SUA le permite deținuților să primească îngrijiri Medicaid pentru prima oară

Guvernul federal va permite ca dolarii Medicaid să trateze unii oameni în închisori, închisori sau centre de detenție pentru minori pentru prima dată, au anunțat joi Centrele pentru Servicii Medicare și Medicaid.

CMS va permite deținuților din California să acceseze servicii limitate, inclusiv tratament pentru consumul de substanțe și diagnostice de sănătate mintală, cu 90 de zile înainte de a fi eliberați. De când a fost înființat Medicaid, legea federală a interzis folosirea banilor din Medicaid pentru persoanele care se află în custodie, deținuții având acces la acoperirea lor de asistență medicală suspendat.

Mișcarea va oferi mai multă stabilitate deținuților și minorilor deținuți pe măsură ce ies din instituții și reintră în lumea exterioară, a declarat joi administratorul CMS, Chiquita Brooks-LaSure.

SAU POLIȚIA împușcă mortal un bărbat suspectat de tâlhărie armată, furt de mașini

Ea a spus că schimbarea va permite statului „să facă progrese fără precedent pentru persoanele încarcerate care au fost de mult deservite”.

Cel puțin alte 10 state au cerut CMS scutiri pentru a utiliza dolarii Medicaid pentru a trata deținuții înainte de a fi eliberați. California ar putea fi un model pentru acele state, mai ales că programul este un nou teritoriu pentru Medicaid și se așteaptă să fie o întreprindere masivă, a spus Vikki Wachino, care supraveghează Proiectul Sănătate și Reintrare.

Chiquita Brooks-LaSure, administratorul Centrelor de Servicii Medicare și Medicaid, pozează pentru o fotografie în biroul ei pe 9 februarie 2022, la Washington.

Chiquita Brooks-LaSure, administratorul Centrelor de Servicii Medicare și Medicaid, pozează pentru o fotografie în biroul ei pe 9 februarie 2022, la Washington.
(AP Photo/Evan Vucci, File)

Oficialii statului California au declarat joi că speră că unii deținuți vor începe să acceseze serviciile prin Medicaid începând cu 2024. Persoanele încarcerate vor fi verificate și evaluate pentru eligibilitatea de a accesa programul Medicaid al statului. Dacă sunt eligibili, lucrătorii de caz îi vor ajuta să dezvolte un plan de îngrijire pentru reintrare.

Va dura cel puțin doi ani pentru a implementa programul în toate închisorile statului, a spus Jacey Cooper, directorul Medicaid al statului.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Se așteaptă ca milioane de oameni să fie afectați, California eliberând aproape o jumătate de milion de deținuți din închisorile de stat sau din închisorile județene în fiecare an și aproximativ 80% dintre acești oameni se califică pentru Medicaid.

Oamenii care părăsesc închisoarea, închisoarea sau detenția pentru minori adesea nu știu de unde să înceapă să primească îngrijiri medicale, a spus Wachino.

„În acest moment, există o barieră enormă în calea îngrijirii atunci când oamenii părăsesc închisoare și închisoare”, a spus Wachino. „După cum știți, de multe ori, când sunt eliberați, au fost lăsați să se descurce singuri, cu foarte, foarte puține sprijin.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *