George Santos ține un discurs despre comemorarea Holocaustului după ce a mințit despre moștenirea evreiască

Reprezentantul GOP George Santos s-a ridicat vineri la etajul Camerei pentru a ține un discurs de un minut pentru Ziua Comemorarii Holocaustului.

Discursul a venit după ce Santos a recunoscut că și-a fabricat părți din trecutul său, inclusiv educația, experiența de muncă și presupusa sa moștenire evreiască.

„Lasă ca această zi să servească drept memento că trebuie să onorăm victimele și supraviețuitorii. De asemenea, trebuie să aducem un omagiu eliberatorilor care au salvat milioane de oameni care aproape că au căzut victime ale Holocaustului”, a spus Santos, care a fost condamnat de grupurile evreiești pentru pretinzând în mod fals că este evreu.

În timpul declarațiilor sale, parlamentarul din New York și-a luat un moment pentru a recunoaște bunica unuia dintre membrii personalului său, despre care a spus că este un supraviețuitor în vârstă de 93 de ani al lagărului de concentrare de la Auschwitz.

REP. GEORGE SANTOS MERGE LA KARAOKE ÎN PRIMUL SONDEI DE ETICĂ, CONSIDERAT CÂNTÂND „I WILL SURVIVE”

Reprezentantul conflictual George Santos, RN.Y., a declarat că nu va demisiona.

Reprezentantul conflictual George Santos, RN.Y., a declarat că nu va demisiona.
(AP Photo/Alex Brandon)

„Antisemitismul este o ciumă în această națiune și, fără îndoială, depinde de noi să ne asigurăm că acest tip de tragedie nu va mai fi văzut niciodată”, a spus Santos. „Acesta este un tribut adus supraviețuitorilor îmbătrâniți și comunității evreiești. Trebuie să le garantăm accesul la serviciile de care au nevoie pentru a trăi o viață lungă și demnă. În această zi și în fiecare zi, dăm credință părții întunecate a umanității, dar încercăm pentru o viață mai bună. viitor mai luminos.”

Înainte de a câștiga alegerile pentru a reprezenta al 3-lea district al Congresului din New York în noiembrie, Santos a susținut în biografia sa de campanie că este de origine evreiască. El a spus că bunicii lui s-au născut în Ucraina și au scăpat de Holocaust fugind în Belgia, reinstalându-se în Brazilia.

GEORGE SANTOS PREZINE ÎN INTERVIUL ÎN 2020 CĂ L-A ÎNCONTINIT pe JEFFREY EPSTEIN, PREPUNSUL TRAFICANT SEXU A FOST „UCINIT”

Dar după ce un raport din New York Times a descoperit că Santos a mințit cu privire la educația și istoria sa profesională, The Forward, o publicație evreiască, a aruncat o privire mai atentă asupra familiei lui Santos și a raportat că bunicii lui s-au născut în Brazilia, nu în Ucraina, așa cum făcuse Santos. pretins.

Rep. George Santos, RN.Y., părăsește o ședință a Conferinței republicane a Camerei de la Capitol Hill Club miercuri, 25 ianuarie 2023.

Rep. George Santos, RN.Y., părăsește o ședință a Conferinței republicane a Camerei de la Capitol Hill Club miercuri, 25 ianuarie 2023.
(Tom Williams/CQ-Roll Call, Inc prin Getty Images)

Confruntat cu acuzațiile de minciună în legătură cu moștenirea sa, Santos a declarat pentru New York Post într-un interviu că este catolic. El a spus că „nu a pretins niciodată că este evreu”, chiar dacă ziarul a descris o informație pe site-ul său de campanie care susținea că mama lui era evreică și că bunicii lui au scăpat de naziști în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

MCCARTHY SPUNE că SANTOS VA FI EXCLUS DIN CONGRS DACĂ COMITETUL DE ETICĂ DETERMINEAZĂ CĂ A ÎNCĂLCAT LEGEA

„Sunt catolic. Deoarece am aflat că familia mea maternă are origini evreiești, am spus că sunt „evreu””, a spus Santos pentru Post într-un citat care a fost larg luat în derâdere.

După publicarea interviului New York Post, Coaliția Republicană Evreiască l-a dezavuat pe Santos și a spus că „ne-a înșelat și și-a denaturat moștenirea”.

Rep. George Santos, RN.Y., la Capitoliul SUA 12 ianuarie 2023.

Rep. George Santos, RN.Y., la Capitoliul SUA 12 ianuarie 2023.
(Tom Williams/CQ-Roll Call, Inc prin Getty Images)

“În comentariile publice și pentru noi personal, el a pretins anterior că este evreu. Și-a început mandatul în Congres pe o notă foarte greșită. Nu va fi binevenit la niciun eveniment viitor al RJC”, a spus CEO Matt Brooks.

Parlamentarii de ambele părți ale culoarului i-au cerut lui Santos să demisioneze. Deși se confruntă cu o anchetă de etică, Santos s-a încăpățânat să insiste că nu va merge nicăieri decât dacă newyorkezii care l-au votat cer toți să demisioneze.

CLICK PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Un sondaj publicat luni de Institutul de Cercetare a Colegiului Siena a constatat că 49% dintre alegătorii înregistrați republicani doresc ca acesta să demisioneze, în timp ce 26% au spus că ar trebui să-și termine mandatul în Congres.

Aubrie Spady de la Fox News a contribuit la acest raport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *