Republicanii din Casa VA votează împotriva măsurilor de control al armelor după recentele împușcături din campusurile școlare

Republicanii din Virginia House au votat în jos o serie de proiecte de lege care ar fi adăugat noi restricții asupra armelor de foc, inclusiv interzicerea armelor de asalt, interzicerea armelor în campusul colegiului și un proiect de lege privind depozitarea armelor care au fost priorități pentru democrați.

Voturile de joi seara subliniază că acțiuni majore privind legile armelor sunt puțin probabile în acest an, având în vedere controlul divizat al Adunării Generale.

La un vot de 6-4, o subcomisie pentru Siguranța Publică a Camerei a învins un proiect de lege al Democratului Del. Dan Helmer care ar fi extins definiția „armei de foc de asalt” și ar fi interzis importul, vânzarea, transferul, fabricarea, cumpărarea sau transportul unei astfel de arme. .

FACTURILE DE CONTROL PURMĂTOARE VA AVANSE ÎN LEGISLATURĂ DUPĂ IMPUGĂTURILE RECENTE DE LA UNIVERSITATE, CAMPUSUL ELEMENTAL

Subcomisia a votat, de asemenea, o măsură a democratului Del. Sally Hudson, care reprezintă Charlottesville, care ar fi făcut ilegală deținerea unei arme de foc în orice clădire deținută sau operată de o instituție publică de învățământ superior.

Colegiile din Virginia interzic deja armele prin procesele lor administrative, dar acele politici nu au „forța deplină a legii” și lasă forțele de ordine fără autoritatea de a le aplica, a spus Hudson.

Senatorul ales al statului Virginia, Jennifer Boysko, rostește o adresă în Richmond, Virginia, pe 11 ianuarie 2019. Un grup de comitet din Senatul din Virginia condus de democrați a aprobat o serie de proiecte de lege pentru controlul armelor, care au fost apoi respinse de Parlamentul statului controlat de GOP.

Senatorul ales al statului Virginia, Jennifer Boysko, rostește o adresă în Richmond, Virginia, pe 11 ianuarie 2019. Un grup de comitet din Senatul din Virginia condus de democrați a aprobat o serie de proiecte de lege pentru controlul armelor, care au fost apoi respinse de Parlamentul statului controlat de GOP.
(AP Foto/Steve Helber, fișier)

Un proiect de lege similar a avansat în Senatul controlat de democrați. Șeful poliției de la Universitatea din Virginia, unde o împușcătură în campus din noiembrie a provocat moartea a trei jucători de fotbal și alți doi studenți răniți, a depus mărturie în sprijinul ambelor măsuri. Hudson a mai spus că măsura a fost susținută de Asociația șefilor de poliție din Virginia.

Reprezentanții Virginia Citizens Defense League și NRA au vorbit împotriva proiectului de lege.

CT GOV. LAMONT PROPUNE INTERDICȚII DESCHISĂ DE PORTARE, ALTE RESTRICȚII DE ARMA

„Se creează o nouă zonă fără arme fără a face suficient pentru a proteja și securiza facilitățile despre care vorbim”, a spus DJ Spiker, un lobbyist pentru NRA.

Proiectul de lege a fost votat, de asemenea, cu 6-4.

Panelul a învins și un proiect de lege care ar fi înăsprit cerințele de depozitare a armelor. Del. Marcus Simon, sponsorul proiectului de lege, a invocat cazul unui student de la Newport News în vârstă de 6 ani, despre care poliția spune că și-a împușcat profesorul când i-a explicat de ce crede că proiectul de lege este necesar.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Virginia Citizens Defense League și NRA s-au opus, de asemenea, legii lui Simon.

Aceeași subcomisie a avansat măsuri susținute de grupările pentru drepturile armelor care probabil vor fi înfrânte în Senat. Printre acestea s-a numărat și o măsură a lui Del. Dave LaRock care ar anula autoritatea localităților de a interzice armele în anumite zone publice, cum ar fi parcuri și centre comunitare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *