Ronna McDaniel de la RNC declară că „acesta este ultimul meu mandat ca președinte”

DANA POINT, California – EXCLUSIV – Președintele Comitetului Național Republican, Ronna McDaniel, spune că câștigând un al patrulea mandat fără precedent în vremurile moderne ca președinte al GOP, nu va exista un al cincilea mandat în viitor.

“Acesta este ultimul meu mandat ca președinte. O spun la Fox News. S-a terminat”, a declarat McDaniel într-un interviu exclusiv pentru Fox News vineri.

Cu câteva minute mai devreme, McDaniel a câștigat sprijinul a 111 membri ai comitetului care au votat într-un vot secret pentru președinte, mai mult decât majoritatea celor 168 de membri necesari pentru realegerea. Votul a avut loc în ultima zi a reuniunii de iarnă a RNC, care a avut loc anul acesta într-o stațiune de lux de pe litoral din Orange County din sudul Californiei.

McDaniel a depășit principalul ei provocator, membrul comitetului RNC din California Harmeet Dhillon, care a câștigat sprijinul a 51 de membri ai comitetului. CEO-ul MyPillow, Mike Lindell, un susținător puternic al reluării repetate de către fostul președinte Donald Trump a alegerilor prezidențiale din 2020 și care a candidat la un scaun de la distanță, a primit doar 4 voturi.

RONNA MCDANIEL CÂȘTIGE REALEGEREA PENTRU AL 4-lea TERMEN FĂRĂ PRECEDENT CA PREȘEDINTE RNC

Președintele Comitetului Național Republican, reales, Ronna McDaniel, ține un ciocan în timp ce vorbește la reuniunea de iarnă a comitetului din Dana Point, California, vineri, 27 ianuarie 2023.

Președintele Comitetului Național Republican, reales, Ronna McDaniel, ține un ciocan în timp ce vorbește la reuniunea de iarnă a comitetului din Dana Point, California, vineri, 27 ianuarie 2023.
(AP)

McDaniel, care în calitate de președinte al GOP din Michigan a fost alegerea aleasă de Trump pentru a conduce comitetul după ce a câștigat Casa Albă în 2016, a fost reales în această funcție în 2019 și 2021. McDaniel a cerut stabilitate, în timp ce Dhillon, care a fost consilier juridic de top pentru Trump. , a condus o campanie de insurgenți subliniind că este nevoie de schimbare în urma performanței slabe a Partidului Republican în mandatul de mijloc din 2022, despre care mulți din GOP se așteptau să fie un val roșu.

“Știu cât de greu este să crești cu un scaun nou. Am vrut să păstrez această consistență”, a subliniat McDaniel. „Am făcut multe schimbări în mandatul meu cu înregistrarea alegătorilor, sensibilizarea minorităților. Lucrurile pe care le-am făcut au fost istorice. Trebuie să continuăm asta și să facem asta la următoarele alegeri. Și apoi mă duc cu plăcere. a da ciocalul altcuiva”.

DESANTIS CÂNTĂRĂSTE, TRUMP RĂMINE NEULU, ÎN LUPTA SCAUNUL GOP

McDaniel a fost o strângere de fonduri prolifică pentru partidul național în timpul mandatului ei la conducerea comitetului. Dar eșecurile electorale ale GOP în noiembrie în timpul mandatului lui McDaniel, cum ar fi că republicanii nu au reușit să recâștige Senatul și au pierdut cursele cheie pentru guvernatori, precum și în 2018, când partidul a pierdut majoritatea Camerei și în 2020, când a pierdut controlul asupra Senatului și Casa Albă, a stârnit apeluri pentru schimbarea conducerii.

Dhillon, vorbind cu reporterii după înfrângerea ei, a subliniat că ceea ce a apreciat este sprijinul ei din partea partidului de bază și a primit un avertisment pentru RNC.

„Dacă ne întoarcem la casele noastre și ignorăm acest mesaj, cred că este pe riscul nostru. Este pe riscul nostru personal, ca lideri de partid și este pe riscul nostru pentru partidul nostru în general.

Întrebat despre aceste comentarii, McDaniel a argumentat în interviul ei Fox News că „Cred că oamenii de bază au fost alimentați cu informații greșite din campania ei și îi vom contacta”.

„Voi pleca într-un turneu popular. Mi-ar plăcea pentru ea [Dhillon] să vină cu mine. Vreau ca alți lideri din partidul nostru să vină cu mine”, a subliniat McDaniel. „Dar ei nu înțeleg întotdeauna ce face RNC. Și asta e treaba noastră să ieșim. Dar iubim populația. Le apreciem. Avem nevoie de ei să bată la uși și să fie observatori la vot. Și o să călătoresc prin țară, pregătindu-i pentru a-i învinge pe democrați pentru că noi putem face asta doar uniți.”

GOP BRAWL: LUPTA COMPETITIVA SI COMBUSTIBILE PENTRU SCAUNUL RNC

McDaniel s-a angajat să contacteze și să-i sune pe Dhillon și Lindell, adăugând că „întreaga mea campanie pentru aceste alegeri a fost unitate. Avem nevoie de noi toți. Avem nevoie de adunare, nu de scădere. Și nu ne putem lupta unii cu alții atât de mult încât nu „Nu recunosc că trebuie să-i învingem pe democrați. Așa că asta o să fac în calitate de lider al acestui partid. O să-i adresez pe amândoi”.

Președintele Comitetului Național Republican, reales, Ronna McDaniel, din centru, este îmbrățișată de un membru în timp ce candidații Harmeet Dhillon, al doilea din dreapta, și Mike Lindell, dreapta, urmăresc reuniunea de iarnă a comitetului din Dana Point, California, vineri, 27 ianuarie. , 2023.

Președintele Comitetului Național Republican, reales, Ronna McDaniel, din centru, este îmbrățișată de un membru în timp ce candidații Harmeet Dhillon, al doilea din dreapta, și Mike Lindell, dreapta, urmăresc reuniunea de iarnă a comitetului din Dana Point, California, vineri, 27 ianuarie. , 2023.
(AP)

Dar întrebat despre orice rol specific de conducere în viitor pentru Dhillon, care mai are doi ani de mandat ca membru al comitetului RNC, McDaniel a spus că „nu am discutat așa ceva”.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Confruntarea RNC, prima cursă a partidului la scaune aprig disputată în ultimii 12 ani, a devenit o ceartă de familie controversată, pe măsură ce GOP și-a decis conducerea. Drama s-a desfășurat în timp ce partidul intră într-un ciclu electoral care caută să recâștige Casa Albă, să recâștige majoritatea în Senat și să-și păstreze controlul fragil asupra Camerei. A venit, de asemenea, pe măsură ce partidul își propune să revină după rezultatele dezamăgitoare din noiembrie și pe măsură ce dezbate viitorul partidului și controlul continuu al lui Trump asupra GOP.

McDaniel, care a afirmat în noiembrie că are sprijinul a peste 100 de membri ai comitetului, a spus că am simțit că am un sprijin puternic din partea comitetului, deoarece doresc cu adevărat să păstreze consistența lucrurilor pe care le-am făcut, înregistrarea alegătorilor, integritatea alegerilor. Și știu că este un moment crucial pentru alegerile prezidențiale pentru președinte. Așa că au vrut să păstreze asta, dar au înțeles că vom aduce schimbarea.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *