Proiectul de lege din Texas cere răspundere pentru procuratorii „necinstiți” care nu urmăresc infracțiuni

PRIMUL PE FOX: Legislatorii din Texas se îndreaptă spre procurori „necinstiți” despre care spun că refuză să aplice legile de stat pentru anumite infracțiuni sau să pună în judecată anumiți inculpați amenințăndu-i că îi vor retrage din funcție sau vor fi supuși unei anchete.

Senatorul de stat Mayes Middleton, un republican, a depus vineri un proiect de lege în Legislatura de stat care ar cere procurorilor districtuali să meargă după suspecții infractori și să îi pună în judecată presupusele crime. De asemenea, ar oferi procurorului general al statului Ken Paxton acea capacitate de a urmări procurorii districtuali, forțându-i să aplice legile și, eventual, să încerce să-i destituie din funcție, potrivit unei copii a proiectului de lege obținut de Fox News Digital.

„Fiecare procuror de district a depus un jurământ pentru a proteja și apăra legile și Constituția statului Texas. Ei își încalcă jurământul de funcție și nu au autoritatea constituțională să aleagă ce clase de infracțiuni să judece. Susținut de George-Soros. Procuratorii ne pun în pericol comunitățile cu politici de non-îndreptare”, a spus Middleton vineri.

„În Texas, susținem legea și ordinea. Infractorii care ne încalcă legile și pun în pericol comunitățile noastre ar trebui să fie urmăriți penal, iar justiția ar trebui să fie făcută. Urmează și pe care să le ignore. Este la latitudinea legislativului să adopte legi și procurorilor să le pună în aplicare, punct”, a adăugat el.

DEȚINUȚII ÎN TEXAS, ÎN CANDIDATUL PENTRU MOARTE, DUNȚĂ STATUL PENTRU ÎNTREPRINIRE SOLITARĂ OBLIGATORIE

Conform proiectului de lege, procurorii districtuali nu pot refuza să acuze suspecții acuzați de infracțiuni violente, precum și pe cei suspectați de infracțiuni de proprietate și infracțiuni legate de alegeri. În plus, procurorii nu pot refuza să solicite pedeapsa capitală împotriva celor acuzați de săvârșirea infracțiunilor capitale.

De asemenea, nu pot refuza urmărirea penală a imigranților ilegali în efortul de a-i proteja de consecințele legilor federale sau de stat privind imigrația.

Dacă se crede că un procuror refuză să aplice legile, procurorul general poate cere procurorului să-și declare în mod oficial motivul și să furnizeze orice material solicitat. De asemenea, procurorii pot fi supuși unei anchete pentru presupusul eșec al acestora.

Proiectul de lege ar permite, de asemenea, oricărui rezident din Texas să depună o plângere la biroul procurorului general pentru eliminarea unui DA. Dacă autoritățile consideră că plângerea este valabilă, procurorul general poate cere unei instanțe să revoce procurorul.

O persoană ar putea, de asemenea, să ceară unei instanțe districtuale să elimine și un DA.

Clădirea Capitoliului Texas din Austin.  Mai mulți parlamentari de stat au introdus proiecte de lege pentru a-i determina pe procurorii districtuali să judece penali suspecți și să nu implementeze politici soft-on-crime.

Clădirea Capitoliului Texas din Austin. Mai mulți parlamentari de stat au introdus proiecte de lege pentru a-i determina pe procurorii districtuali să judece penali suspecți și să nu implementeze politici soft-on-crime.
(Tamir Kalifa/Getty Images)

Proiectul de lege este similar cu alte legislații din Texas care vizează procurorii din cauza eșecurilor de a nu urmări penal anumite infracțiuni ale inculpaților.

Proiectul de lege ar intra în vigoare imediat după votul a două treimi din ambele camere în Legislativul statului. Dacă nu primește numărul necesar de voturi pentru efect imediat, ar intra în vigoare de la 1 septembrie dacă va fi adoptat de parlamentari.

Două facturi similare, HB 1350 și SB 378 au fost depuse săptămâna trecută. Ambele ar permite procurorului general să dea în judecată procurorii care au implementat politici care interzic sau limitează material executarea infracțiunilor.

„În loc să adopte semnalizarea virtuții motivate politic și imunitatea generală pentru criminali, procurorii districtuali au datoria de a evalua meritele fiecărei presupuse infracțiuni de la caz la caz pentru a asigura siguranța publică a texanilor”. Deputatul de stat David Cook, care a colaborat cu senatorul de stat Tan Parker pentru a depune ambele proiecte de lege, a declarat într-un anunț.

TEXAS TORNADO PROVOCĂ DAUNE LA EST DE HOUSTON, NU S-A RAPORTAT DECES

Proiectele îl vizează pe procurorul districtual al comitatului Dallas, John Creuzot, potrivit unui editorial de la Dallas Morning News publicat luni.

În 2019, Creuzot a spus că biroul său nu va urmări în justiție furturile de articole necesare, cum ar fi scutece, lapte praf și alimente pentru copii, între sume de 100 și 750 de dolari, cu excepția cazului în care dovezile arată că acest lucru a fost făcut pentru un câștig economic.

Într-un comunicat de presă din noiembrie 2022, Creuzot a spus că politica a fost denaturată.

„Această politică vizează o clasă foarte restrânsă de infracțiuni și a fost instituită într-un efort de a dezincrimina sărăcia, dar, în schimb, politica a fost denaturată și politizată, iar cei care au făcut asta au creat un sentiment de neîncredere în această funcție”, a spus el. .

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Fox News Digital a contactat biroul lui Creuzot, precum și biroul procurorului districtual Harris County, care urmărește infracțiunile din Houston și din jur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *