Guvernatorul Minnesota Walz a propus 3,3 miliarde de dolari în cheltuieli de infrastructură

Guvernatorul Tim Walz a propus joi un pachet de infrastructură publică de 3,3 miliarde de dolari care ar folosi o combinație de împrumut și numerar pentru a finanța îmbunătățiri ale drumurilor, podurilor, sistemelor de apă, locuințelor și mediului în Minnesota.

„Investițiile în Planul nostru de infrastructură reprezintă un avans pentru viitorul statului nostru”, a spus Walz într-un comunicat. „Infrastructura puternică este ceea ce permite locuitorilor din Minnesota să trăiască o viață sigură și sănătoasă. Este ceea ce menține apa noastră potabilă curată, drumurile și podurile noastre sigure pentru a circula și comunitățile noastre în siguranță de inundații”.

Propunerea, cunoscută sub numele de lege de legături, ar fi cea mai mare din istoria statului dacă guvernatorul democrat obține tot ce își dorește. Dar acest lucru pare puțin probabil, având în vedere că ar avea nevoie de cel puțin niște voturi republicane atât în ​​Cameră, cât și în Senat pentru a obține supramajoritățile de 60% cerute de constituțional pentru ca statul să își asume mai multe datorii. Colegii săi democrați vor putea să pună în discuție și proiectele lor preferate.

MINNESOTA GOV. WALZ PROPUNE CREDIT FISCAL PENTRU 2,5 MILIOANE DE FAMILII

„Solicitarea guvernatorului ar fi un serviciu uriaș al datoriilor pentru viitorii contribuabili, pe lângă miliardele de majorări de taxe pe care le-a propus deja săptămâna aceasta”, a declarat senatorul republican Karin Housley, de la Stillwater, republicanul principal din Comitetul pentru investiții de capital din Senat, într-un afirmație. “Există nevoi importante, dar trebuie să acordăm prioritate celor mai importante proiecte față de dorințele noastre. Voi continua discuția în Senat, dar propunerea lui nu are sprijin bipartizan”.

Reprezentantul democrat Fue Lee, din Minneapolis, care prezidează Comitetul pentru investiții de capital al Camerei, a spus că așteaptă cu nerăbdare să lucreze cu Walz și colegii săi pentru a realiza proiectele și locurile de muncă necesare.

Guvernatorul democrat din Minnesota, Tim Walz, a propus joi un pachet de cheltuieli pentru infrastructură de 3,3 miliarde de dolari.

Guvernatorul democrat din Minnesota, Tim Walz, a propus joi un pachet de cheltuieli pentru infrastructură de 3,3 miliarde de dolari.
(Glen Stubbe/Star Tribune prin AP)

„Comunitățile și instituțiile din Minnesota au nevoie disperată de investiții de capital robuste – o nevoie care devine mai scumpă cu cât aceste proiecte și piese cruciale de infrastructură nu sunt abordate”, a spus Lee într-un comunicat.

Un Legislativ divizat nu a reușit să finalizeze un proiect de lege de obligațiuni de 1,5 miliarde de dolari anul trecut, dar liderii legislativi au vorbit despre aprobarea rapidă a unora dintre aceste proiecte în această sesiune și aprobarea unui al doilea pachet mai târziu.

Walz a lansat marți restul bugetului propus pe doi ani, un plan de 65 de miliarde de dolari care includea reduceri pentru peste 2,5 milioane de contribuabili din surplusul statului de peste 17 miliarde de dolari și reduceri ale impozitelor pe venitul asigurărilor sociale pentru peste 350.000 de gospodării. Unele taxe și taxe pentru întreprinderi și persoane fizice ar crește, de asemenea.

MN GOV. WALZ PROPUNE 300 M USD PENTRU SIGURANȚA PUBLICĂ, 1 MILIARD USD PENTRU LOCUINȚE ACCESIBILE ÎN PLANUL BUGETAR

Finanțarea propusă pentru factura sa de obligațiuni include aproape 2,2 miliarde de dolari în vânzări de obligațiuni plus aproape 900 de milioane de dolari în numerar.

Proiectele includ peste 650 de milioane de dolari pentru drumuri, poduri și sisteme de apă din stat. Lista sa include, de asemenea, peste 260 de milioane de dolari fiecare pentru a repara sau înlocui instalațiile din sistemele Universității din Minnesota și ale Universității de Stat din Minnesota. Acesta include 133 de milioane de dolari pentru Departamentul de Resurse Naturale pentru a repara facilități de agrement și de altă natură.

Pachetul conține, de asemenea, peste 470 de milioane de dolari pentru locuințe la prețuri accesibile, precum și mai mult de 90 de milioane de dolari pentru casele de veterani administrate de stat din Hastings, Preston, Montevideo și Bemidji.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Comunitățile din stat ar primi mai mult de 520 de milioane de dolari pentru proiecte locale, de la centre comunitare și biblioteci până la stațiile de pompieri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *