Proces care acuză închisorile private din Arizona de sclavie acum în fața Curții de Apel

Un proces al organizațiilor de drepturi civile care acuză închisorile private din Arizona că practică sclavia este acum în fața Curții de Apel al nouălea circuit, pe fondul unei respingeri ample de stânga împotriva folosirii închisorilor private și a centrelor de detenție pentru imigranți.

Procesul, condus de NAACP, a fost intentat inițial în 2020 împotriva Departamentului de Corecție din Arizona, argumentând că statul încalcă interdicția celui de-al optulea amendament privind pedepsele crude și neobișnuite și interzicerea sclaviei din cel de-al 13-lea amendament.

Procesul susține că utilizarea de către stat a închisorilor private implică „înlocuirea unei relații deținut-corporație cu o relație de stat-deținut, prin relegarea deținuților la statutul de inventar uman și transformarea prizonierilor în sclavi ai corporațiilor închisorilor private; atenuarea protecției guvernamentale, a supravegherii, siguranța și bunăstarea deținuților din închisorile private și crearea de stimulente financiare pentru proiectarea și operarea unor facilități care încarcerează mai mulți oameni pentru perioade mai lungi de timp.”

Statul a susținut că procesul declanșează un „atac general asupra folosirii închisorilor private și se bazează pe speculații conform cărora operatorii privați s-ar putea angaja într-un comportament neconstituțional sau s-ar fi implicat într-un astfel de comportament în unități necontractate de ADCRR în trecut și că ar putea fi vătămați dacă operatorii se comportă așa cum au pretins”.

CALIFORNIA INTERZIZEAZĂ ÎNCHISOARELE PRIVATE ȘI CENTRELE DE DETENȚIE A IMIGRANȚI

Procesul este acum în fața Curții de Apel al nouălea circuit.

Procesul este acum în fața Curții de Apel al nouălea circuit.
(iStock)

Arizona Central a raportat la acel moment că aproximativ 8.000 de deținuți dintr-o populație totală de aproximativ 40.000 au fost încarcerați în închisori private. O instanță federală a respins procesul, iar un apel este acum în fața celui de-al nouălea circuit, în mod tradițional liberal. Reclamanții speră ca cazul să ajungă la Curtea Supremă.

Au fost depuse o serie de memorii în favoarea și împotriva procesului. Pe partea reclamantului, documentele depuse de grupurile de stânga și pentru drepturile civile susțin că reintroducerea închisorilor private este un apel înapoi la practicile rasiste din secolul al XIX-lea și că astfel de închisori au disparități rasiale mai mari și condiții mai proaste.

AZ GOV. KATIE HOBBS CREAȚI O COMISIE PENTRU A STUDIA PROBLEMELOR ÎNCHISORII ALE STATULUI

„Astăzi, încercările de a se sustrage de la interdicția sclaviei din cel de-al treisprezecelea amendament sunt testate din nou folosind corporații private, cu scop profit, care licitează, cumpără și vând și stoarc muncă din închisoare de la prizonieri cetățeni americani, mulți dintre aceștia fiind afro-americani”, într-un scurt. de către profesorii și absolvenții Statelor Little Rock de la Universitatea din Arkansas.

Un document amicus depus de Latino Justice a remarcat că unele facilități private sunt folosite pentru a găzdui imigranții și a susținut că centrele includ „diferențe rasiale flagrante”.

„Aceste centre rețin în majoritate covârșitoare persoane de culoare și latino-americani care nu au fost acuzați de nicio infracțiune, ci sunt în schimb reținuți pentru presupuse încălcări ale legii civile privind imigrația”, se spune.

Președintele Biden vorbește despre inflație și problemele lanțului de aprovizionare din Los Angeles.

Președintele Biden vorbește despre inflație și problemele lanțului de aprovizionare din Los Angeles.
(AP Foto/Damian Dovarganes)

Rezumatul notează, de asemenea, că administrația Biden s-a angajat să închidă o serie de centre private de detenție pentru imigranți. Administrația și-a propus să se bazeze pe Alternative to Detention, iar numărul de imigranți aflați în arest în SUA rămâne scăzut.

California a interzis închisorile cu scop profit în 2019, inclusiv centrele de detenție pentru imigranți.

Un brief separat al Centrului pentru Drepturile Imigranților și Refugiaților din Florența susține că sistemul este exacerbat de cotele de detenție care subminează procesul echitabil pentru cei aflați în custodie.

DUPĂ CHESA BOUDIN, NOUL SAN FRANCISCO DA RETRACTĂ CRIMINALITĂȚI, DAR ANTI-COP VEDEAZĂ STOPUL PROGRESULUI

„Aceleași companii care profită de sistemul de încarcerare în masă au valorificat detenția în masă a imigranților, făcându-i pe unii cercetători să compare încarcerarea bărbaților de culoare în „noul Jim Crow” cu utilizarea sporită a detenției cu scop lucrativ pentru a deține imigranți, mulți dintre care sunt Latinx”, se spune în brief.

Alte grupuri s-au respins în sprijinul Arizona. Alianța Ziua 1, care subliniază importanța sectorului privat în viața americană, susține că funcționarea închisorilor din sectorul privat este benefică pentru deținuți și pentru societate în general.

Un proces susține că închisorile din Arizona practică sclavia.

Un proces susține că închisorile din Arizona practică sclavia.
(iStock)

Ei susțin că utilizarea închisorilor din sectorul privat este supusă mai multor niveluri de supraveghere, adesea încorporate în contractele lor guvernamentale, și resping ideea că antreprenorii vor tăia colțurile pentru a obține profituri mai mari. De asemenea, observă utilizarea consilierii privind substanțele și a programelor educaționale și profesionale pentru a ajuta la reducerea ratelor de recidivă.

„Contractanții din sectorul privat sunt capabili să mențină costuri mai mici, deoarece dimensiunea și experiența lor le permit să profite de economiile de scară în puterea lor de cumpărare pentru produse esențiale precum îmbrăcăminte, alimente, servicii de îngrijire a sănătății, articole de igienă și diverse alte servicii și consumabile.” ei spun.

Ei susțin, de asemenea, că limbajul din statutele Arizona, care spune că o propunere de contract nu poate fi acceptată până când nu oferă economii de costuri, are ca rezultat o „schemă statutară detaliată (care) impune economii de costuri, menținând în același timp calitatea serviciilor, ceea ce aduce beneficii contribuabilului în același timp provocând nici un detriment pentru persoanele încarcerate”.

„Economiile de cost necesare care sunt realizate prin utilizarea contractanților din sectorul privat sunt concepute pentru a combate presiunea enormă impusă bugetelor guvernamentale de creșterea numărului de persoane încarcerate”, susține alianța.

Acesta a citat date conform cărora facilitățile de operare ale contractorilor costă 64,65 USD per deținut pe zi, comparativ cu 80,20 USD pe zi pentru omologii lor publici.

Candidatul democrat la guvernator din Arizona, Katie Hobbs, organizează un eveniment de campanie la sediul Carpenters Local Union 1912, 5 noiembrie 2022, în Phoenix, Arizona.

Candidatul democrat la guvernator din Arizona, Katie Hobbs, organizează un eveniment de campanie la sediul Carpenters Local Union 1912, 5 noiembrie 2022, în Phoenix, Arizona.
(Kevin Dietsch/Getty Images)

Rezumatul îi acuză pe reclamanți că „au aruncat insulte fără temei la adresa acestor antreprenori din sectorul privat, pline de hiperbole și afirmații fictive care sunt lipsite de validitate faptică”.

„Realitatea este că eforturile acestor antreprenori din sectorul privat ar trebui lăudate și replicate, inclusiv scopul lor de a îmbunătăți viața deținuților care trec pragurile unităților pe care le operează”, spun ei.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Cazul vine ca guvernator. Katie Hobbs miercuri a anunțat crearea unei comisii care să studieze problemele din închisorile din Arizona, inclusiv nivelul de personal și asistența medicală oferită celor din spatele gratiilor.

Crearea comisiei de către Hobbs, primul guvernator democrat al Arizona din 2009, a avut loc la câteva zile după ce ea a ordonat o revizuire separată a protocoalelor statului privind pedeapsa cu moartea.

„Nu putem nega că este nevoie urgentă de a oferi transparență și responsabilitate în sistemul de corecție din Arizona”, a spus Hobbs.

Associated Press a contribuit la acest raport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *