Kavanaugh îl laudă pe noul judecător de la Curtea Supremă Jackson: „Ele bine pregătit”

Judecătorul de la Curtea Supremă, Brett Kavanaugh, a oferit laude pentru noul său coleg, judecătorul Ketanji Brown Jackson, săptămâna aceasta, spunând unei audiențe de la Facultatea de Drept de la Universitatea Notre Dame că ea „a dat drumul”.

Kavanaugh a fost prezent la o sesiune de întrebări și răspunsuri la Simpozionul din 2023 al tribunalelor federale de revizuire a legii Notre Dame din 23 ianuarie, unde a abordat percepția că Curtea Supremă este puternic divizată din motive ideologice după o serie de decizii controversate care au fost în favoarea conservatorilor. .

Criticii de stânga au acuzat majoritatea de 6-3 judecători numiți de la Curtea Supremă republicană că subminează legitimitatea curții prin hotărâri care au extins drepturile asupra armelor și o decizie extrem de controversată în iunie anul trecut, care a anulat Roe v. Wade – declarând că nu există un drept protejat constituțional. la avort. Dar, potrivit lui Kavanaugh, judecătorii sunt încă în relații amicale, în ciuda dezacordurilor pline de spirit.

“Există relații grozave între toți cei nouă judecători, atât personal, cât și profesional. Primim doar cazuri dificile și nu suntem de acord cu unele dintre acestea. Cred că este mai nuanțat decât este descris uneori”, a spus Kavanaugh.

CURTEA SUPREMĂ VEDE UPTICE A EVALUAȚII DE APROBARE DE LA RĂSTOAREA ROE V. WADE TANKED SPRIJIN NAȚIONAL: SONDAJ

În 2022, un bărbat a fost arestat lângă casa judecătorului Kavanaugh din Maryland pentru că ar fi amenințat cu violență împotriva justiției.  (AP Foto/Susan Walsh, fișier)

În 2022, un bărbat a fost arestat lângă casa judecătorului Kavanaugh din Maryland pentru că ar fi amenințat cu violență împotriva justiției. (AP Foto/Susan Walsh, fișier)
(AP Foto/Susan Walsh, fișier)

La 30 iunie 2022, judecătorul Jackson a depus jurământul pentru a deveni al 104-lea judecător asociat al Curții Supreme a Statelor Unite.

La 30 iunie 2022, judecătorul Jackson a depus jurământul pentru a deveni al 104-lea judecător asociat al Curții Supreme a Statelor Unite.
(Colecția Curții Supreme a Statelor Unite prin Getty Images)

SCURTĂTORII CURȚII SUPREMAȚI, INTERZIȚI PE VIAȚĂ, AMMENȚI CU 5.000 USD SUB PROGRAMUL GOP

El le-a spus studenților la drept din audiență că judecătorii petrec „o cantitate enormă de timp” împreună, luând prânzul după fiecare discuție orală și conferință și devenind prieteni.

„Nu poți vorbi despre muncă la prânz. Deci, vorbești despre lucrurile despre care ai vorbi cu prietenii tăi. Vorbești despre copiii tăi, vorbești despre filme, vorbești despre cărți, vorbești despre povești de război… . din nou şi din nou, spuse Kavanaugh vesel.

Protestatarii se adună în afara casei lui BRETT KAVANAUGH, ÎN JUSTITIE SCOTUS, LA 50-A ANIVERARE DE LA DECLINAREA ROE V. WADE

Președintele Biden ascultă în timp ce judecătorul Ketanji Brown Jackson vorbește în timpul unui eveniment pe peluza de sud a Casei Albe din Washington, vineri, 8 aprilie 2022, sărbătorind confirmarea lui Jackson ca prima femeie de culoare care a ajuns la Curtea Supremă.  (AP Foto/Andrew Harnik)

Președintele Biden ascultă în timp ce judecătorul Ketanji Brown Jackson vorbește în timpul unui eveniment pe peluza de sud a Casei Albe din Washington, vineri, 8 aprilie 2022, sărbătorind confirmarea lui Jackson ca prima femeie de culoare care a ajuns la Curtea Supremă. (AP Foto/Andrew Harnik)
(AP Foto/Andrew Harnik)

El și-a împărtășit experiența de a se alătura instanței după o audiere controversată de confirmare a Senatului în care Kavanaugh s-a confruntat cu acuzații de conduită sexuală greșită și agresiune pe care republicanii le-au numit „falsă”.

Kavanaugh a spus că judecătorii liberali Ruth Bader Ginsburg și Stephen Breyer „nu ar fi putut fi mai buni să mă întâmpine în instanță”.

Este o curtoazie pe care el a spus că judecătorii s-au extins asupra noilor numiți la Curtea Supremă sub președinții Trump și Biden. Kavanaugh l-a lăudat pe Jackson, cea mai recentă adăugare la tribunal, ca pe cineva care este „pe deplin pregătit, temeinic pregătit” și „cu un început excelent”.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

„Ne este dor de judecătorul Ginsburg, desigur, și de judecătorul Breyer, dar există o schimbare de afaceri și este minunat să avem doi colegi noi care, după părerea mea, se potrivesc bine cu grupul”, a spus el.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *