Obama răspunde la videoclipul lui Tire Nichols: „Bătaie vicioasă, nejustificată”

Fostul președinte Barack Obama a răspuns sâmbătă la moartea lui Tire Nichols, după ce poliția din Memphis a lansat o cameră grafică și o înregistrare video de supraveghere în care este bătut cu brutalitate de cinci ofițeri de poliție.

Într-un tweet comun, Barack și Michelle Obama au spus că moartea lui Nichol este „un memento dureros” pentru America.

„Bătaia vicioasă și nejustificată a lui Tire Nichols și moartea sa definitivă în mâna a cinci ofițeri de poliție din Memphis este doar cel mai recent și dureros memento a cât de departe mai are de mers America pentru a remedia modul în care ne polițizăm străzile”, a spus Obama.

Nichols a murit la câteva zile după ce poliția din Memphis l-a oprit pentru presupusa „conducere nesăbuită” pe 7 ianuarie. În timpul opririi în trafic, oficialii spun că a avut loc o „confruntare”, ceea ce l-a determinat pe Nichols să încerce să fugă de ofițeri.

MOARTE TIRE NICHOLS: GRUPUL OPTĂRII LEGII „INFURAT” DE PREPUNS ATAL ÎN TIMPUL OPRIREI TRAFICULUI

Fostul președinte Barack Obama vorbește la un miting pentru susținerea candidaților democrați din Michigan la Detroit Cass Tech High School pe 26 octombrie 2018, în Detroit, Michigan.

Fostul președinte Barack Obama vorbește la un miting pentru susținerea candidaților democrați din Michigan la Detroit Cass Tech High School pe 26 octombrie 2018, în Detroit, Michigan.
(Bill Pugliano/Getty Images)

O altă confruntare a avut loc după ce ofițerii l-au prins din urmă pe Nichols și l-au lăsat pe bărbat plângându-se de dificultăți de respirație.

„În timpul încercării de a aresta suspectul, a avut loc o altă confruntare; totuși, suspectul a fost reținut în cele din urmă”, a spus MPD. „După aceea, suspectul s-a plâns că are respirație scurtă, moment în care o ambulanță a fost chemată la fața locului”.

VIDEO TIRE NICHOLS: AUTORITĂȚILE MEMPHIS PUBLICE ÎNREGISTRARE DIN OPRIREA TRAFICULUI MORTAL

Nichols a fost dus la Spitalul St. Francis din Memphis în stare critică, dar mai târziu a murit pe 10 ianuarie.

Această fotografie oferită de familia Nichols îl arată pe Tire Nichols, care avea o pasiune pentru fotografie și a fost descris de prieteni ca fiind vesel și iubitor.  Nichols se afla la doar câteva minute de casa lui din Memphis, Tennessee, pe 7 ianuarie 2023, când a fost oprit de poliție și bătut mortal.  Cinci ofițeri de poliție din Memphis au fost acuzați de omor de gradul doi și alte infracțiuni.

Această fotografie oferită de familia Nichols îl arată pe Tire Nichols, care avea o pasiune pentru fotografie și a fost descris de prieteni ca fiind vesel și iubitor. Nichols se afla la doar câteva minute de casa lui din Memphis, Tennessee, pe 7 ianuarie 2023, când a fost oprit de poliție și bătut mortal. Cinci ofițeri de poliție din Memphis au fost acuzați de omor de gradul doi și alte infracțiuni.
(Prin amabilitatea familiei Nichols prin AP)

Cu puțin timp înainte de a lansa videoclipul referitor la oprirea traficului lui Nichols, șeful poliției din Memphis, Cerelyn Davis, a spus că conduita ofițerilor a fost „dincolo de George Floyd”.

„Deci, știi, ar trebui să spun că acest videoclip ilustrează imagini pe care nu le-am văzut niciodată în cariera mea până acum, comise de polițiști. Știi, pentru mine, a fost dincolo de Rodney King. Pentru mine, a fost dincolo de George. Floyd. Doar modul în care acești ofițeri s-au afirmat fizic în fața domnului Nichols. Și chiar și agresiunea cu limbajul a fost îngrozitoare”, a spus Davis.

Nichols poate fi auzit spunând „Nu am făcut nimic” în videoclipul camerei corporale, în timp ce ofițerii l-au smuls din mașină în timpul opririi în trafic.

De la stânga, Desmond Mills, Demetrius Haley, Justin Smith, Emmitt Martin și Tadarrius Bean.  Fiecare dintre ofițerii departamentului de poliție din Memphis a fost concediat pe 18 ianuarie pentru rolul lor în arestarea defunctului Tire Nichols.

De la stânga, Desmond Mills, Demetrius Haley, Justin Smith, Emmitt Martin și Tadarrius Bean. Fiecare dintre ofițerii departamentului de poliție din Memphis a fost concediat pe 18 ianuarie pentru rolul lor în arestarea defunctului Tire Nichols.
(Închisoarea comitatului Shelby)

„Atenție, vă dau dracu’,” spune un ofițer.

În videoclip, ofițerii sunt văzuți lovindu-l cu pumnii, loviturile și lovindu-l pe Nichols cu o bâtă de mai multe ori.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Cinci foști ofițeri de poliție din Memphis au fost concediați după incident și sunt acuzați de crimă de gradul doi, agresiune gravă, precum și alte acuzații.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *