„Probleme de stat de frontieră” în Kentucky: candidații atacă guvernul Dem pentru răspunsul statului la criza fentanilului

Numărul record de decese din cauza supradozelor de droguri și fentanilul importat din China a devenit punctul zero în cursa pentru a decide cine va fi următorul guvernator al Kentucky, unul dintre statele cele mai afectate de criză.

Guvernatorul democrat în exercițiu Andy Beshear, unul dintre cei trei democrați din țară care au condus un stat roșu, se confruntă cu o serie de contestatori republicani, fiecare dintre aceștia plasând epidemia de droguri pe primul loc în campaniile lor pentru a-l demonta.

„Putem face mai bine”, a declarat fostul ambasador ONU Kelly Craft la Fox News Digital într-un interviu la începutul acestei luni, în timp ce ea a cerut o „presă integrală” pentru a aborda fluxul de fentanil din China, care a reprezentat 70% din cei 2.250 de persoane. decese prin supradoză în Kentucky în 2021.

Statul a depășit pragul de 2.000 de morți din nou în 2022, atingând această cifră cu patru luni rămase din an și cu 73% dintre decese implicând fentanil. Raportul final al statului privind decesele prin supradoză pentru 2022 nu a fost încă publicat.

GUVERNATORUL DEMOCRAT VULNERABILE SE CONfruntă cu un câmp aglomerat de provocatori, inclusiv doi republicani bine-cunoscuți

Agenții de la Serviciul Vamal și de Protecția Frontierei din SUA au confiscat peste 1,2 milioane de pastile de fentanil între două blocări pe 29 decembrie.

Agenții de la Serviciul Vamal și de Protecția Frontierei din SUA au confiscat peste 1,2 milioane de pastile de fentanil între două blocări pe 29 decembrie.
(Văma și protecția frontierelor din SUA)

Potrivit Administrației americane pentru aplicarea drogurilor, China continuă să fie sursa primară de fentanil fiind importate în Statele Unite, ucigând peste 100 de americani în fiecare zi. De asemenea, continuă să fie sursa principală de fentanil pentru restul lumii.

Craft a criticat seriozitatea lui Beshear în gestionarea efectelor crizei drogurilor asupra statului, acuzându-l pentru că nici măcar nu a menționat-o în timpul celui mai recent discurs al său privind starea Commonwealth-ului, în ciuda unui număr record de decese legate de droguri.

“Nu a menționat nici măcar o dată fentanilul. Și avem o criză în această stare. Avem o criză groaznică a drogurilor”, a spus ea. „Și acesta este un domeniu în care voi rămâne foarte ferm. Și, știți, voi avea o presă în întregime când vine vorba de droguri în Kentucky”.

FOSTE GUVERNATOR GOP REPORTERI PUNKS, PIESE DIN CAPITOLUL DE STAT DUPĂ CURSA DE REELECȚIUNE ÎN TACHING DE DISCURS

Craft a lansat o nouă reclamă săptămâna aceasta, care leagă criza drogurilor și criza de la granița de sud a SUA, descriind modul în care drogurile curgeau în SUA prin granița poroasă și se îndreptau spre Kentucky.

Candidați la guvernarea Kentucky de la stânga la dreapta: comisarul republican pentru agricultură Ryan Quarles, procurorul general republican Daniel Cameron, guvernatorul democrat Andy Beshear și fostul ambasador al ONU Kelly Craft.

Candidați la guvernarea Kentucky de la stânga la dreapta: comisarul republican pentru agricultură Ryan Quarles, procurorul general republican Daniel Cameron, guvernatorul democrat Andy Beshear și fostul ambasador al ONU Kelly Craft.
(Getty Images)

“Joe Biden și Andy Beshear ignoră criza de la graniță. Dar nu este doar aici”, a spus Craft în anunț, în timp ce mergea lângă zidul de graniță. „În Kentucky, avem propria noastră criză la graniță. Droguri criminale și ilegale precum fentanilul inundă statul nostru, devastând comunitățile noastre”.

Comisarul pentru agricultură din Kentucky și fostul legiuitor de stat Ryan Quarles a legat în mod similar cele două crize. Vorbind cu Fox săptămâna trecută, el l-a acuzat pe Beshear că nu vrea să abordeze legătura dintre cei doi cu președintele Biden.

KENTUCKY AG, GUVERNATOR HOPEFUL RESPINGE TRATAMENTUL DEMOCRATILOR REPUBLICANILOR MINORITARI: „MULTĂ DANIERE”

„Toată lumea din Kentucky, inclusiv eu, cunoaște pe cineva care a fost afectat de flagelul drogurilor din Commonwealth”, a spus Quarles. „Cred că deconectarea dintre Andy Beshear și acele familii care au suferit din cauza asta este refuzul lui de a aborda problema.”

„El ocupă cel mai puternic birou din statul nostru. Dacă aș fi guvernator, l-aș numi guvernator [Greg] Abbott jos în Texas și spune: „Ce putem face pentru a ajuta?” Pentru că știm că fentanilul trece prin granița poroasă mexicană”, a spus el.

Această fotografie de fișier din 2 martie 2019 arată un agent de control vamal și de frontieră care patrulează pe partea americană a unui zid de frontieră acoperit cu sârmă de-a lungul Mexicului, la est de Nogales, Arizona.

Această fotografie de fișier din 2 martie 2019 arată un agent de control vamal și de frontieră care patrulează pe partea americană a unui zid de frontieră acoperit cu sârmă de-a lungul Mexicului, la est de Nogales, Arizona.
(AP Foto/Charlie Riedel)

Quarles a adăugat că Beshear „sprijină politicile lui Joe Biden” la graniță și nu înțelege că, deși Kentucky nu este un stat de frontieră, are „probleme de stat de frontieră”.

GUVERNATORUL DEM VULNERABILE ÎNCHIS DE CHALLENGERI PENTRU A RESPINGERE CEREREA DE ÎNREGISTRĂRI PRIVIND ÎNCHIDERILE COVID

Procurorul general din Kentucky, Daniel Cameron, a fost, de asemenea, un critic acut al modului în care criza drogurilor a fost gestionată la nivel statal și federal. Vorbind vineri cu Fox, el a promovat eforturile pe care a spus că le-a făcut pentru a combate criza și a promis că nu se va opri atâta timp cât va fi în funcție.

„De la prima mea zi în funcție și până la ultima, nu voi înceta niciodată să lupt cu flagelul abuzului de opioide și fentanil în comunitatea noastră”, a spus el. „În calitate de procuror general, am contribuit la aducerea de peste 840 de milioane de dolari în Kentucky pentru a lupta împotriva acestei urgii mortale. L-am împins fără încetare pe Joe Biden să abordeze criza noastră la graniță, cerând să eticheteze fentanilul drept armă de distrugere în masă și să asigure granița de sud. .”

„Fentanylul ucide din ce în ce mai mulți Kentuckieni în fiecare zi și este a doua cauză principală de deces pentru bărbații afro-americani cu vârste cuprinse între 18 și 45 de ani. Iar Beshear refuză să facă față prietenilor săi liberali din DC pentru a ajuta Kentuckienii să lupte împotriva acestei epidemii. nu va fi cazul când voi fi guvernator”, a spus el.

„Voi lucra cu legislativul nostru pentru a crește pedepsele penale pentru traficanții de droguri care împing fentanil, voi colabora cu forțele de ordine pentru a mă asigura că au resursele necesare pentru a scoate această otravă de pe străzile noastre și voi continua să țin administrația Biden. responsabili pentru politicile lor eșuate la granița noastră de sud”, a adăugat el.

Guvernatorul democrat Kentucky Andy Beshear vorbește presei pe 31 iulie 2022, în Whitesburg, Kentucky.

Guvernatorul democrat Kentucky Andy Beshear vorbește presei pe 31 iulie 2022, în Whitesburg, Kentucky.
(Michael Swensen/Getty Images)

Fox a contactat Beshear pentru a comenta numărul record de decese legate de droguri din Kentucky și ce a făcut sau intenționează să facă administrația sa pentru a aborda criza, dar nu a primit imediat un răspuns.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Primarele republicane și democrate sunt programate să aibă loc marți, 16 mai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *