Urmăriți 2024: Opririle lui Trump din NH, SC lansează noua fază a campaniei prezidențiale

Fostul președinte Donald Trump se întoarce sâmbătă în statul care l-a lansat pentru prima dată către președinție, în timp ce își duce ultima sa candidatură la Casa Albă într-o nouă fază mai activă.

Trump, care și-a lansat în noiembrie a treia campanie prezidențială, va vizita New Hampshire, statul care timp de un secol a organizat primele primare în cursa pentru Casa Albă. Și victoria lui Trump la primarul prezidențial din New Hampshire din 2016 l-a fulgerat spre nominalizarea GOP și în cele din urmă spre Casa Albă.

Fostul președinte va susține discursul principal către sute de lideri de partid, oficiali aleși și activiști care participă la reuniunea anuală a GOP din New Hampshire, care va avea loc anul acesta la Salem.

Oprirea lui Trump va avea loc cu câteva ore înainte de a se îndrepta către Carolina de Sud, un alt stat crucial cu vot anticipat, care organizează a treia competiție din calendarul de nominalizări prezidențiale al GOP.

FIRST ON FOX: TRUMP S-A OPRIRE ÎN NEW HAMPSHIRE ÎNAINTEA CAROLINA DE SUD SÂMBĂTĂ

Fostul președinte Donald Trump își anunță campania pentru Casa Albă din 2024 în timpul unui anunț la Clubul Mar-a-Lago din Palm Beach, Florida, marți, 15 noiembrie 2022

Fostul președinte Donald Trump își anunță campania pentru Casa Albă din 2024 în timpul unui anunț la Clubul Mar-a-Lago din Palm Beach, Florida, marți, 15 noiembrie 2022
(Eva Marie Uzcategui/Bloomberg prin Getty Images)

Acea întâlnire de la clădirea capitolului statului din Carolina de Sud, unde se așteaptă să-și anunțe echipa de conducere din statul Palmetto, cu senatorul Lindsey Graham și guvernatorul Henry McMaster, va fi primul eveniment de campanie al lui Trump din 2024 de când și-a anunțat candidatura la mijlocul lunii noiembrie la el. Clubul Mar-a-Lago din Palm Beach, Florida.

„Va fi prima dintre multe călătorii”, a declarat consilierul principal de campanie a lui Trump, Chris LaCivita, pentru Fox News. “Este ceva ce am așteptat cu nerăbdare să facem. Pasărea timpurie primește viermele. Totul este să ieși, să organizăm, să-ți adunăm oamenii, să-i motivezi, să-i entuziasmezi.”

LaCivita a subliniat că „începem devreme și începem agresivi și adunăm această organizație, cred că este de bun augur pentru viitor”.

UITAȚI 2024: TRUMP E INTRA — Iată CINE ALȚI SE POATE ALĂTURA CÂMPULUI PRIMAR GOP PRESIDENȚIAL

Fostul președinte este de așteptat să primească o primire călduroasă din partea mulțimii din New Hampshire, deoarece susținătorii și aliații lui Trump și-au extins controlul asupra partidului de stat în ultimii ani.

„Președintele Trump a fost de multă vreme un apărător puternic al statutului primar din New Hampshire în primul rând în națiune și suntem încântați că ni se va alătura pentru a face observații membrilor noștri”, a declarat Steve Stepanek, care a coprezidat campania prezidențială a lui Trump din 2016 în New Hampshire. înainte de a deveni preşedintele partidului de stat doi ani mai târziu.

În timp ce Trump este singurul republican major de până acum care a lansat o campanie prezidențială în 2024 și, deși el rămâne cel mai popular și influent politician din GOP și cel mai feroce strângere de fonduri a partidului atunci când vine vorba de dinamizarea populației, primele două luni ale ultimului său White Licitația pentru casă nu a fost deloc spectaculoasă.

Experții politici atât de stânga, cât și de dreapta i-au incendiat lansarea campaniei și a fost criticat de democrați și de unii republicani pentru acțiunile controversate și comentariile pe care le-a făcut în ultimele două luni. În plus, în urma unei performanțe slabe a GOP la alegerile intermediare – când partidul a avut performanțe slabe în ceea ce mulți se așteptau să fie alegeri cu val roșu – Trump a fost, de asemenea, acuzat că a ridicat nominalizații republicani polarizați care au ajuns să piardă în noiembrie. Deși nu a luat parte la primarele GOP combustibile din New Hampshire în septembrie, candidații în stil MAGA care au câștigat Senatul SUA și ambele nominalizări ale Congresului au fost în flăcări la alegerile generale din noiembrie.

Renunțând la critici, LaCivita a spus că campania „a fost întotdeauna reală pentru noi. Poate că nu a fost real pentru prognozatorii care locuiesc în zona Washington DC. Dar, sincer, nu ne pasă lor.”

Și el a subliniat că campania „execută un plan și este un plan bazat pe propria noastră cronologie și pe cea a nimănui altcuiva”.

DESANTIS ÎN VAPUT TRUMP ÎN SONDAJUL DE STAT PRIMAR CRUCIAL

Cu două zile înainte de sosirea fostului președinte în statul Granite, un nou sondaj de opinie publică realizat de Centrul de sondaj al Universității din New Hampshire a sugerat că guvernatorul republican Ron DeSantis din Florida deține un avans de două cifre față de Trump într-o confruntare ipotetică pentru nominalizarea prezidențială a GOP din 2024. în prima stare primară.

Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, vorbește cu mulțimea după ce a depus jurământul pentru a-și începe al doilea mandat în timpul unei ceremonii de inaugurare în afara Vechiului Capitol, 3 ianuarie 2023, în Tallahassee, FL.

Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, vorbește cu mulțimea după ce a depus jurământul pentru a-și începe al doilea mandat în timpul unei ceremonii de inaugurare în afara Vechiului Capitol, 3 ianuarie 2023, în Tallahassee, FL.
(AP Foto/Lynne Sladky)

DeSantis, despre care experții se așteaptă să-și declare candidatura la președinte la sfârșitul acestui an, dar care încă nu a spus dacă va lansa o campanie, este susținut de 42% în sondajul probabil al alegătorilor pentru alegerile prezidențiale din New Hampshire, cu Trump la 30 de ani. %. Sondajul energizează două grupuri politice exterioare fără legături cu DeSantis – unul național și unul cu sediul în New Hampshire – care încearcă să-l convingă pe guvernatorul Floridei să candideze la președinție – care vor avea prezență la întâlnirea NHGOP din Salem.

Până de curând, Trump a fost liderul clar și copleșitor în sondajele pentru nominalizarea prezidențială a GOP de la începutul anului 2024. Dar într-o mână de sondaje naționale publicate luna trecută, Trump l-a urmat pe DeSantis, a cărui poziție față de conservatorii din întreaga țară a crescut vertiginos în ultimii trei ani. DeSantis a fost reales în majoritate covârșitoare în noiembrie, pentru un al doilea mandat, conducând Florida, un stat de luptă care a devenit din ce în ce mai roșu în ultimele două cicluri.

DE CE CURSA DE NOMINALIZARE PRESIDENȚIALĂ REPUBLICANĂ ÎNCEPE LENT

Aliații și susținătorii lui Trump subliniază că sondajele de opinie publică au subestimat de mult sprijinul fostului președinte, datând de la prima sa campanie pentru Casa Albă din 2016.

“DeSantis nu are nicio șansă într-un primar. Donald Trump a primit probabil 35-40% din voturi și într-un primar cu o grămadă de republicani, el câștigă”, a susținut fostul reprezentant de stat Al Baldasaro, fost reprezentant al statului. care a fost un aliat de top al lui Trump și un surogat la alegerile prezidențiale din 2016 și 2020.

Fostul președinte Donald Trump vorbește la Clubul Mar-a-Lago din Palm Beach, Florida, marți, 15 noiembrie 2022. Trump a intrat oficial în cursa prezidențială din 2024.

Fostul președinte Donald Trump vorbește la Clubul Mar-a-Lago din Palm Beach, Florida, marți, 15 noiembrie 2022. Trump a intrat oficial în cursa prezidențială din 2024.
(Eva Marie Uzcategui/Bloomberg prin Getty Images)

Baldsaro, care a participat la lansarea lui Trump în 2024 în Florida, consideră că New Hampshire este încă țara lui Trump și că există o mulțime de „Trumpers” în stat care nu își fac publicitate sprijinul pentru fostul președinte.

„El motivează trupele că este în el – este în fugă”, a spus Baldasaro. “Am oameni care mă sună și îmi trimit mesaje că vor să se implice. Nu am nicio îndoială în mintea mea că călătoria lui îi va motiva să iasă și să se implice.”

Dar Trump are o mulțime de detractori GOP în New Hampshire, începând cu cel mai popular republican din stat – guvernatorul Chris Sununu, care nu va participa la întâlnirea partidului de stat.

„Partidul nu se galvanizează în jurul lui”, a spus Sununu despre Trump într-un interviu acordat acestui reporter la începutul acestei luni.

Sununu l-a susținut pe Trump în timpul alegerilor generale din 2016 și, din nou, când președintele de atunci a candidat fără succes pentru realege în 2020. Cu toate acestea, Sununu a respins de multă vreme afirmațiile nedovedite ale lui Trump că alegerile prezidențiale din 2020 au fost „falcate” și „furate”. De asemenea, el a început să afirme la începutul anului 2021 că GOP este mai mare decât orice persoană, ceea ce a fost perceput ca o lovitură către fostul președinte.

Guvernatorul, care analizează o ofertă la președinție în 2024, a susținut în mod repetat că GOP ar trebui să „trece mai departe” de la Trump și că „sunt mulți alți lideri grozavi acolo. Există o mulțime de alte oportunități grozave de a aduce idei grozave și lucruri la masă.”

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Veteranul consultant național republican din New Hampshire, Jim Merrill, a remarcat că „Trump vine în poziție primară bine poziționată pentru a reuși, dar nu în forța pe care obișnuia să fie. Va fi un primar competitiv și mă aștept ca un număr de candidați să candideze în cele din urmă”.

„În creștere, se pare că electoratul este gata să privească în viitor și să meargă înainte”, a spus Merrill, un veteran al numeroaselor campanii prezidențiale ale GOP. „Dacă Donald Trump poate conduce o campanie concentrată pe viitor și nu pe trecut, va fi o întrebare pentru el dacă poate reuși sau nu aici”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *