Legislatorul din Nebraska impune un proiect de lege de transport ascuns fără permis

Un deputat din Nebraska încearcă din nou să încerce să adopte un proiect de lege care nu numai că ar permite oamenilor să poarte arme de mână ascunse fără permis, ci ar interzice orașelor și județelor statului să emită legi locale pentru a face acest lucru în interiorul granițelor lor.

Senatorul Tom Brewer, de la Gordon, a apărat proiectul de lege într-o audiere în fața Comisiei Judiciare a Legislativului, marți, care a atras peste 100 de persoane atât pentru, cât și împotrivă. Brewer a adus cu el o opinie a procurorului general al statului, care a stabilit că o astfel de lege ar trebui implementată în întregul stat.

„Poți fie să urmezi Constituția, fie să ai renunțări. Dar nu poți să le faci pe amândouă”, a spus Brewer, un veteran de luptă care a fost împușcat de mai multe ori în timpul unui incendiu cu talibanii în 2003. Având în vedere experiența sa de luptă agitată. , a spus el, „Înțeleg semnificația a ceea ce cer aici”.

OHIO GOV. DEWINE SEMNEAZĂ PROGRAMUL DE LEGĂ CARE PERMITĂ OAMENILOR SĂ PORTA ARME DE FOC ASCUNS FĂRĂ PERMIS

Brewer a introdus măsura în fiecare an din 2017. Anul acesta, propunerea sa are 25 de cosponsori și este din nou listată ca proiect de lege prioritar, crescând șansele ca parlamentarii să o dezbată în Senat.

Potrivit Asociației de transport ascuns din SUA, transportul ascuns fără permis este deja permis în 25 de state cu tendințe conservatoare, inclusiv Iowa, Kansas, Missouri, Dakota de Sud și Wyoming – cinci dintre cele șase state care se învecinează cu Nebraska.

Nebraska permite deja deținătorilor de arme să poarte arme de foc în vederea publicului, atâta timp cât nu au antecedente penale care să le împiedice să dețină unul și nu se află într-un loc în care armele sunt interzise. Pentru a ascunde arma în mod legal, cetățenii din Nebraska trebuie să se supună unei verificări a antecedentelor din Nebraska State Patrol, să-și ia amprentele și să urmeze un curs de siguranță a armelor pe cheltuiala lor.

Un legiuitor din Nebraska a introdus din nou un proiect de lege care ar elimina majoritatea restricțiilor privind transportul ascuns al armelor de foc la nivel național.

Un legiuitor din Nebraska a introdus din nou un proiect de lege care ar elimina majoritatea restricțiilor privind transportul ascuns al armelor de foc la nivel național.
(Foto AP/Margery A. Beck)

Proiectul de lege este susținut de susținătorii drepturilor armelor care îl numesc „port constituțional”, cu referire la dreptul de a păstra și de a purta arme conform celui de-al doilea amendament. Oponenții susțin că permiterea oamenilor să poarte arme de mână fără a se înregistra la forțele de ordine este o amenințare la adresa siguranței publice.

Peste o duzină de persoane au mărturisit în favoarea proiectului de lege, iar grupul a inclus câțiva susținători neaștepți, cum ar fi avocatul Spike Eickholt, care a reprezentat Asociația de Apărare Criminală din Nebraska. Acest grup, a spus Eickholt, găsește că cei din cele mai mari orașe ale statului Omaha și Lincoln – în special populațiile minoritare – sunt vizați în mod disproporționat de poliție din cauza legilor de transport ascuns. Alții au mărturisit, de asemenea, că costul de 100 de dolari al unui permis de transport ascuns care trebuie reînnoit la fiecare cinci ani discriminează rezidenții săraci.

Șeful poliției din Omaha, Todd Schmaderer, s-a numărat printre cei care au depus mărturie împotriva proiectului de lege, menționând că violența bandelor din oraș și populația sa de aproximativ 500.000 de locuitori ar face ca o propunere periculoasă să poarte fără permise în oraș.

“Înțeleg perfect de ce nu au nevoie de el în orașele mici. În Omaha, avem această nevoie”, a spus Schmaderer. „Joacă un rol în modul în care abordăm crimele violente”.

CURTEA SUPREMĂ RESPINGE OFERTA RETAILĂRILOR DE ARME LA NEW YORK DE BLOCARE A NOI LEGI ASCUSCATE DE TRANSPORT

Încercarea lui Brewer de a adopta un proiect de lege aproape identic anul trecut a câștigat aprobarea inițială, dar a blocat la al doilea dintre cele trei voturi necesare în ultimele zile ale sesiunii legislative din cauza obiecțiilor la eliminarea propunerii de formare obligatorie pentru obținerea unui permis de transport ascuns. Brewer a refuzat să includă caracteristica de antrenament obligatorie din nou în acest an, spunând marți că, deși crede în importanța instruirii privind siguranța armelor, „nu ar trebui să fie obligatorie”.

Anul trecut, proiectul de lege lui Brewer a căzut cu două voturi mai puțin de supermajoritatea de 33 de voturi necesară pentru a depăși un obstrucționare. Legislatura cu o singură cameră este oficial nepartizană, dar 17 dintre cei 49 de parlamentari ai statului în acest an sunt democrați înregistrați. Dacă toți se opun măsurii, susținătorii proiectului de lege i-ar lăsa cu cel puțin un vot înainte de a fi rezistenti la obstrucționare.

Asemenea facturi de arme au declanșat reacții deconcertante în Capitoliul de Stat înainte. În 2020, unii activiști pentru drepturile armelor care protestau împotriva unei măsuri care ar fi impus noi restricții asupra deținerii de arme s-au prezentat purtând puști semi-automate încărcate, pe care le este permis legal să le transporte în interiorul Capitoliului.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Senatorul Omaha Machaela Cavanaugh, care a descris ca fiind „terifiant” a fi într-o sală de audieri cu oameni înarmați, a introdus un proiect de lege care interzice deținerea de arme mortale în Capitoliul de Stat sau pe terenurile Capitoliului de Stat. Acest proiect de lege a fost înaintat Comisiei Judiciare, dar nu i s-a atribuit o audiere până joi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *