Proprietarii din Dakota de Nord se confruntă cu planurile de conducte

Proprietarii de terenuri din Dakota de Nord au mărturisit vineri pentru și împotriva utilizării unui domeniu eminent de către o companie de captare a carbonului, în timp ce Summit Carbon Solutions avansează în construirea unui sistem subteran masiv de conducte de dioxid de carbon care se întinde pe 2.000 de mile în mai multe state și sub sute de case și ferme ale oamenilor din Midwest. .

Proiectul propus de conducte de carbon de 4,5 miliarde de dolari ar capta emisiile de dioxid de carbon din statele vecine și ar depozita emisiile în adâncul pământului în Dakota de Nord.

Proprietarii de terenuri care s-au opus dreptului companiei la un domeniu eminent au susținut că o entitate privată nu ar trebui să-și poată cumpăra forțat terenul și că conducta va pune în pericol oamenii care locuiesc deasupra acestuia.

ND GOV. BURGUM EVIDENȚIE SECTORUL ENERGETIC DE STAT ÎN DISCURSUL ANUAL

Domeniul eminent se referă la dreptul guvernului de a cumpăra cu forța proprietăți private – cum ar fi terenul aflat sub casa sau ferma unei persoane – pentru uz public.

Proprietarii de terenuri care au susținut dreptul Summit-ului de a exercita un domeniu eminent au spus că construcția la timp a conductei de carbon de către companie servește un interes public important – ar reduce amprenta de carbon a statului și, prin urmare, ar permite locuitorilor din Dakota de Nord să continue să lucreze în energie și agricultură – și că oamenii care trăiesc deasupra nivelului conducta va fi sigură.

„Siguranța operațiunilor noastre, a angajaților noștri și a comunităților în care operăm este fundamentul afacerii Summit Carbon Solutions”, a spus Summit pe site-ul său. „Pe măsură ce proiectul este construit, vom folosi cele mai noi și mai fiabile tehnologii și materiale.”

Comisia Senatului pentru Energie și Resurse Naturale nu a votat imediat proiectele de lege audiate joi și vineri despre conductele de carbon și domeniul eminent.

Senatorul republican Jeffery Magrum, de Hazelton, a declarat că a prezentat proiectele de lege pentru că a auzit de la „mulți proprietari de terenuri” că dezvoltatorii de conducte de carbon amenință utilizarea domeniului eminent ca modalitate de a negocia drepturile de proprietate și accesul.

Proprietarii de teren din Dakota de Nord au început să se lupte pentru planurile de captare a carbonului susținute de guvernatorul republican Doug Burgum.

Proprietarii de teren din Dakota de Nord au început să se lupte pentru planurile de captare a carbonului susținute de guvernatorul republican Doug Burgum.
(Mike McCleary/The Bismarck Tribune prin AP, File)

„Trebuie să sprijinim drepturile de proprietate și proprietarii noștri de terenuri pe măsură ce ne dezvoltăm resursele naturale”, a spus Magrum.

Proiectul de lege audiat vineri va interzice companiilor de conducte de carbon să își exercite domeniul eminent, dar va permite companiilor de petrol, gaze și cărbune să continue să folosească domeniul eminent.

„Conducta de dioxid de carbon propusă ar muta un produs periculos prin comunitatea noastră într-o locație în care nu poate fi folosit în niciun scop, ci în schimb trebuie injectat în subteran și sechestrat pentru totdeauna”, a spus Gaylen Dewing, care a lucrat ca fermier și fermier în apropiere. Bismarck de peste 50 de ani.

Dewing a adăugat că industria energetică a statului „nu ar beneficia în niciun fel” de pe urma acestei practici de stocare a dioxidului de carbon în subteran, astfel încât companiile de conducte de carbon nu ar trebui să aibă dreptul de a exercita domeniul eminent.

Susan Doppler, un proprietar de teren din comitatul Burleigh, a spus că familia ei nu dorește că „pământul nostru smuls – toxic și inutil – să cedeze loc unei conducte periculoase. Ce moștenire fără valoare și dezgustătoare pentru a lăsa o generație viitoare”.

Dar alți proprietari de pământ din Dakota de Nord au respins.

Keith Kessler, un fermier și fermier din comitatul Oliver care deține terenuri în limitele proiectului conductei, a spus că o conductă diferită transportă carbon de peste 20 de ani între Dakota de Nord și Canada. Conducta respectivă nu a avut niciodată o ruptură sau o scurgere, iar incidentele periculoase de la conductele de carbon sunt rare, a spus el.

BIDEN ADMIN RECUNOAȘTE ÎN TĂCIS ANULAREA CONDUCTAȚII KEYSTONE XL A COST MII DE LOCURI DE LOCURI, MILIARDE DE DOLARI

Și Lori Flemmer, un rezident al județului Mercer, a spus că soțul și fiii ei lucrează în industria energetică și la ferma familiei lor. Lucrul în agricultură și energie este „realitatea în țara cărbunelui”, a spus ea, iar tehnologia de captare a carbonului este necesară pentru reducerea amprentei de carbon și pentru menținerea în viață a centralelor pe cărbune.

Vicepreședintele executiv al Summit Carbon Solutions, Wade Boeshans, a spus că compania trebuie să-și păstreze capacitatea de a folosi domeniul eminent pentru a construi conducte de carbon în timp util, a livra proiectul de conductă de 4,5 miliarde de dolari și a menține economia Dakota de Nord pe linia de plutire. Potrivit site-ului web al companiei, proiectul s-ar întinde pe Iowa, Minnesota, Dakota de Nord, Dakota de Sud și Nebraska.

Guvernatorul republican Doug Burgum a lăudat eforturile Dakota de Nord de a stoca dioxid de carbon în ianuarie.

„Suntem pe drumul spre atingerea neutralității carbonului ca stat până în 2030, datorită capacității noastre extraordinare de a stoca în siguranță peste 252 de miliarde de tone de CO2, sau 50 de ani din producția de CO2 a națiunii”, a spus Burgum. „Și în acest proces, putem ajuta la asigurarea viitorului celor două mari industrii ale statului nostru: energia și agricultura”.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

În 2018, administrația Trump a dat Dakota de Nord puterea de a reglementa puțurile subterane utilizate pentru depozitarea pe termen lung a deșeurilor de dioxid de carbon. Dakota de Nord a fost primul stat căruia i s-a acordat o astfel de putere, a declarat Agenția pentru Protecția Mediului în anunțarea mișcării. De atunci, statul a investit masiv în tehnologia de captare și sechestrare a carbonului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *