Videoclipul lui Paul Pelosi arată un atac cu ciocanul după sosirea poliției

Un tribunal din California a publicat vineri o înregistrare video de supraveghere și camera corporală cu atacul din octombrie 2022 asupra lui Paul Pelosi, soțul fostului președinte al Camerei, Nancy Pelosi, la casa lor din San Francisco.

Curtea Superioară a Comitatului San Francisco a făcut publică filmarea după ce judecătorul Stephen Murphy a respins cererea procurorilor cu două zile mai devreme de a păstra secretul.

Atacul din 28 octombrie 2022 l-a trimis pe Paul Pelosi, în vârstă de 82 de ani, la spital pentru o intervenție chirurgicală de urgență pentru o fractură de craniu.

O parte a filmării arată poliția bătând la ușa casei lui Pelosi, înainte ca ușa să se deschidă pentru a-l dezvălui pe Paul Pelosi și pe suspectul lui David DePape.

VIDEO CU ATACUL PAUL PELOSI, ORDAnțat să fie lansat de judecătorul din CALIFORNIA

David DePape, stânga, și Paul Pelosi sunt văzuți după ce poliția a deschis ușa casei lui Pelosi din San Francisco pe 28 octombrie 2022.

David DePape, stânga, și Paul Pelosi sunt văzuți după ce poliția a deschis ușa casei lui Pelosi din San Francisco pe 28 octombrie 2022.
(Departamentul de poliție din San Francisco)

— Ce se întâmplă omule? întreabă un ofițer.

„Totul este bine”, răspunde DePape, în timp ce el și Pelosi au fiecare o mână pe un ciocan, DePape punând și o mână pe încheietura lui Pelosi. Pelosi pare să țină un obiect în cealaltă mână.

— Aruncă ciocanul! spune atunci ofițerul.

„Umm, nu”, răspunde apoi DePape, înainte să lupte cu ciocanul de pe Pelosi și să-l arunce spre el.

“Oh, s—!” spune unul dintre ofițeri în timp ce poliția intră în casă și îl prind pe DePape.

Captură de ecran din videoclipul camerei corporale în urma presupusului atac asupra lui Paul Pelosi de către David DePape în San Francisco pe 28 octombrie 2022.

Captură de ecran din videoclipul camerei corporale în urma presupusului atac asupra lui Paul Pelosi de către David DePape în San Francisco pe 28 octombrie 2022.
(Departamentul de poliție din San Francisco)

Un alt clip, filmat în alb-negru, îl înfățișa pe DePape apropiindu-se de casa Pelosis din San Francisco și aruncând mai multe pungi pe pământ. Apoi a scotocit prin pungi înainte de a se pare că a scos un ciocan din haine și a început să bată spre o ușă de sticlă, ajungând în cele din urmă în casă.

DePape, în vârstă de 42 de ani, a pledat nevinovat pentru toate acuzațiile de stat din acest caz, inclusiv pentru tentativă de omor, atac cu o armă mortală și abuz asupra bătrânilor. De asemenea, el a pledat nevinovat pentru acuzațiile federale de agresiune a unui membru apropiat al familiei unui oficial federal și tentativă de răpire a unui ofițer federal pentru presupusa invazie a casei.

ACUZAREA FEDERALĂ DEZVLUE CE PUTA SUSPECTUL DE ATAC PAUL PELOSI CÂND A SOSIT POLIȚIA

Rep Nancy Pelosi se afla la Washington, DC, la momentul incidentului.

Fox News a fost printre organizațiile de știri care au făcut presiuni pentru lansarea videoclipului.

Când poliția din San Francisco a ajuns la casă în jurul orei 2:30 dimineața, l-a găsit pe Pelosi în pijama, iar intrusul purtând pantaloni scurți, adidași și un hanorac, potrivit dosarelor instanței.

David DePape în Berkeley, California, pe 13 decembrie 2013.

David DePape în Berkeley, California, pe 13 decembrie 2013.
(Michael Short/San Francisco Chronicle prin Getty Images)

Întâlnirea a durat doar 15 secunde de la momentul în care Pelosi a deschis ușa ofițerilor până la momentul în care a avut loc atacul cu ciocanul, potrivit unui dosar.

„Cei doi ofițeri au deschis ușa pentru a vedea foaierul Reședinței Pelosi, domnul Pelosi, purtând o cămașă cu mâneci lungi, DEPAPE în pantaloni scurți, pantofi de alergat și un hanorac, iar DEPAPE și domnul Pelosi strângând împreună un ciocan”, rechizitoriu citit.

Atacul l-a făcut pe Pelosi să sufere o fractură de craniu și alte răni, potrivit autorităților.

David DePape este văzut în afara casei Pelosi pe 28 octombrie 2022 înainte de a intra.

David DePape este văzut în afara casei Pelosi pe 28 octombrie 2022 înainte de a intra.
(Departamentul de poliție din San Francisco)

Poliția a chemat o ambulanță pentru a-l trata pe Pelosi, care sângera de la o rană la cap.

Anchetatorii au mai spus că DePape a cercetat casele lui Pelosi și alte două ținte de pe o listă presupusă de lovituri cu două zile înainte de a pătrunde în conacul de 8 milioane de dolari al Președintelui Camerei, Pacific Heights.

Ofițerii de la Poliția Capitoliului din SUA au avut și supraveghere video live în fața reședinței Pelosi din San Francisco, dar nu o urmăreau când DePape l-ar fi atacat pe Paul Pelosi, au declarat surse pentru Fox News la scurt timp după incident.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Paul Pelosi și David DePape sunt văzuți la pământ după ce DePape l-ar fi atacat pe bărbatul de 82 de ani.

Paul Pelosi și David DePape sunt văzuți la pământ după ce DePape l-ar fi atacat pe bărbatul de 82 de ani.(Departamentul de poliție din San Francisco)

Ofițerii monitorizau un flux live al multor camere, care include supravegherea complexului capitolului, dar monitorizează și unele puncte îndepărtate de capitală, care include reședința Pelosi.

Potrivit surselor, un ofițer monitoriza fluxurile și a văzut lumini de poliție pe o stradă întunecată din afara reședinței soților Pelosi. Dacă ofițerii urmăreau monitorizarea furajului în timp real, spargerea ar fi fost văzută.

Michael Ruiz, Adam Sabes, Chad Pregram și Michael Arroyo de la Fox News au contribuit la acest raport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *