Flashback: John Kennedy, în 2017, a luat la grătar un candidat al justiției Trump din cauza lipsei de experiență juridică; Dems au aplaudat

Senatorul John Kennedy, R-La., a atras atenția mass-mediei săptămâna aceasta, după ce l-a interpelat pe unul dintre nominalizații judiciari ai președintelui Biden, care nu a putut să răspundă la întrebările de bază despre Constituție. Dar nu este prima dată când un candidat este pârjolit de Kennedy, un senator care examinează cu mâna echitabilă.

În 2017, senatorul din Louisiana a făcut valuri politice după ce l-a interogat cu brutalitate pe candidatul fostului președinte Trump pentru funcția de judecător federal.

Matthew Spencer Petersen, avocat și fost comisar la Comisia Electorală Federală, a fost nominalizat pentru a servi ca judecător al tribunalului districtual din Washington, DC, dar nominalizarea sa a fost în cele din urmă retrasă după ce a avut dificultăți în a răspunde la întrebările de bază despre lege.

În audiența judiciară de la Senat din decembrie 2017, Kennedy la grătar pe Petersen cu privire la „standardul Daubert”, care are legătură cu mărturia martorilor experți și cu definiția unei „moțiuni în limine”, care are legătură cu introducerea probelor.

CANDIDATUL JUDICIAR BIDEN Spune că NU MAI CREDE MEMBRII COALIȚIEI CRESȚINE SUNT „BIGOȚI” CÂND ESTE APĂSAȚI DE GOP

Senatorul John Kennedy, R-La., l-a chestionat pe unul dintre nominalizații președintelui Biden săptămâna aceasta, punându-l pe probleme juridice de bază.

Senatorul John Kennedy, R-La., l-a chestionat pe unul dintre nominalizații președintelui Biden săptămâna aceasta, punându-l pe probleme juridice de bază.
(Bill Clark/CQ-Roll Call, Inc prin Getty Images)

Petersen a recunoscut că nu a încercat niciodată un caz sau nu a susținut o moțiune în instanță. El a spus că a citit ultima dată regulile federale privind probele la facultatea de drept.

Schimbul, pe care Associated Press l-a numit „o umilire publică” a lui Petersen, a strâns peste 8 milioane de vizualizări pe rețelele de socializare.

SEN. KENNEDY STUMPS BIDEN NOMINALUL CU ÎNTREBĂRI DE BAZĂ DESPRE CONSTITUȚIE

Întrebările grele din partea senatorului John Kennedy, R-La., au dezvăluit, de asemenea, lipsurile de cunoștințe ale unui candidat al Trump în 2017.

Întrebările grele din partea senatorului John Kennedy, R-La., au dezvăluit, de asemenea, lipsurile de cunoștințe ale unui candidat al Trump în 2017.
(Kevin Dietsch/Pool prin AP)

BIDEN NOMINEE DODGES SEN. KENNEDY DE 9 ORI CÂND A FOST ÎNTREBAT DACĂ INFRACȚIILE INSPIRATE DE JUSTITIA SOCIALA TREBUIE IERTATE

Senatorul democrat Sheldon Whitehouse de la Rhode Island a postat în acel moment un videoclip cu schimbul pe contul său de Twitter, etichetându-l „TREBUIE VĂTUT”.

„Republicanul @SenJohnKennedy întreabă unuia dintre judecătorii de district nominalizați de la @realDonaldTrump din SUA întrebări de bază de drept și nu poate răspunde la nici una. Hoo-boy”, a scris Whitehouse.

Senatorul John Kennedy, un republican din Louisiana

Senatorul John Kennedy, un republican din Louisiana
(Mandel Ngan/AFP/Bloomberg prin Getty Images)

Associated Press a raportat că Kennedy a primit un apel telefonic de la Trump după audiere.

„El a spus: „Uite, Kennedy, fă-ți treaba. Nu sunt supărat sau supărat. Nu te voi critica niciodată pentru că faci ceea ce crezi că este corect”, și-a amintit Kennedy despre conversație.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

La câteva zile de la audiere, Petersen și-a retras nominalizarea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *