Ronna McDaniel a câștigat realegerea pentru un al patrulea mandat fără precedent, prezidând Comitetul Național Republican

Președintele Comitetului Național Republican, Ronna McDaniel, a câștigat realegerea vineri, punând capăt aproape două luni de bătăi de cap și acuzații pe fondul unei lupte majore pentru viitorul GOP.

„Cu toți uniți, democrații vor auzi de la noi în 2024”, a spus McDaniel de pe podium după ce au fost anunțate rezultatele votului secret.

McDaniel a câștigat sprijinul a 111 membri ai comitetului care au votat într-un vot secret pentru președinte, mai mult decât majoritatea celor 168 de membri necesari pentru a-și asigura un al patrulea mandat de doi ani la conducerea RNC, ceea ce este fără precedent în vremurile moderne. Votul a avut loc în ultima zi a reuniunii de iarnă a RNC, care a avut loc anul acesta într-o stațiune de lux de pe litoral din Orange County din sudul Californiei. Un vot i-a revenit fostului candidat la guvernator New York Lee Zeldin, care s-a gândit să candideze, dar nu a fost nominalizat în cursă.

Președintele și-a învins principalul contestator, membrul comitetului din California, Harmeet Dhillon, care a câștigat sprijinul a 51 de membri ai comitetului. CEO-ul MyPillow, Mike Lindell, un susținător puternic al afirmațiilor nedovedite ale fostului președinte Donald Trump, potrivit cărora alegerile prezidențiale din 2020 au fost fraudate și care a candidat de lungă durată pentru un scaun, a primit doar 4 voturi.

DESANTIS CÂNTĂRĂSTE, TRUMP RĂMINE NEULU, ÎN LUPTA SCAUNUL GOP

Confruntarea RNC, prima cursă a partidului la scaune aprig disputată în ultimii 12 ani, a devenit o ceartă de familie controversată, pe măsură ce GOP și-a decis conducerea. Drama s-a desfășurat pe măsură ce GOP intră într-un ciclu electoral care încearcă să recâștige Casa Albă, să recâștige majoritatea în Senat și să-și păstreze controlul fragil asupra Camerei. A venit, de asemenea, pe măsură ce partidul își propune să revină după o acțiune dezamăgitoare în alegerile intermediare din noiembrie și în timp ce dezbate viitorul partidului și controlul continuu al lui Trump asupra GOP.

Charlie Kirk, care conduce organizația conservatoare de advocacy TurningPoints USA și a cerut o nouă conducere la RNC, și-a exprimat dezamăgirea de câștigul lui McDaniel.

„Arată că majoritatea membrilor RNC au dispreț față de oamenii care i-au pus acolo”, a spus Kirk pentru Fox News Digital. „Nu pot să spun cu bună-credință audienței noastre… să continue să dea bani RNC. De fapt, le spun să nu facă”.

McDaniel, care în calitate de președinte al GOP din Michigan a fost alegerea aleasă de Trump pentru a conduce comitetul după ce a câștigat Casa Albă în 2016, a fost reales în această funcție în 2019 și 2021. McDaniel a cerut stabilitate, în timp ce Dhillon, care a fost consilier juridic de top pentru Trump. , a condus o campanie de insurgenți subliniind că este nevoie de schimbare în urma performanței slabe a Partidului Republican în mandatul de mijloc din 2022, despre care mulți din GOP se așteptau să fie un val roșu.

Într-un interviu național exclusiv înainte de vot, McDaniel a declarat pentru Fox News că membrii RNC „au încredere în conducerea mea și știu că acesta este un moment critic și crucial în care nu putem distruge infrastructura RNC și apoi să avem succes în 2024”.

GOP BRAWL: LUPTA COMPETITIVA SI COMBUSTIBILE PENTRU SCAUNUL RNC

McDaniel a fost o strângere de fonduri prolifică pentru partidul național în timpul mandatului ei la conducerea comitetului. Potrivit echipei lui McDaniel, președintele a strâns un record de 1,5 miliarde de dolari în timpul mandatului său, a călătorit peste o jumătate de milion de mile și a organizat peste 330 de evenimente pentru donatori.

Dar eșecurile electorale ale GOP în noiembrie în timpul mandatului lui McDaniel, cum ar fi că republicanii nu au reușit să recâștige Senatul și au pierdut cursele cheie pentru guvernatori, precum și în 2018, când partidul a pierdut majoritatea Camerei și în 2020, când a pierdut controlul asupra Senatului și Casa Albă, a stârnit apeluri pentru schimbarea conducerii.

Mike Lindell dezbate miercuri la o dezbatere a scaunului RNC din Dana Point, California

Mike Lindell dezbate miercuri la o dezbatere a scaunului RNC din Dana Point, California
(Fox News)

“Meseria politicii sunt alegerile și este o alegere binară. Dacă câștigăm, ei pierd și invers. Și am avut prea multe pierderi în ultimii ani”, a declarat Dhillon pentru Fox News într-un interviu public marginea reuniunii RNC.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

În ajunul votului foarte așteptat, unul dintre cei mai populari politicieni din GOP a cântărit în cursă, în timp ce guvernatorul Florida Ron DeSantis a cerut „o schimbare” și a cerut „sânge nou” la RNC. Guvernatorul conservator, a cărui poziție a crescut printre conservatorii din toată țara în ultimii trei ani, a continuat să-i aducă un strigăt lui Dhillon.

Trump, care rămâne, probabil, cel mai popular și influent politician al Republicii Moldova și singurul candidat major până în prezent la lansarea unei campanii prezidențiale în 2024, a rămas neutru, spunând că îi plac atât McDaniel, cât și Dhillon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *