India va primi 12 gheparzi din Africa de Sud, ca parte a unui plan de reintroducere a pisicilor în țară

India va primi luna viitoare 12 gheparzi din Africa de Sud, care se vor alătura celorlalți opt pe care i-a primit din Namibia în septembrie, ca parte a unui plan ambițios de a reintroduce pisicile în țară după 70 de ani.

India intenționează să transporte încă 12 anual în următorii opt până la 10 ani, ca parte a unui acord semnat de cele două țări africane, a anunțat vineri Ministerul Indiei pentru Mediu, Păduri și Schimbări Climatice.

Populațiile de ghepard din majoritatea țărilor sunt în scădere. Africa de Sud, unde pisicile rămân fără spațiu, este o excepție.

INDIA VA REINTRODUCE GHEPARDI, LA 6 DECENI DUPĂ DISPARĂ DIN PĂȘIUNILE ȚĂRII

Institutul Național pentru Biodiversitate din Africa de Sud, Parcurile Naționale, Proiectul de extindere a zonei Cheetah și Endangered Wildlife Trust vor colabora cu omologii lor indieni, a spus ministerul într-un comunicat.

Un ghepard sare într-o secțiune de carantină înainte de a fi mutat în India, într-o rezervație din Africa de Sud, pe 4 septembrie 2022. India urmează să primească 12 gheparzi din Africa de Sud luna viitoare.

Un ghepard sare într-o secțiune de carantină înainte de a fi mutat în India, într-o rezervație din Africa de Sud, pe 4 septembrie 2022. India urmează să primească 12 gheparzi din Africa de Sud luna viitoare.
(AP Photo/Denis Farrell, File)

Cei opt gheparzi zburați din Namibia în septembrie au fost eliberați în întinsul Parc Național Kuno din centrul Indiei.

TOP 10 ANIMALE CELE MAI RAPIDE DE TEREN

Gheparzii au fost cândva răspândiți în India, dar au dispărut până în 1952 din cauza vânătorii și a pierderii habitatului.

India speră că importul de gheparzi africani va ajuta eforturile de conservare a pășunilor amenințate și neglijate ale țării.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Există mai puțin de 7.000 de gheparzi adulți în sălbăticie la nivel global, iar acum locuiesc în mai puțin de 9% din aria lor inițială. Scăderea habitatului, din cauza creșterii populației umane și a schimbărilor climatice, este o amenințare uriașă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *