Guvernatorul Dakota de Sud, Noem, încalcă tradiția de lungă durată și renunță la conferințe de presă

Guvernatorul Dakota de Sud, Kristi Noem, nu s-a pus încă la dispoziția presei Capitoliului în primele trei săptămâni ale sesiunii legislative a statului, rupând cu ritualul vechi de zeci de ani în care guvernatorii din Dakota de Sud țineau o conferință de presă săptămânală pentru a discuta public inițiativele lor politice și să primească întrebări de la reporteri.

Guvernatorul republican, care este un potențial candidat la Casa Albă în 2024, a acordat numeroase interviuri TV unor posturi naționale. Dar în Capitoliul statului ei natal, unde ea propune o abrogare istorică a impozitelor, noi reguli pentru entitățile străine care achiziționează terenuri agricole și un lot de facturi care vizează ajutorul pentru noii părinți, ea nu a răspuns personal întrebărilor reporterilor.

Retragerea lui Noem dintr-un forum care îi permite să se confrunte cu controlul public – precum și să argumenteze propunerile ei – vine după un sezon de campanie în care candidații la nivel național au omis dezbateri. Practica privează publicul de șansa de a-i auzi pe politicieni răspunzând la întrebări la care ar putea să nu vrea să răspundă. Mulți oficiali, precum Noem, și-au făcut public cazul pe rețelele de socializare, unde își pot controla mesajul.

KRISTI NOEM ÎN FOC DE LA CAUCUSUL LIBERTĂȚII STATULUI PENTRU PREPUNS DEPĂȘIT LIMITELE CONSTITUȚIONALE DAKOTA DE SUD

Purtătorul de cuvânt al lui Noem, Ian Fury, a refuzat să spună dacă va ține conferințe de presă în acest an, dar a spus că acestea vor fi anunțate în avans. El nu a răspuns la o solicitare de comentarii despre motivul pentru care ea nu a ținut niciunul în acest an.

Guvernatorul republican al Dakota de Sud, Kristi Noem, a renunțat la trei conferințe de presă săptămânale de la începutul actualei sesiuni legislative a statului, încălcând tradiția de lungă durată.

Guvernatorul republican al Dakota de Sud, Kristi Noem, a renunțat la trei conferințe de presă săptămânale de la începutul actualei sesiuni legislative a statului, încălcând tradiția de lungă durată.
(AP Photo/Phelan M. Ebenhack, File)

Conferințele de presă săptămânale ale guvernatorului au loc de zeci de ani în timpul sesiunii legislative de 40 de zile a statului, a declarat Kevin Woster, un jurnalist care a acoperit Dakota de Sud de la sfârșitul anilor 1970. Iar unii foști guvernatori, cum ar fi bombastul Bill Janklow, păreau să savureze oportunitatea de a se discuta cu presa cu privire la dezbaterile legislative ale zilei, a spus el.

„Guvernatorul și biroul ei sunt chiar în mijlocul (sesiunii legislative) și ar trebui să vorbească despre asta”, a spus Woster, adăugând: „Este o negare a ceva ce publicul cu siguranță îl merită”.

NOEM BLOCĂ AFACEREA DAKOTA DE SUD CU ANUMITE COMPANII DEținute SAU CONTROLATE DE „GUVERNE STRĂINE RELE”

În mod tradițional, liderii legislativi democrați și republicani din Dakota de Sud au ținut conferințe de presă de o jumătate de oră în ultima zi a săptămânii când Legislativul este în sesiune. De obicei, își discută prioritățile – și uneori își schimbă câteva săpături unul pe celălalt – înainte de a răspunde la întrebările reporterilor. Apoi, guvernatorului îi vine rândul.

În timp ce atât parlamentarii republicani, cât și cei democrați au continuat practica în acest an, Noem nu a făcut-o. De asemenea, ea nu a participat la o întâlnire săptămâna aceasta cu cei mai buni editori ai ziarelor din stat – o întâlnire anuală la care a participat în anii trecuți. Editorii, care au condus ore în șir din jurul statului în majoritate rural, au câștigat audiență la liderii legislativi republicani și democrați.

Michael Card, un strateg politic republican și profesor de științe politice, a spus că omiterea interacțiunilor directe cu presa este o oportunitate ratată pentru guvernator de a-și explica agenda și creează un vid de informații care lasă loc speculațiilor.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

„Nu este un lucru bun pentru democrația noastră”, a spus el.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *