylor Swift a scris o melodie despre această situație”, a adăugat Lee.

Tot ce pot spune este că este un lucru bun că Black Sabbath nu a avut niciodată probleme cu biletele sale. Imaginează-ți glumele pe care senatorii le-ar putea inventa în jurul clasicilor Black Sabbath precum Fairies Wear Boots, Sweet Leaf și War Pigs?

În această fotografie de fișier din 1 mai 2019, senatorul Amy Klobuchar, D-Minn., vorbește în timpul unei audieri a Comitetului Judiciar al Senatului la Capitol Hill din Washington.

În această fotografie de fișier din 1 mai 2019, senatorul Amy Klobuchar, D-Minn., vorbește în timpul unei audieri a Comitetului Judiciar al Senatului la Capitol Hill din Washington.
(AP Foto/J. Scott Applewhite)

Poate că sunt doar „paranoic”.

Dar să revenim la Taylor Swift.

TAYLOR SWIFT RUPE TĂCEREA LA TICKETMASTER FIASCO

Parlamentarii l-au creditat pe Swift și pe acoliții ei pentru că și-au concentrat atenția asupra posibilelor probleme antitrust. Un mic contingent de fani Swift a protestat în fața clădirii birourilor din Senatul Dirksen înainte de audiere.

„În timp ce mă duceam cu mașina în această dimineață, nu m-am putut abține să nu remarc că nu am văzut niciodată mai zâmbitori și mai fericiți demonstranți decât am văzut astăzi”, a spus Lee. „Cred că Swifties și-au dat seama de ceva și sunt foarte buni să-și transmită mesajul.”

“Ne cerem scuze fanilor. Ne cerem scuze doamnei Swift. Trebuie să facem mai bine și ne vom descurca mai bine. Ticketmaster a învățat lecții valoroase din vânzare”, a mărturisit Joe Berchtold de la Live Nation în fața comitetului.

În ciuda mea culpa, Berchtold a bătut.

Taylor Swift și Ticketmaster

Taylor Swift și Ticketmaster
(Scott Eells/Bloomberg prin Getty Images/Jamie McCarthy)

„Companiile primare de emitere a biletelor, inclusiv Ticketmaster, nu stabilesc prețurile biletelor. Noi nu decidem câte bilete vor fi puse în vânzare și când. Și, nu stabilim taxe de servicii. Strategiile de preț și de distribuție sunt determinate de artiști. Taxele de servicii, chiar și dacă se numesc taxe de bilete, sunt reținute în principal de locații și de partea lor din taxa de serviciu”, a spus Berchtold.

El a mai spus că Live Nation „a pierdut, nu a câștigat, cotă de piață de la fuziunea” cu Ticketmaster în 2010.

În ceea ce privește dezastrul digital cu vânzările de bilete pentru viitorul turneu „The Eras” al lui Swift, Berchtold a susținut că consumatorii automati și roboții au inundat sistemele, blocând fanii să cumpere bilete.

„Apoi am fost loviți de de trei ori mai mult trafic de bot pe care am experimentat-o ​​vreodată”, a spus Berchtold.

GAVIN ROSSDALE DESPRE FIASCO-UL BILETULUI TAYLOR SWIFT: „TOȚI VREREA PENTRU ȘI PENTRU SERVERELE”

El a menționat că Live Nation a cheltuit aproximativ 1 miliard de dolari în ultimul deceniu pentru a combate roboții.

Dar asta nu a reușit să impresioneze senatorul Marsha Blackburn, R-Tenn.

Senatorul american Marsha Blackburn face parte din Comitetul Judiciar al Senatului

Senatorul american Marsha Blackburn face parte din Comitetul Judiciar al Senatului
(Kevin Dietsch/Getty Images)

„Infrastructura noastră critică din această țară – fie că este vorba de utilități, electricitate, apă, energie, servicii bancare, procesoare de carduri de credit, procesoare de plăți, companii de îngrijire a sănătății – primesc atacuri bot în fiecare zi cu mii. Cu mii. Și ei mi-am dat seama. Dar voi, băieți, nu ați făcut-o”, a mustrat Blackburn. “Asta este de necrezut.”

Camera și Senatul sunt strâns împărțite. Dar vâltoarea de bilete Swift a realizat ceva rar pe Capitol Hill.

„Trebuie să-i mulțumesc Ticketmaster-ului pentru o realizare absolut uluitoare. Adunarea democraților și republicanilor într-o unitate clară”, a declarat senatorul Richard Blumenthal, deputat în Conn. „Ticketmaster crede că suntem toți, în afară de noi. Ar trebui să te uiți în oglindă și să spui „Noi suntem problema. Eu sunt”.

TAYLOR SWIFT ESTE CEL MAI PUTERNIC NOPOLITICIAN: JOE CONCHA

Aceasta este o referire la un vers din cel mai recent hit al lui Swift, „Anti-Hero”, când ea cântă „Eu sunt problema. Sunt eu”.

„Anti-Hero” a ajuns pe locul 1 timp de opt săptămâni neconsecutive.

Pentru parlamentari, Live Nation este cu siguranță un actor central în această dramă. Și probabil un anti-erou. Dar mulți din industria muzicală cred că sunt încolțiți de Live Nation și sunt obligați să lucreze cu Ticketmaster.

„Nu vedem cu adevărat Live Nation ca pe inamicul”, a mărturisit cântăreața Clyde Lawrence. “Sunt doar cel mai mare jucător. Și asta se simte împotriva noastră ca artiști și, adesea, a fanilor noștri.”

Lawrence le-a spus senatorilor că Live Nation primește un comision de 20% pentru marfa vândută la concerte, iar artiștii rareori văd o reducere a veniturilor generate din concesii și parcări.

TAYLOR SWIFT TOUR DEBACLE: TICKETMASTER ȘI LIVE NATION POATE ARE NECESITĂ DE DESPARTARE, SUNT SENATORII DEMOCRATICI

„Locurile se tem să piardă concertele Live Nation dacă nu folosesc Ticketmaster”, a declarat Jack Groetzinger, CEO al SeatGeek. „Singura modalitate de a restabili concurența în această industrie este despărțirea Ticketmaster și Live Nation”.

Există, de asemenea, o dispută cu privire la cine stabilește taxele pentru biletele la concert. Un raport al studiului de responsabilitate guvernamentală a constatat că taxele reprezintă 27% din prețurile tuturor biletelor. Mulți consumatori nu știu totalul mare pentru bilete până când nu au făcut deja o tranzacție finală.

“Nu știu unde este răspunsul. Dar nimeni nu își asumă responsabilitatea”, a spus Lawrence.

Se pare că Taylor Swift a refuzat o ofertă de a cânta la Super Bowl din 2023.

Se pare că Taylor Swift a refuzat o ofertă de a cânta la Super Bowl din 2023.
(Amy Sussman/Getty Images)

„Piața nu poate funcționa bine fără transparență”, a mărturisit Kathleen Bradish de la Institutul American Antitrust.

„E clar că nu există transparență atunci când nimeni nu știe cine stabilește taxele”, a adăugat Klobuchar.

Criticile asupra taxelor și Ticketmaster datează de la mijlocul anilor 1990.

În 1993, Pearl Jam a plafonat prețurile biletelor pentru „Vs”. tur la doar 18 USD. Acest lucru a venit imediat după ce Ticketmaster și-a găsit principalul concurent de pe piață, Ticketron. Pearl Jam și-a anulat în cele din urmă turneul pentru că a încercat să cânte în locații în care Ticketmaster nu era obligat contractual să se ocupe de bilete. Lucrurile au fost un coșmar logistic.

În această fotografie de fișier de vineri, 7 aprilie 2017, încorporatul Eddie Vedder din trupa Pearl Jam cântă la ceremonia de introducere a Rock and Roll Hall of Fame din 2017 la Barclays Center din New York.

În această fotografie de fișier de vineri, 7 aprilie 2017, încorporatul Eddie Vedder din trupa Pearl Jam cântă la ceremonia de introducere a Rock and Roll Hall of Fame din 2017 la Barclays Center din New York.
(AP)

Chitaristul de la Pearl Jam Stone Gossard și basistul Jeff Ament au mărturisit în fața unui panel al House în 1994 despre situația lor.

„Mulți fani ai Pearl Jam sunt adolescenți care nu au bani să plătească 30 de dolari sau mai mult, care se percepe adesea pentru bilete astăzi”, a mărturisit Gossard. „Această relație incestuoasă și lipsa oricărei competiții naționale pentru Ticketmaster au creat această situație cu care ne confruntăm astăzi.”

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

În timpul ședinței de săptămâna aceasta, senatorul John Kennedy, R-La., a oferit o soluție la problema biletului.

„Scoateți oamenii de mijloc”, a sugerat Kennedy. „Dacă îți pasă cu adevărat de consumator, dă-i o pauză consumatorului. Nu orice copil își poate permite 500 de dolari pentru a merge la Taylor Swift”.

Odată cu creșterea prețurilor biletelor, rămâne de văzut dacă industria muzicală poate „Shake It Off”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *