Amendamente constituționale din Pennsylvania pentru a pierde votul după impas legislativ

Alegătorii din Pennsylvania aproape sigur nu vor vedea un pachet de propuneri de amendamente constituționale pe buletinul de vot la nivel de stat în alegerile primare din mai, după un termen limită stabilit de administrația guvernatorului democrat Josh Shapiro a venit și a plecat vineri pentru ca parlamentarii să adopte măsurile.

Amendamentele includ un efort bipartizan mult așteptat de a oferi victimelor abuzului sexual asupra copiilor o nouă șansă de a da în judecată făptașii, plus două măsuri susținute de republicani pentru a extinde cerințele de identificare a alegătorilor și pentru a le abilita parlamentarii să anuleze reglementările fără a se confrunta cu vetoul guvernatorului.

Senatul statului controlat de republicani și-a dat aprobarea la începutul acestei luni, deși parlamentarii GOP i-au izolat pe democrați prin combinarea măsurilor într-un singur proiect de lege.

LEGISLATII REPUBLICANI DEPUNE RECES CU PRIVIRE LA LEGALITATEA IMPEDEREA LUI LARRY KRASNER DE CĂTRE LEGISLATIVUL PA

Casa de stat nu a luat nicio măsură în acest sens pe fondul unei paralizii politice asupra partidului care deține controlul.

Ambele camere sunt, deocamdată, amânate până pe 27 februarie.

Termenul limită din constituție pentru a trece și a face publicitate amendamentelor propuse în ziare este 16 februarie, cu trei luni înainte de alegerile primare. Departamentul de Stat al lui Shapiro a declarat că Legislativul trebuie să o aprobe cel târziu vineri, pentru a oferi timp agenției să creeze publicitate în ziarele din stat.

Altfel, va fi „extrem de dificil” pentru departament să respecte termenul limită de publicitate de 16 februarie, a declarat agenția vineri.

Parlamentarii din Pennsylvania nu au putut să adopte un pachet de amendamente constituționale la timp pentru ca acesta să apară la buletinul de vot primar din mai.

Parlamentarii din Pennsylvania nu au putut să adopte un pachet de amendamente constituționale la timp pentru ca acesta să apară la buletinul de vot primar din mai.

Următoarea oportunitate ca amendamentele să apară pe un buletin de vot la nivel de stat este alegerile generale din noiembrie, dar propunerile trebuie mai întâi să treacă de ambele camere.

Pentru supraviețuitorii și susținătorii agresiunii sexuale care au așteptat ca legislația ferestrei procesului să treacă de la prima introducere cu ani în urmă, este o luptă de urmărit, a declarat Mike McDonnell, purtător de cuvânt al Rețeaua Supraviețuitorilor Abuzați de Preoți. El a numit-o „dezgustător” să împacheteze măsura cu ceilalți.

„Legislativul provoacă mai multă durere victimelor decât să încerce să facă compromisuri și să lucreze către o soluție care să îi protejeze pe alți copii, să le permită prădătorilor să devină expuși, precum și oricărei instituții care le-ar fi ascuns”, a spus el. „Unele lucruri din punctul meu de vedere sunt mai importante decât orice amestec politic și acesta este cu siguranță unul dintre ele”.

Președintele Camerei, Mark Rozzi, D-Berks, a anulat sesiunea în ianuarie, după ce parlamentarii nu au reușit să ajungă la un acord cu privire la prioritatea sa legislativă, fereastra de proces pentru victimele abuzului sexual asupra copiilor.

Senatul a adoptat pachetul cu un vot aproape de partid pe 11 ianuarie, trimițându-l Camerei pentru acțiuni ulterioare. Conducerea republicană a Parlamentului a spus că ar fi ușor de adoptat și ia învinovățit pe democrați că i-au ținut în afara sesiunii până când alegerile speciale din 7 februarie vor determina cine are majoritatea în cameră. Democrații au luat Parlamentul în noiembrie, dar trei posturi vacante au creat o majoritate republicană de 101-99.

PENNSYLVANIA GOV. TOM WOLF ÎNTREAZĂ UN AL PROCES PENTRU A CONTRA LEGIUI GOP

Liderul republican al Senatului, Joe Pittman, a spus că Senatul este „hotărât că Camera trebuie să adopte” proiectul de lege, așa cum a fost prezentat.

„Este regretabil că Camera nu și-a organizat încă camera și a luat măsuri pentru a oferi alegătorilor o voce în aceste chestiuni importante”, a spus el.

Dar democrații fac presiuni pentru ca fereastra procesului să fie luată în considerare de la sine.

Nicole Reigelman, purtătoarea de cuvânt a conducerii democraților din Camere, i-a calificat pe republicanii din ambele camere „necuviincioși” și „mai preocupați să obțină puncte politice la începutul sesiunii legislative, valorificând supraviețuitorii abuzului sexual din copilărie pentru propriul lor câștig partizan”.

„Este rușinos să facem acest angajament condiționat de agendele politice partizane, deoarece supraviețuitorii au așteptat prea mult timp pentru dreptate”, a spus ea.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Măsura ferestrei procesului a trecut inițial de ambele camere în două sesiuni legislative consecutive, dar un pas greșit de stat a însemnat că nu ar putea merge înaintea alegătorilor, așa că procesul a trebuit să înceapă de la capăt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *