Furtuna Cheneso începe în Madagascar, urmând să vină mai multe inundații

O furtună tropicală severă care a devastat părți din Madagascar în această săptămână va continua să facă ravagii în țară, pe măsură ce se întărește în weekend, a declarat serviciul regional de monitorizare a vremii al Națiunilor Unite.

Furtuna a ucis 8 persoane și zece sunt încă dispărute, potrivit Biroului Național de Gestionare a Riscurilor și a Dezastrelor din Madagascar. A strămutat peste 60.000 de oameni și a deteriorat 13.000 de case din nordul și centrul Madagascarului.

O alertă emisă vineri de autoritățile locale a avertizat despre precipitații abundente în zonele centrale și de vest ale țării cu un risc iminent de inundații și alunecări de teren. Sunt așteptate inundații fulgerătoare în orașul de coastă de vest Morombe, stârnind temeri de distrugeri ulterioare și deplasări.

În următoarele câteva zile, Cheneso ar putea arunca în unele zone din Madagascar mai mult de 200% din precipitațiile medii din ianuarie, a avertizat biroul meteorologic al Marii Britanii.

PROGNOZA VREMEI PERICULOS DE RECE ÎN CENTRUL, NORDUL SUA

Furtuna tropicală severă Cheneso începe să se agraveze în unele părți din Madagascar.  Au existat avertismente de mai multe inundații, alunecări de teren și precipitații abundente.

Furtuna tropicală severă Cheneso începe să se agraveze în unele părți din Madagascar. Au existat avertismente de mai multe inundații, alunecări de teren și precipitații abundente.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Furtuna Cheneso, clasificată în prezent ca o furtună tropicală severă, este de așteptat să fie transformată în ciclon de către centrul meteorologic regional al ONU. De asemenea, sistemul meteorologic se va muta probabil în direcția sud-est și departe de terenul locuit, dar meteorologii rămân precauți.

“Ciclonii pot schimba direcția în orice moment în funcție de direcția vântului și de alte condiții predominante. De aceea alertele sunt emise cu prudență”, a spus Evans Mukolwe, un meteorolog pensionat. „Se poate modifica oricând cursul”.

Furtuna Cheneso a atins pentru prima dată pământul ca o furtună moderată în urmă cu nouă zile în regiunea Sava din nord-estul Madagascarului. Cheneso s-a slăbit în timp ce a stagnat peste țară pentru o mare parte a săptămânii și acum se întărește.

Ciclonii sunt tipici în sudul Africii din decembrie până în martie, dar oamenii de știință spun că schimbările climatice au determinat furtunile să fie mai umede, mai frecvente și mai intense.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *