NASA testează cu succes un nou motor pentru explorarea spațiului adânc

NASA a anunțat că inginerii săi au dezvoltat și testat primul motor de rachetă cu detonare rotativă (RDRE) al agenției.

Agenția a spus că designul ar putea schimba semnificativ modul în care sunt construite viitoarele sisteme de propulsie. Motorul rachetei supersonice folosește detonarea, designul producând mai multă putere în timp ce utilizează mai puțin combustibil decât sistemele de propulsie actuale.

Are potențialul de a alimenta atât aterizatoarele umane, cât și vehiculele interplanetare către destinații din spațiul profund, cum ar fi Luna sau Marte.

NASA și DARPA vor dezvolta un motor de rachetă termică nucleară care ar putea pune oamenii pe Marte: RAPORT

Motor de rachetă cu detonare rotativă sau test RDRE la foc fierbinte la Marshall Space Flight Center.

Motor de rachetă cu detonare rotativă sau test RDRE la foc fierbinte la Marshall Space Flight Center.
(NASA)

Motorul a fost pornit de peste o duzină de ori în timpul testelor efectuate în zona de testare de est a Marshall Space Flight Center din Alabama.

NASA a spus că motorul și-a atins obiectivul principal demonstrând că hardware-ul său ar putea funcționa pentru perioade lungi de timp, rezistand, de asemenea, la mediile extreme de căldură și presiune generate de detonări. La accelerație maximă, RDRE a produs peste 4.000 de lire sterline de tracțiune timp de aproape un minut la o presiune medie în cameră de 622 de lire sterline pe inch pătrat. Acesta este cel mai înalt nivel de presiune înregistrat pentru acest design.

ARTEMIS I DE LA NASA ÎN CARE PENTRU A NE APROAPE DE „AMPRENTA UMANĂ DURABILĂ PE LUNA”

În mod special, a existat și performanța de succes atât a accelerației profunde, cât și a aprinderii interne.

Motorul rachetă cu detonare rotativă

Motorul rachetă cu detonare rotativă
(NASA)

„Această demonstrație de succes aduce tehnologia mai aproape de a fi utilizată cu viitoarele vehicule de zbor, permițând NASA și spațiului comercial să mute mai multă sarcină utilă și mai multă masă către destinații din spațiul adânc, o componentă esențială pentru a face explorarea spațiului mai sustenabilă”, a spus NASA.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Datorită acestui succes recent, inginerii desfășoară lucrări suplimentare pentru a dezvolta un RDRE complet reutilizabil de 10.000 de lire sterline pentru a identifica beneficiile de performanță față de motoarele tradiționale cu rachete lichide.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *