Proiectul de lege din Carolina de Nord i-ar forța pe șerifi să coopereze cu ICE pentru a deporta imigranții ilegali

Un proiect de lege introdus în legislatura din Carolina de Nord ar cere șerifilor să coopereze cu Imigrația și Serviciul Vamal, ca parte a unei mișcări din întreaga țară a republicanilor care doresc ca autoritățile de la nivel statal și local să facă mai mult pentru arestarea și deportarea imigranților ilegali.

Proiectul de lege ar cere șerifilor, atunci când admit orice prizonier în închisorile lor, să stabilească dacă prizonierul este rezident legal al SUA și, dacă nu, să ia legătura cu ICE.

În plus, dacă ICE a emis un deținător, o notificare pentru a solicita ca un prizonier să fie transferat în custodia ICE la eliberarea din închisoare, șerifii trebuie să onoreze cererea conform legii propuse.

Carolina Journal a raportat că proiectul de lege a fost introdus pentru a contracara un număr de șerifi care au refuzat să coopereze cu organele de imigrare.

SENATORII GOP VOR INFORMAȚII PRIVIND DESTINAȚIILE MIGRANȚILOR ILEGALI, PE CU PREOCOLARĂRI, ORĂȘELE „SANCTUAR” DECOR UNA VALENȚĂ

Agenții ICE efectuează o operațiune de aplicare a legii în SUA pe 2 iunie 2022.

Agenții ICE efectuează o operațiune de aplicare a legii în SUA pe 2 iunie 2022.
(imigrare și aplicarea vamală)

„Este trist că acest număr mic de șerifi treziți aleg în mod activ să pună politica mai presus de siguranța publică”, a declarat reprezentantul Destin Hall pentru presa. „Cooperarea cu ICE cu privire la străinii ilegali acuzați de infracțiuni grave în statul nostru ar trebui să fie de bun simț. Decizia lor de a întrerupe comunicarea cu oficialii de imigrare nu face decât să pună în pericol mai mulți oameni și ofițeri nevinovați”.

Onorarea deținătorilor a devenit o problemă majoră de imigrare pe fondul ascensiunii jurisdicțiilor „sanctuare”, care refuză să coopereze cu ICE și refuză în mod specific să onoreze deținătorii.

ICE spune că plasează deținători pe cei care au fost arestați cu acuzații penale și despre care ICE are motive probabile să creadă că sunt deportabili în conformitate cu Legea privind imigrația și naționalitatea și face acest lucru pentru a lua custodia imigrantului într-un cadru sigur.

Dar susținătorii jurisdicțiilor „sanctuare” spun că astfel de legi le permit imigranților ilegali să obțină fără teamă serviciile de care au nevoie și îi încurajează să coopereze cu forțele de ordine în alte chestiuni, fără a se teme de deportare. Oponenții spun că permite eliberarea în stradă a criminalilor care altfel ar fi îndepărtați din țară și, de asemenea, acționează ca un magnet pentru mai multă migrație ilegală.

Președintele Biden merge să vorbească cu reporterilor în timp ce el și prima doamnă Jill Biden părăsesc Casa Albă și se îndreaptă către Marine One pe peluza de sud 27 decembrie 2022, Washington, DC

Președintele Biden merge să vorbească cu reporterilor în timp ce el și prima doamnă Jill Biden părăsesc Casa Albă și se îndreaptă către Marine One pe peluza de sud 27 decembrie 2022, Washington, DC
(Anna Moneymaker)

Orașele sanctuar au fost sursa unei dezbateri politice dezbinătoare în 2022, când Texas și Arizona au început să trimită cu autobuz imigranții care intrau în țară la granița de sud în orașe sanctuar precum New York City, Washington, DC; și Chicago.

NYC, DENUMIT „CEL MAI RĂU” Oraș Sanctuar, în mijlocul bătăliei cu Texasul pentru transportul cu autobuze de migranți

ICE a făcut obiectul unei bătălii juridice pentru prioritățile restrânse de aplicare ale administrației Biden, care limitează agenția să se concentreze asupra amenințărilor recente de frontieră, de trecere, „infracțional agravat” și amenințărilor la securitatea națională.

Administrația Biden a spus că regulile permit ICE să se concentreze asupra amenințărilor mai presante la adresa publicului american, având în vedere resursele sale limitate. Dar republicanii au indicat o scădere bruscă a arestărilor interne și a deportărilor, iar statele au dat în judecată pentru priorități. Un caz este acum examinat de Curtea Supremă.

Separat, senatorii republicani au scris Departamentului pentru Securitate Internă despre destinațiile citate de imigranții ilegali care sunt procesați și eliberați în SUA, pe fondul îngrijorărilor că acele orașe sanctuar conduc la criza migranților în curs.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

„Suntem profund îngrijorați de faptul că jurisdicțiile sanctuare servesc drept factor de atracție pentru imigranții ilegali și pentru străinii criminali. Această nerespectare a legii federale creează un stimulent pentru imigranții ilegali să călătorească în Statele Unite și să evite responsabilitatea prin mutarea în jurisdicțiile sanctuare, ” au zis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *