Proiectul de lege pentru CO care sugerează utilizarea inteligenței artificiale pentru a ajuta la detectarea incendiilor de vegetație avansează în Legislativ

La un an după ce cel mai distructiv incendiu din istoria statului a ars aproape 1.100 de case, parlamentarii din Colorado iau în considerare să se alăture altor state occidentale prin adoptarea inteligenței artificiale în speranța de a detecta incendiile înainte ca acestea să scape de sub control.

O comisie a Senatului din Colorado a votat, joi, în unanimitate, să avanseze un proiect de lege pentru a crea un program pilot de 2 milioane de dolari care ar staționa camerele pe vârfuri de munți și ar folosi inteligența artificială pentru a monitoriza filmările și a ajuta la detectarea semnelor timpurii ale unui incendiu. Proiectul de lege va fi mutat în continuare către Comitetul de credite al Senatului de stat.

„Poate detecta doar un fir de fum și este acel tip de situație în zonele îndepărtate care ar putea salva pădurile și casele și proprietățile și vieți”, a declarat senatorul de stat democrat Joann Ginal, unul dintre sponsorii proiectului de lege, în audiere.

CO LEGISLATII ÎNTREAZĂ INTELIGENTĂ ARTIFICIALĂ PENTRU A IDENTIFICA DEVREUT INCENDII DE SĂLĂBATĂ

Implementarea AI face parte dintr-un efort continuu al pompierilor de a folosi noile tehnologii pentru a deveni mai deștepți în ceea ce privește modul în care își pregătesc și își poziționează mai bine resursele. Turnurile de observare a incendiilor, cândva ocupate de oameni, au fost în mare parte înlocuite cu camere în zone îndepărtate, multe dintre ele la înaltă definiție și înarmate cu inteligență artificială pentru a discerne un pană de fum din ceața dimineții.

Există sute de astfel de camere împrăștiate în California, Nevada, Oregon și o mână deja în Colorado, care permit chiar și telespectatorilor ocazionali să vizioneze de la distanță.

Vaughn Jones, care conduce managementul incendiilor sălbatice pentru agenția de prevenire a incendiilor din Colorado, a declarat că tehnologia „ne permite să luăm acțiuni foarte agresive din timp și să menținem impactul la un nivel scăzut… fără să așteptăm până la sfârșitul zilei pentru a începe să ne recuperăm”.

O secetă istorică și valuri de căldură recente legate de schimbările climatice au făcut ca incendiile să fie mai greu de luptat în vestul american, iar oamenii de știință spun că vremea încălzită va continua să facă incendiile mai frecvente și mai distructive.

Flăcările se ridică de pe crestele munților în timp ce un incendiu arde în apropierea unei ferme pe 22 octombrie 2020, lângă Granby, Colorado.

Flăcările se ridică de pe crestele munților în timp ce un incendiu arde în apropierea unei ferme pe 22 octombrie 2020, lângă Granby, Colorado.
(AP Photo/David Zalubowski, File)

Furtunile record care au udat California cu peste 11 inci de ploaie în ultimele săptămâni și gropi de zăpadă în alte state au îmbunătățit condițiile pe termen scurt, dar seceta persistă în multe state din vest, potrivit unui raport de marți al National. Administrația Oceanică și Atmosferică.

Programul Colorado ar sprijini 40 de stații de cameră fixe și încă șase stații mobile care pot fi mutate pentru a monitoriza incendiile în curs, a declarat Ben Miller, directorul Centrului de Excelență, care cercetează tehnologia pentru stingerea incendiilor, la audierea de joi.

Algoritmul AI din spatele camerei ar încerca să detecteze un val de fum și să alerteze devreme primii respondenți, a spus Miller, care a arătat, ca exemplu, un incendiu de structură prins de tehnologia AI în apropierea orașului Boulder în decembrie.

Comitatul Boulder a colaborat cu o companie de detectare a incendiilor AI numită Pano AI, iar software-ul a alertat autoritățile despre incendiu în momentul în care a sosit primul apel la 911, a spus Miller. O casă a fost distrusă și alta a fost deteriorată înainte ca incendiul să fie ținut – un rezultat mult mai bun decât cu un an înainte, când focul Mareșal, tot lângă Boulder, a ars peste 1.000 de structuri.

SENATORUL REPUBLICAN DEZVLEAZĂ PROGRAME DE LEJNUMIRE CARE Vizează AGENDA CLIMATĂ A LUI BIDEN: „ENERGIA ESTE coloana vertebrală a ECONOMIEI NOASTRE”

„Cu cât antrenezi mai mult modelul, cu atât devine din ce în ce mai bine”, a spus Miller, care a adăugat că agenția sa este foarte interesată de tehnologie, dar că este încă în plină dezvoltare și că un program pilot este un loc bun de început.

Pano AI a început să lucreze cu orașe, inclusiv cu stațiunea de schi Aspen, Colorado, și s-a extins în orașe, județe și chiar Pacific Gas & Electric în șase state. Kathryn Williams, directorul de dezvoltare guvernamentală al Pano AI, care a mărturisit la audiere, a declarat că „învățarea automată a AI este nouă, este interesantă, este plină de farmec, dar nu este perfectă”, adăugând că compania folosește angajații pentru a verifica alertele de la AI.

Stațiile lor includ două camere montate pe un punct de vedere înalt, care se rotesc la 360 de grade cu raze de 10 mile și sunt conectate la software-ul AI al companiei. Fiecare stație costă aproximativ 50.000 de dolari în fiecare an. Nu se știe dacă compania va fi angajată pentru pilot dacă proiectul de lege va trece.

Arvind Satyam, directorul comercial al Pano AI, a declarat într-un interviu că inteligența artificială folosește un set de date de peste 300 de milioane de imagini care o învață ce este fumul care se ridică dintr-un incendiu și ce nu.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Odată ce o cameră semnalează că ar putea avea loc un incendiu, fotografiile și informațiile sunt transmise prin centrul de informații al companiei pentru verificarea umană – algoritmul ar fi putut confunda norul de praf al unui tractor cu fum – înainte de a fi trimise agențiilor de pompieri, a spus el. Satyam a adăugat că beneficiile depășesc detectarea, permițând agențiilor de pompieri să identifice locația unui incendiu și să monitorizeze un flux live al arderii.

AI a câștigat notorietate pentru că a pătruns într-un număr de domenii – de la crearea de propagandă și dezinformare până la scrierea de eseuri sau scrisori de intenție despre orice solicită utilizatorul.

David Blankinship, consilier principal în tehnologie pentru Western Fire Chiefs Association, a declarat într-un interviu că agențiile de pompieri au ajuns să se bazeze pe acest tip de tehnologie de detectare, în special în California, unde programele au fost utilizate pe scară largă.

Totuși, Blankinship a remarcat că „aceste camere, chiar și cu AI, sunt doar o componentă a soluției reale care funcționează”.

Când a fost convocat un vot pentru a trimite proiectul de lege înainte, senatorul de stat republican Rod Pelton, membru al comisiei, a fost entuziasmat.

„Nu vreau să fiu găleata cu apă pe această factură, așa că voi fi un „da” de foc”, a spus el.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *