Guvernatorul AL Ivey emite noi politici pentru a aborda legile sale slabe privind înregistrările deschise, unele dintre cele mai proaste reguli ale înregistrărilor din America

Guvernatorul Alabama, Kay Ivey, a ordonat joi agențiilor de stat să urmeze noi proceduri pentru a răspunde solicitărilor de înregistrări publice, modificări menite să ofere o structură într-un stat cu una dintre cele mai slabe legi privind înregistrările deschise din țară.

Ivey a semnat un ordin prin care instruiește agențiile executive să: înființeze un portal pentru cereri; răspunde în termen de 15 zile pentru o solicitare simplă sau 45 de zile pentru o solicitare mai complicată; și limitează taxele la 20 USD pe oră pentru timpul de pregătire și la 50 de cenți pe pagină pentru copiile pe hârtie.

„Accesul la înregistrările publice este esențial pentru garantarea transparenței în guvern și sunt mândru să semnez acest ordin executiv care îmbunătățește acest proces în ansamblu”, a spus Ivey într-un comunicat.

Fostul deputat din ALABAMA Îl dau în judecată pe șeful poliției, pretinzând că a fost „înființat” de dușmani politici

Cu toate acestea, ordinul se aplică numai agențiilor executive și nu abordează un proces de contestație sau scutiri care au fost folosite pentru a respinge cereri.

Legea înregistrărilor publice din Alabama spune că orice cetățean are dreptul de a inspecta și de a lua copii ale scrierilor publice, cu excepția celor exceptate de lege. Cu toate acestea, nu oferă termene limită pentru răspunsuri sau un mecanism de executare în afara introducerii unui proces.

Guvernatorul Alabama Kay Ivey vorbește la o conferință de presă la Capitoliul de stat din Montgomery, pe 27 august 2020.

Guvernatorul Alabama Kay Ivey vorbește la o conferință de presă la Capitoliul de stat din Montgomery, pe 27 august 2020.
(AP Foto/Kim Chandler, fișier)

O comparație din 2007 a legilor privind înregistrările deschise de stat, realizată de Better Government Association și Coaliția Națională pentru Libertatea Informației, a clasat Alabama pe locul de jos al națiunii. În timp ce recenzia a dat 38 de state, inclusiv Alabama, o notă „F”, Alabama s-a clasat pe ultimul loc în clasamentul comparativ.

Felicia Mason, director executiv al Asociației Presei din Alabama, a declarat că ordinul executiv este un pas înainte. Mason a spus că multe legi de stat oferă căi de atac în cazul în care o cerere este respinsă și majoritatea abordează cerințele de răspuns și posibilele taxe.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

„Aplaudăm ordinul executiv al guvernatorului care oferă un timp minim de răspuns, precum și abordarea taxelor percepute pentru obținerea înregistrărilor”, a scris Mason într-un e-mail.

Senatorul de stat Arthur Orr, care a încercat anterior să revizuiască legea înregistrărilor deschise, a spus că salută, de asemenea, eforturile guvernatorului. Orr, un republican din Decatur, Alabama, a declarat că va introduce o legislație în sesiunea viitoare care să includă și alte entități guvernamentale.

“Cu siguranță aplaud eforturile guvernatorului de a aduce mai multă transparență guvernului de stat. Cu toate acestea, munca trebuie să continue cu guvernele la nivel de oraș și de județ pentru a completa cercul”, a spus Orr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *