Senatul Indiana sprijină schimbarea constituțională a drepturilor de cauțiune

O propunere care ar modifica constituția Indianei pentru a extinde motivele pentru care o persoană ar putea fi închisă fără cauțiune și-a depășit primul obstacol.

Senatul statului a votat joi cu 34-15, în cea mai mare parte, pe criterii de partid, pentru a susține propunerea susținută de republicani. Constituția statului permite în prezent judecătorilor să ordone pe cineva închis fără cauțiune atunci când se confruntă cu acuzații de crimă sau trădare.

Modificarea constituțională propusă ar elimina dreptul la cauțiune pentru cei acuzați de infracțiuni despre care judecătorul consideră că „prezintă un risc substanțial pentru public”.

Sponsorul amendamentului, senatorul republican Eric Koch de Bedford a spus că schimbarea are drept scop să ofere judecătorilor discreție în situațiile în care este „prea periculos” să permită pe cineva să iasă din închisoare în timp ce așteaptă procesul.

ATACURI ȘI AMBUSCĂ – LUPTA GOP PENTRU SCAUNUL DESCHIS DE SENAT AL INDIANEI S-AR PUTEA TRANSFORMĂ ÎNTR-UN „RĂZBOI CIVIL REPUBLICAN”

Un Senat din Indiana a susținut o schimbare constituțională a drepturilor deținuților la cauțiune.  Proiectul de lege va permite dreptul de a scuza cauțiune dacă persoana este o amenințare pentru comunitate.

Un Senat din Indiana a susținut o schimbare constituțională a drepturilor deținuților la cauțiune. Proiectul de lege va permite dreptul de a scuza cauțiune dacă persoana este o amenințare pentru comunitate.
(Fox News)

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Avocații apărării și susținătorii drepturilor civile au declarat că schimbarea este inutilă și își fac griji că ar putea duce la ținerea în închisoare fără cauțiune a persoanelor acuzate de infracțiuni la nivel scăzut.

Senatorii republicani au respins săptămâna aceasta modificările propuse de democrați care ar fi limitat extinderea refuzării cauțiunii doar la cei acuzați de o „crimă violentă gravă”.

Propunerea de modificare ar trebui, de asemenea, să câștige trecerea în Casa Indiana și apoi să fie aprobată din nou de Legislativ după alegerile din 2024. Dacă se întâmplă acest lucru, va merge la votul din noiembrie 2026 pentru un vot la nivel național.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *