Republicanii Camerei care caută să restricționeze utilizarea prezidențială a stocului de petrol de urgență al națiunii

Pentru a doua oară în această lună, republicanii Casei încearcă să restricționeze utilizarea prezidențială a stocului de petrol de urgență al națiunii – o propunere care a atras deja o amenințare de veto a Casei Albe.

Un proiect de lege GOP care urmează să fie votat vineri ar cere guvernului să compenseze orice retrageri care nu sunt de urgență din Rezerva strategică de petrol cu ​​noi forări pe terenuri publice și oceane. Republicanii îl acuză pe președintele Joe Biden că a abuzat de rezerve din motive politice pentru a menține prețurile la gaze scăzute, în timp ce Biden spune că a fost necesară folosirea rezervei anul trecut, ca răspuns la interzicerea importurilor de petrol rusești după invazia Ucrainei de către președintele Vladimir Putin.

Biden a retras 180 de milioane de barili din rezerva strategică în mai multe luni, ducând stocul la cel mai scăzut nivel din anii 1980. Administrația a declarat luna trecută că va începe să reînnoiască rezerva acum că prețurile petrolului au scăzut.

Secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a atacat cea mai recentă propunere a GOP, care urmează unui proiect de lege aprobat în urmă cu două săptămâni, care ar interzice Departamentului pentru Energie să vândă petrol din rezerva strategică companiilor deținute sau influențate de Partidul Comunist Chinez.

„Republicanii din Camere vor vota pentru creșterea prețurilor la gaze pentru familiile americane… și vor ajuta obiectivele războiului lui Putin interferând cu capacitatea noastră de a elibera petrol”, a spus Jean-Pierre, referindu-se la actualul proiect de lege GOP. „Aceste politici extreme ar supune munca. familiilor la dureri financiare imense și la creșterea deficitului nostru, totul doar pentru a beneficia cei mai bogați contribuabili și marile corporații”.

5 LUCRURI TREBUIE SĂ FACĂ REPUBLICANII DE CASĂ ÎN 2023 CU NOUA MAJORITATE

Secretarul pentru Energie Jennifer Granholm, care a apărut alături de Jean-Pierre la Casa Albă, a declarat că proiectul de lege va îngreuna „să le ofere americanilor scutire în viitor” de perturbările din petrol care ar putea ridica prețurile.

Reputatul republican Cathy McMorris Rodgers, care prezidează Comisia pentru Energie și Comerț al Camerei și a sponsorizat proiectul de lege GOP, a acuzat Granholm și Casa Albă de multiple afirmații înșelătoare, inclusiv o afirmație eronată că proiectul de lege ar putea afecta utilizarea rezervei în timpul unei situații de urgență declarate de președinte. .

„Într-un moment în care prețurile la gaze sunt în creștere, secretarul Granholm și administrația Biden trebuie să fie transparenți cu poporul american în ceea ce privește eforturile lor de a acoperi modul în care au abuzat de Rezerva strategică de petrol ca un truc pentru anul electoral”. spuse McMorris Rodgers.

Un pumpjack văzut pe 30 martie 2022, în Tatum, New Mexico.  Membrii Camerei GOP încearcă să restricționeze utilizarea prezidențială a stocului de petrol de urgență al națiunii.

Un pumpjack văzut pe 30 martie 2022, în Tatum, New Mexico. Membrii Camerei GOP încearcă să restricționeze utilizarea prezidențială a stocului de petrol de urgență al națiunii.
(AP Photo/Cedar Attanasio, File)

„Republicanii doresc o ușurare durabilă și de lungă durată la pompă. Cel mai bun mod de a face acest lucru este dezlănțuirea energiei americane”, pe care legislația ei ajută la îndeplinire, a adăugat McMorris Rodgers, din statul Washington.

Retorica aprinsă face parte dintr-o luptă mai largă asupra forajelor de petrol și schimbărilor climatice. Republicanii susțin că restricțiile privind închirierea petrolului impuse de administrația Biden împiedică producția de energie din SUA și dăunează economiei, în timp ce democrații promovează o lege amplă a climei aprobată anul trecut ca un pas crucial pentru a îndepărta națiunea de combustibilii fosili precum petrolul, cărbunele și gazele naturale. Măsura autorizează cheltuieli de miliarde pentru a stimula energia regenerabilă, cum ar fi energia eoliană și solară și include stimulente pentru ca americanii să cumpere milioane de mașini electrice, pompe de căldură, panouri solare și aparate mai eficiente.

Biden, invocând pericolele schimbărilor climatice, a anulat controversata conductă de petrol Keystone XL în primele sale zile de mandat și a suspendat noi contracte de închiriere de petrol și gaze pe terenuri federale. De atunci, moratoriul a fost ridicat, prin ordin judecătoresc, dar republicanii se plâng că vânzările de leasing pentru noi drepturi de foraj sunt încă limitate.

Biden a făcut campanie pe angajamentele de a pune capăt noilor foraje pe terenuri publice, iar activiștii pentru schimbările climatice l-au împins să meargă mai repede pentru a opri leasingul de petrol. Combustibilii fosili extrași de pe terenurile publice reprezintă aproximativ 20% din emisiile de gaze cu efect de seră din SUA legate de energie, făcându-i o țintă principală pentru reducerea emisiilor menite să încetinească încălzirea globală.

REPREZENTANT. MATT GAETZ INTRODUCE O REZOLUȚIE DE „CREION” ÎN INTERDICĂ ADAM SCHIFF DE A ACCESA LA INFORMAȚII CLASIFICATE

„Fie pe uscat, fie pe mare, forajele petroliere prezintă un risc inacceptabil pentru fauna noastră, locurile sălbatice și căile navigabile”, a spus Lisa Frank de la Environment America, un grup de advocacy. „Când forăm, vărsăm. Într-un moment în care ar trebui să ne îndepărtăm de această practică distructivă și periculoasă – și să extindem utilizarea energiei regenerabile – acest proiect de lege dublează energia depășită din trecut.

Frank le-a îndemnat parlamentarilor să respingă proiectul de lege GOP și, în schimb, să interzică definitiv noile foraje în largul coastelor SUA și în Refugiul Național pentru Faunei Sălbatice din Arctic din Alaska.

Grupurile conservatoare și din industrie susțin proiectul de lege.

„Putem continua să facem din Rezerva Strategică de Petrol singurul răspuns al națiunii la viitoarele perturbări, sau putem, de asemenea, să folosim mai mult din rezervele vaste de petrol care se află sub terenurile și zonele offshore, ținute în prezent în afara limitelor de către președinte,” Competitive Enterprise Institute și alte grupuri conservatoare au spus într-o scrisoare către Congres.

Departamentul de Trezorerie estimează că eliberarea de petrol din stocul de urgență a scăzut prețurile la pompă cu până la 40 de cenți pe galon. Prețurile la benzină au fost în medie de aproximativ 3,50 dolari pe galon joi, în scădere de la puțin peste 5 dolari pe galon la vârf în iunie, potrivit clubului auto AAA.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Morris Rodgers l-a acuzat pe Biden că folosește rezerva pentru a „ascunde politicile sale eșuate”, despre care ea a spus că provoacă creșterea prețurilor la energie și a inflației. Prețurile medii ale gazelor au crescut cu mai mult de 30 de cenți față de acum o lună și sunt mai mari decât atunci când Biden a preluat mandatul în ianuarie 2021, au remarcat ea și alți republicani.

„Milioane de americani plătesc mai mult la pompă, ca urmare a agendei radicale de „grabă spre verde” a administrației Biden, care a oprit energia americană”, a spus McMorris Rodgers.

Granholm, invocând mii de contracte de închiriere neutilizate de către companiile petroliere, a spus că afirmațiile GOP de obstrucționism la foraj au fost în afara bazei. „Nu există nimic în calea producției interne de petrol și gaze”, a spus ea, o afirmație contestată de McMorris Rodgers.

„Există o mulțime de bariere în calea dezlănțuirii producției interne de petrol și gaze, inclusiv reglementări împovărătoare și descurajarea de către această administrație a investițiilor financiare în industriile interne de petrol și gaze”, a spus ea, menționând că producția de petrol din SUA este cu mult sub vârful său de 13 milioane din 2019. butoaie de petrol pe zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *