Moartea Tire Nichols: liberalii dau vina pe rasism pentru bătaia brutală a bărbatului din Memphis, în ciuda faptului că ofițerii sunt negri

După ce poliția din Memphis a lansat un videoclip care arată întâlnirea sângeroasă a lui Tire Nichols cu cinci ofițeri, unii democrați au numit incidentul mortal un exemplu de rasism, în ciuda faptului că toate părțile implicate sunt de aceeași rasă.

Oficialii din Memphis au lansat vineri seara video-ul cu camera corporală, precum și filmul de supraveghere din apropiere, arătând mai mulți ofițeri de poliție care îl bat pe Nichols de mai multe ori.

Oficialii au spus că ofițerii l-au oprit pe Nichols pe 7 ianuarie pentru „conducere nesăbuită”, adăugând că o „confruntare a avut loc în timpul opririi”, ceea ce l-a determinat apoi pe Nichols să încerce să fugă de ofițeri.

Cinci ofițeri de poliție din Memphis, toți negri, se confruntă acum cu acuzații de crimă după moartea lui Tire Nichols.

MOARTE TIRE NICHOLS: GRUPUL OPTĂRII LEGII „INFURAT” DE PREPUNS ATAL ÎN TIMPUL OPRIREI TRAFICULUI

Această fotografie oferită de familia Nichols îl arată pe Tire Nichols, care avea o pasiune pentru fotografie și a fost descris de prieteni ca fiind vesel și iubitor.  Nichols se afla la doar câteva minute de casa lui din Memphis, Tennessee, pe 7 ianuarie 2023, când a fost oprit de poliție și bătut mortal.  Cinci ofițeri de poliție din Memphis au fost acuzați de omor de gradul doi și alte infracțiuni.

Această fotografie oferită de familia Nichols îl arată pe Tire Nichols, care avea o pasiune pentru fotografie și a fost descris de prieteni ca fiind vesel și iubitor. Nichols se afla la doar câteva minute de casa lui din Memphis, Tennessee, pe 7 ianuarie 2023, când a fost oprit de poliție și bătut mortal. Cinci ofițeri de poliție din Memphis au fost acuzați de omor de gradul doi și alte infracțiuni.
(Prin amabilitatea familiei Nichols prin AP)

Van Jones, un comentator CNN, a scris într-un articol de opinie că moartea lui Nichols ar fi putut fi cauzată de ofițeri de poliție negri, dar este posibil să fi fost „încă condusă de rasism”.

„Polițiștii negri sunt adesea socializați în departamentele de poliție care consideră anumite cartiere drept zone de război. În acele departamente, puțini ofițeri sunt disciplinați pentru că fac „justiție stradală” în anumite secții – adesea populate de oameni de culoare, brune sau cu venituri mici – unde există este o înțelegere tacită că „cabul de reguli” pur și simplu nu se aplică”, a spus Van Jones. „Polițiști de toate culorile, inclusiv ofițerii de poliție negri, interiorizează acele mesaje – și uneori acționează în funcție de ele”.

Jemele Hill, un scriitor pentru The Atlantic, a postat pe Twitter că „întregul sistem” de poliție se bazează pe supremația albă.

„Am nevoie de atât de mulți oameni să înțeleagă asta în ceea ce privește Tire Nichols. Câțiva dintre ofițerii de poliție care l-au ucis pe Freddie Gray au fost negri. Întregul sistem de poliție se bazează pe violența supremacistă albă. Vedem oameni sub cizma opresiunii ducând apa toată timp”, a scris Hill.

Rep. Maxwell Frost, D-Fla., a declarat într-un tweet acum șters că moartea lui Nichols este un „rezultat al supremației albe”.

— Nu contează ce culoare sunt acei ofițeri de poliție, spuse Frost. „Uciderea lui Tire Nichols este anti-negru și este rezultatul supremației albe”.

VIDEO TIRE NICHOLS: AUTORITĂȚILE MEMPHIS PUBLICE ÎNREGISTRARE DIN OPRIREA TRAFICULUI MORTAL

Ofițerii Departamentului de Poliție din Memphis Demetrius Haley, Tadarrius Bean, Emmitt Martin III, Desmond Mills și Justin Smith au fost concediați pe 18 ianuarie pentru rolul lor în arestarea defunctului Tire Nichols.

Ofițerii Departamentului de Poliție din Memphis Demetrius Haley, Tadarrius Bean, Emmitt Martin III, Desmond Mills și Justin Smith au fost concediați pe 18 ianuarie pentru rolul lor în arestarea defunctului Tire Nichols.
(Departamentul de poliție din Memphis)

Fostul reprezentant Mondaire Jones, DN.Y., a părut, de asemenea, să afirme că rasismul a avut un factor în moartea lui Nichols.

„Dacă crezi că ofițerii de poliție din Memphis trebuie să fie albi pentru a arăta anti-negru, trebuie să urmezi cursul AP de Studii Afro-Americane pe care tocmai l-a interzis Ron DeSantis”, a scris Jones pe Twitter.

Realizatorul de film Bree Newsome a spus pe Twitter că rasismul este încorporat în poliție.

„Diversificarea forțelor de poliție nu pune capăt rasismului, deoarece rasismul este inerent organizării instituției și funcționării sale zilnice. Rasismul este ceea ce este poliția”, a spus ea.

Când ofițerii l-au prins din urmă pe Nichols, a avut loc o altă confruntare, potrivit oficialilor, care l-a lăsat pe Nichols plângându-se de dificultăți de respirație.

Avertisment de conținut grafic

„În timpul încercării de a aresta suspectul, a avut loc o altă confruntare; totuși, suspectul a fost reținut în cele din urmă”, a spus MPD. „După aceea, suspectul s-a plâns că are respirație scurtă, moment în care o ambulanță a fost chemată la fața locului”.

Mai mulți ofițeri de poliție din Memphis încearcă să-l scoată pe Tire Nichols din vehiculul său pe 7 ianuarie 2023.

Mai mulți ofițeri de poliție din Memphis încearcă să-l scoată pe Tire Nichols din vehiculul său pe 7 ianuarie 2023.
(Departamentul de poliție din Memphis)

Nichols a fost transportat la Spitalul St. Francis în stare critică, dar a murit pe 10 ianuarie, potrivit Biroului de Investigații din Tennessee.

„Nu am făcut nimic”, se aude Nichols spunând peste filmul camerei corporale, în timp ce ofițerii îl smulgeau din mașină în timpul opririi în trafic.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

O fotografie nepăsată a lui Tire Nichols.

O fotografie nepăsată a lui Tire Nichols.
(Berry Accius)

Un videoclip al camerei corporale difuzat de poliție îi arată pe ofițeri folosind spray cu piper, iar altul folosind un baston.

„Atenție, vă dau dracu’,” spune un ofițer.

Ofițerii pot fi văzuți lovind cu pumnii, cu picioareleși lovindu-l pe Nichols cu ștafeta de mai multe ori.

Michael Ruiz și Adam Shaw de la Fox News au contribuit la acest raport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *