Politicile de frontieră ale administratorului Biden se confruntă acum cu reacții negative din partea democraților, precum și a republicanilor

Un nou set de măsuri de frontieră extins de administrația Biden la începutul acestei luni – despre care Departamentul pentru Securitate Internă a declarat că lucrează pentru a încetini trecerea ilegală a frontierei – se confruntă cu reacții semnificative atât din partea republicanilor, cât și a democraților, dar din motive foarte diferite.

Președintele Biden a anunțat la începutul acestei luni că administrația face o serie de măsuri pentru a reduce trecerile ilegale la graniță, care au crescut sub supravegherea sa – cu un record de 250.000 doar în decembrie.

Aceste măsuri au presupus extinderea unui program de eliberare condiționată umanitară care fusese inițial deschis venezuelenilor pentru a include acum și cubanezi, haitiani și nicaraguani – permițând mai mult de 30.000 de persoane să zboare direct în SUA pe lună dacă au un sponsor american și efectuează o verificare a antecedentelor. , și nu au intrat ilegal.

Această măsură a fost combinată cu o extindere a expulzărilor de la titlul 42 pentru a include până la 30.000 de naționalități care au intrat ilegal în fiecare lună. Separat, Departamentul pentru Securitate Internă a anunțat o regulă care i-ar face pe migranți ineligibili să solicite azil dacă ar fi trecut printr-o țară fără a solicita azil mai întâi acolo.

BIDEN ADMIN CITĂ DATE CARE ARĂTĂ NOI MĂSURI LA FRONTIERĂ „FUNCȚIONEAZĂ”, PE CUM SE ȚIE DE NOI PROCES

Președintele american Joe Biden vorbește cu un membru al patrulei de frontieră a SUA în timp ce se plimbă de-a lungul gardului de graniță dintre SUA și Mexic în El Paso, Texas, pe 8 ianuarie 2023.

Președintele american Joe Biden vorbește cu un membru al patrulei de frontieră a SUA în timp ce se plimbă de-a lungul gardului de graniță dintre SUA și Mexic în El Paso, Texas, pe 8 ianuarie 2023.
(JIM WATSON/AFP prin Getty Image)

Administrația a susținut săptămâna aceasta că datele inițiale arată că politicile funcționează, cu o scădere cu 97% a întâlnirilor dintre aceste patru naționalități – iar ianuarie este pe cale să înregistreze cel mai mic număr de întâlniri la frontieră de la începutul crizei în februarie 2021.

Dar abordarea morcov și băț a adus critici separate atât din partea stângii, cât și din partea dreaptă, care susțin că politica este ilegală, dar din motive diferite.

Extinderea Titlului 42 și regula sa de ineligibilitate pentru azil au atras imediat furie din partea grupurilor de activiști de stânga, ONU și unii democrați pentru că ar fi limitat dreptul la azil. Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului a spus că măsurile „par a fi în contradicție cu interzicerea expulzării colective și cu principiul nereturnării”.

TEXAS CONDUCEAZĂ 20 DE STATE REPUBLICANE ÎN ACUMAREA PE BIDEN ADMIN PENTRU PROGRAMUL DE LIBERARE ECONOMIATĂ A MIGRANTLOR

„Deși salut măsurile pentru a crea și extinde căi sigure și regulate, astfel de inițiative nu ar trebui să vină în detrimentul drepturilor fundamentale ale omului, inclusiv dreptul de a solicita azil și dreptul la o evaluare individuală a nevoilor de protecție”, a spus el. „Accesul limitat la eliberarea condiționată umanitară pentru unii nu poate fi un înlocuitor pentru susținerea drepturilor tuturor de a solicita protecția drepturilor omului”.

Săptămâna aceasta, 77 de membri democrați ai Camerei și Senatului i-au scris președintelui Biden lăudând programul de eliberare condiționată, dar spunând: „Este dezamăgitor că aceste căi vin în detrimentul dreptului legal de a solicita azil la granița de sud”.

Senatorul Bob Menendez, D-NJ, este unul dintre cei 77 de democrați care se opun măsurilor lui Biden de securitate la frontieră.

Senatorul Bob Menendez, D-NJ, este unul dintre cei 77 de democrați care se opun măsurilor lui Biden de securitate la frontieră.
(Drew Angerer/Pool prin AP)

„Dreptul de a solicita azil este consacrat în dreptul intern și internațional. În urmă cu patru decenii, Senatul a codificat în unanimitate protecțiile Convenției pentru Refugiați din 1951. Congresul a mai precizat că solicitarea de azil la graniță, „fie că este sau nu într-un port desemnat al sosirea,” este legală”, au scris ei. „Acțiunile de aplicare a frontierei anunțate ale administrației eludează această lege nu numai prin extinderea titlului 42 dincolo de ceea ce este cerut de orice instanță, ci prin implementarea în continuare a politicilor de descurajare și sancționare a persoanelor care își exercită dreptul legal de a solicita azil la frontieră”.

Într-o conferință de presă de joi, senatorul Bob Menendez, D-NJ, s-a înfuriat de mișcarea de a-i determina pe unii migranți să solicite azil într-o altă țară decât SUA.

„Administrația nu poate avea ambele sensuri atunci când pretind că s-au angajat să restabilească accesul la azil și apoi blochează accesul la azil impunând o politică de interzicere a tranzitului care îi obligă pe migranți să caute mai întâi protecție umanitară într-o țară terță”, a spus el.

Peste un sfert de milion se întâlnesc migranți numai în decembrie

În fața acestei critici, administrația Biden a încercat să se distanțeze de afirmațiile conform cărora este o interdicție de tranzit similară cu cea observată în timpul administrației Trump și a remarcat că migranții pot solicita azil în porturile de intrare, inclusiv prin utilizarea unei noi aplicații.

„Dacă nu folosesc acea aplicație, atunci va trebui să fi solicitat ajutor umanitar într-una dintre țările prin care au călătorit”, a declarat secretarul DHS, Alejandro Mayorkas, la începutul acestei luni. “Și dacă au fost refuzați, atunci – atunci nu sunt supuși – nu unei interdicții, ci unei prezumții refutabile de ineligibilitate. Și există o diferență marcată între cele două”.

Între timp, administrația s-a confruntat cu o altă provocare, potențial mai serioasă, a politicii, deoarece 20 de state republicane au intentat un proces împotriva părții de eliberare condiționată umanitară a politicii – pretinzând că este ilegală.

Acest proces, intentat de Texas și America First Legal în Districtul de Sud al Texasului și căruia i s-au alăturat alte 19 state, indică limitele impuse eliberării condiționate de către Congres, care spune că autoritatea trebuie utilizată „de la caz la caz”. din motive umanitare urgente sau beneficii publice semnificative” – și susține că politica nu îndeplinește acel standard.

„Programul de eliberare condiționată stabilit de Departament nu încalcă fiecare dintre cei trei factori limitatori ai legii. Nu este de la caz la caz, nu este din motive umanitare urgente și nu aduce niciun beneficiu public semnificativ. În schimb, ea echivalează cu crearea unui nou program de vize care permite sute de mii de străini să intre în Statele Unite, care altfel nu au nicio bază pentru a face acest lucru. Acest lucru încalcă, mai degrabă decât respectă, limitele clare impuse de Congres”, se arată în proces.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Statele spun că programul este, de asemenea, ilegal, deoarece nu s-a implicat în regulile de notificare și comentarii impuse de Actul de procedură administrativă și „se confruntă cu prejudicii substanțiale ireparabile din cauza abuzului de către Departament a autorității sale de eliberare condiționată, care permit potențial sute de mii de extratereștri suplimentari pentru a intra în fiecare dintre teritoriile lor deja copleșite.”

Administrația Biden a răspuns la proces, Mayorkas considerând că este „de neînțeles” faptul că statele ar încerca să-l blocheze. Un oficial al administrației a declarat pentru Fox News Digital că „demonstrează că aleșii extremiști nu doresc soluții reale; ei preferă să continue să folosească imigrația pentru a încerca să câștige puncte politice”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *