Schiff a dat o plângere de etică într-o zi în campania Senatului pentru că a folosit videoclipul de demitere a lui Trump

Un grup de supraveghere a eticii a cerut vineri Biroului de Etică al Congresului să investigheze reprezentantul Adam Schiff, D-Calif., pentru că a folosit imagini de la podeaua Senatului într-un anunț în care își anunță candidatura pentru Senat.

Fundația pentru Responsabilitate și Încredere Civică (FACT) a trimis o plângere consilierului șef al OCE, care a cerut o anchetă imediată pentru a stabili dacă Schiff „a abuzat de resurse oficiale în scopuri politice” folosind videoclipul.

Schiff a anunțat joi că candida pentru Senat în 2024, printr-un videoclip care a fost distribuit pe contul său de Twitter. Acel videoclip include imagini cu Schiff vorbind la Senat în timpul procedurii de demitere împotriva fostului președinte Donald Trump.

„Aceasta este o încălcare clară a regulilor de etică a Casei și a legii federale”, a declarat Kendra Arnold, director executiv al FACT. „Reputatul Schiff se află în Congres de peste două decenii și știe, fără îndoială, că resursele oficiale ale guvernului nu pot fi folosite în scopuri politice. Rep. Schiff trebuie să elimine imediat videoclipul și să înceteze distribuirea filmului, iar Biroul de Etică a Congresului ar trebui să se mute. pentru a investiga și a sancționa rapid rep. Schiff pentru această încălcare.”

Membrilor Camerei le este interzis să folosească videoclipurile Camerei și Senatului în scopuri de campanie, potrivit FACT.

„Legea federală prevede că „alocațiile se vor aplica numai obiectelor pentru care au fost făcute creditele, cu excepția cazurilor în care legea prevede altfel”,” se spune în plângere. „Pentru a pune în aplicare această lege, regulile de etică interzic membrilor să folosească orice resursă oficială în campanie sau în scopuri politice. „Resurse oficiale” includ orice finanțare de către contribuabili, cum ar fi site-ul oficial al unui membru, conturile de rețele sociale și fotografiile și videoclipurile din Parlament. sau etajul Senatului.”

„Pentru a fi foarte clar”, a adăugat plângerea, „atât regulile de etică a Camerei, cât și regulile Senatului identifică în mod specific videoclipurile Congresului cu procedurile de etaj ca resurse oficiale pe care membrilor le este interzis să le folosească în scopuri politice”.

Unii jurnalişti au speculat pe rețelele de socializare că Schiff ar fi putut găsi o soluție legală folosind filmări de știri ale unor terțe părți ale Senatului – în acest caz, imagini de la NBC.

Rep. Adam Schiff, deputat în California, este acuzat că a încălcat regulile de etică a Camerei, arătând un videoclip cu podeaua Senatului în anunțul său de campanie.  (AP Foto/Patrick Semansky)

Rep. Adam Schiff, deputat în California, este acuzat că a încălcat regulile de etică a Camerei, arătând un videoclip cu podeaua Senatului în anunțul său de campanie. (AP Foto/Patrick Semansky)
(AP Foto/Patrick Semansky)

ATACURI PROGRESIVE DE GRUP REP. ADAM SCHIFF PENTRU ÎNREGISTRAREA EŞUĂ ÎN TRUMP ÎN URMĂ LA ANUNŢUL CAMPANIEI SENATULUI

Cu toate acestea, FACT susține că regulile de etică ale Camerei interzic în mod clar membrilor să folosească videoclipuri sau fotografii fie ale Camerei, fie ale Senatului, deoarece ambele sunt resurse oficiale ale guvernului. Se pare că aceasta include imagini sau o fotografie a procedurilor de la etaj, chiar dacă a fost repostată dintr-o sursă terță parte, cum ar fi o organizație de știri.

„Membrii nu pot reutiliza o imagine a unui proces public publicat de o terță parte, dacă membrul nu ar putea folosi acea imagine în primă instanță”, a declarat Comisia de etică a Camerei într-un raport din 2017.

Plângerea susține că regula este cuprinzătoare și interzice membrilor nu numai să folosească videoclipul, ci și să reposteze din surse sau să utilizeze videoclipuri obținute de la posturile de știri.

Rep. Adam Schiff, D-Calif., și-a lansat candidatura la Senat săptămâna aceasta.

Rep. Adam Schiff, D-Calif., și-a lansat candidatura la Senat săptămâna aceasta.
(Getty Images)

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

„Aceasta este o regulă importantă, deoarece nu numai că protejează resursele finanțate de contribuabili împotriva abuzurilor, dar protejează și integritatea procedurilor oficiale prin reducerea stimulentei membrilor de a face discursuri politice în timpul procedurilor oficiale”, se spune în plângere. „O problemă pe care o recunoaște Manualul de etică al Camerei este percepția publică că titularii pur și simplu își folosesc biroul pentru a candida la realegeri sau pentru a candida pentru o funcție superioară, iar motivul acestei percepții este destul de evident în acțiunile reprezentantului Schiff. Mai mult, utilizarea de către acesta a resurselor oficiale nu se reflectă în mod credibil asupra Camerei”.

Biroul lui Schiff nu a răspuns la o solicitare de comentarii, nici Biroul de Etică a Congresului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *