Femeie transgender, care a urmărit o fată ca bărbat, a fost transferată în închisoarea pentru femei din Scoția: raport

Se pare că prizonierul trans violent Tiffany Scott i s-a acordat permisiunea de a se transfera într-o închisoare scoțiană pentru femei, după ce cererile anterioare de relocare au fost respinse, au declarat sâmbătă rapoartele scoțiane.

Scott este cunoscut ca unul dintre cei mai violenți deținuți din sistemul penitenciar scoțian și a reușit să urmărească o fată de 13 ani în timp ce era încarcerată sub o fostă identitate ca Andrew Burns, trimițându-i scrisori repetate, a raportat Daily Record.

Scott a fost implicat în numeroase atacuri violente împotriva gardienilor de sex feminin și bărbați, a colegilor deținuți și a unei asistente.

Închisoarea HMP Low Moss de lângă Bishopbriggs, East Dunbartonshire, 9 ianuarie 2020.

Închisoarea HMP Low Moss de lângă Bishopbriggs, East Dunbartonshire, 9 ianuarie 2020.
(Andrew Milligan/PA Images prin Getty Images)

Premierul britanic POATE BLOCA LEGEA SCOȚIANĂ DE GEN, SUNTESTE REVIZIA GUVERNULUI „COMPLET RAZIONALĂ”

De asemenea, se pare că s-a autovătămat încercând să se spânzureze după ce a sfărâmat hainele „rezistente la rupere” și i-a smuls un IV din braț, a spus Daily Record.

Scott este deținut la închisoarea Low Moss, numai pentru bărbați, din afara Glasgow.

Guvernul scoțian se confruntă cu presiuni pentru a interveni în transfer, după ce un alt caz la începutul acestei săptămâni a stârnit scandal atunci când Isla Bryson, un violator condamnat, a primit inițial aprobarea pentru o închisoare pentru femei. Decizia a fost ulterior anulată.

Primul ministru Nicola Sturgeon a ordonat ca decizia să fie anulată joi, după ce Bryson a fost găsită marți vinovată de violarea a două femei în 2016 și 2019, în timp ce era încă cunoscută ca Adam Graham și înainte de a-și schimba sexul, a spus BBC.

Se pare că Bryson fusese transferată cu puțin timp înainte de condamnarea ei, marți, într-o închisoare pentru femei, cunoscută sub numele de Cornton Vale, unde a fost ținută în izolare înainte de a interveni Sturgeon, a raportat The Guardian.

Isla Bryson, 31 de ani, cunoscută anterior ca Adam Graham, din Clydebank, West Dunbartonshire, ajunge la Înalta Curte din Glasgow.

Isla Bryson, 31 de ani, cunoscută anterior ca Adam Graham, din Clydebank, West Dunbartonshire, ajunge la Înalta Curte din Glasgow.
(Andrew Milligan/PA Images prin Getty Images)

Sturgeon se confruntă acum cu presiuni similare pentru a interveni în cazul lui Scott.

Problemele de securitate legate de prizonierii încarnați și identitatea lor de gen au apărut în urma unui proiect de lege de recunoaștere a genului care a fost adoptat în decembrie de membrii parlamentului scoțian. Proiectul de lege a fost apoi blocat la începutul acestei luni de guvernul britanic.

LEADERUL SCOȚIEI PLANULĂ DE A CONDUCE GUVERNUL BRITÁNIC ÎN TRIBUNA PENTRU LEGEA SCOȚIANĂ DE TRANSFORMARE DE GEN

Oponenții proiectului de lege pe care Sturgeon l-a introdus pentru prima dată în urmă cu șase ani, care permite oamenilor să-și schimbe mai ușor identitatea de gen, au spus că nu oferă suficiente garanții în cazurile în care bărbații abuzivi ar putea profita de sistem.

Primul ministru Nicola Sturgeon așteaptă începerea întrebărilor primului ministru în Parlamentul Scoțian, 26 ianuarie 2023, la Edinburgh, Scoția.

Primul ministru Nicola Sturgeon așteaptă începerea întrebărilor primului ministru în Parlamentul Scoțian, 26 ianuarie 2023, la Edinburgh, Scoția.
(Ken Jack/Getty Images)

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Sturgeon a răspuns criticilor în această săptămână cu privire la proiectul de lege, spunând: „În primul rând, în general, orice deținut care prezintă un risc de abatere sexuală este separat de alți prizonieri, inclusiv în timpul oricărei perioade de evaluare a riscurilor.

„În al doilea rând, nu există un drept automat pentru o femeie trans condamnată pentru o infracțiune de a-și ispăși pedeapsa într-o închisoare pentru femei, chiar dacă are un certificat de recunoaștere a sexului. Fiecare caz este supus unei evaluări individuale riguroase a riscurilor și, ca parte a acesteia, siguranța celorlalți prizonieri este primordială”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *