Comitetul Național Republican îl condamnă pe Kanye West, Nick Fuentes cu rezoluție împotriva antisemitismului

Comitetul Național Republican (RNC) a aprobat o rezoluție de condamnare a antisemitismului, precum și a lui Ye, mai cunoscut sub numele de Kanye West, și a altor figuri conservatoare care au făcut remarci antisemite.

Rezoluția a fost aprobată prin vot vocal în ultima zi a reuniunii anuale de iarnă a RNC, care a avut loc anul acesta la un hotel de lux de la malul mării din Orange County din sudul Californiei.

Shawn Steel, un membru al comitetului național din California și fost președinte al partidului de stat, a depus rezoluția, spunând că nu dorește ca o mână de voci antisemite deschise să reprezinte întregul GOP.

MUSK DEZVLEAZĂ CĂ VREA SĂ „LOATĂ PERSONAL” KANYE DUPĂ POSTARE FOTOGRAFIE SWASTIKA PE TWITTER

Adoptarea rezoluției vine la două luni după ce fostul președinte Donald Trump a luat masa cu Ye și naționalistul alb Nick Fuentes în stațiunea sa Mar-a-Lago din Palm Beach, Florida, în timpul sărbătorii de Ziua Recunoștinței. Întâlnirea a avut loc la câteva zile după ce Trump și-a lansat campania prezidențială din 2024.

Kanye West participă la spectacolul Givenchy Womenswear de primăvară/vară 2023, ca parte a Săptămânii Modei de la Paris, pe 02 octombrie 2022 la Paris, Franța.

Kanye West participă la spectacolul Givenchy Womenswear de primăvară/vară 2023, ca parte a Săptămânii Modei de la Paris, pe 02 octombrie 2022 la Paris, Franța.
(Stephane Cardinale – Corbis/Corbis prin Getty Images)

Rezoluția nu îl menționează pe Trump, dar îi condamnă în mod specific pe Ye, Fuentes și controversatul comentator conservator Milo Yiannopoulos pentru comentarii antisemite.

POATE FI INTERZISĂ INTRAREA ÎN AUSTRALIA PRIN COMENTARII ANTISEMITE

Potrivit limbajului inițial al rezoluției, aceasta l-ar condamna pe Ye – care spune că candidează pentru președinte în 2024 – pentru că a făcut în mod repetat comentarii „rușinoase” care sunt „contrare principiilor americane și republicane”.

Ye a spus că „mass-media evreiască ne-a făcut să simțim că naziștii și Hitler nu au oferit niciodată nimic de valoare lumii… trebuie să încetăm să-i disprețuim pe naziști tot timpul”.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Rezoluția, conform unui proiect inițial, ar „condamna, denunța, cenzura și se opune în mod oficial tuturor formelor de fanatism, rasism, prejudecăți etnice, intoleranță religioasă, antisemitism, declarații antisemite și orice elemente antisemite care încearcă să se infiltreze în Partidul Republican”.

De asemenea, vizează câțiva membri democrați ai Congresului – inclusiv reprezentanții Ilhan Omar din Minnesota și Rashida Tlaib din Michigan – pentru observații critice la adresa Israelului și pentru legăturile cu figuri antisemite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *