Coreea de Nord neagă că a furnizat arme Rusiei și avertizează că SUA trec „linia roșie” prin trimiterea de tancuri de luptă în Ucraina

Coreea de Nord a negat afirmațiile SUA că țara furnizează Rusiei arme în războiul său în curs cu Ucraina.

Într-o declarație adresată Agenției Centrale de Știri din Coreea, Kwon Jong Gun, directorul general al Departamentului pentru Afaceri SUA, a acuzat SUA că au inventat un „zvon fără temei despre „comerțul cu arme între RPDC și Rusia”, într-o încercare nesăbuită de a-și justifica. ofertă de arme Ucrainei”.

FIȘAR: Liderul nord-coreean Kim Jong Un inspectează o unitate de apărare aeriană în zona de vest, Coreea de Nord.  Nordul și-a cerut joi, 30 decembrie 2021, celor 1,2 milioane de soldați să se unească în spatele liderului Kim și să-l apere cu viața, în timp ce țara sărbătorește a 10-a aniversare a ascensiunii sale la comandantul suprem al armatei.

FIȘAR: Liderul nord-coreean Kim Jong Un inspectează o unitate de apărare aeriană în zona de vest, Coreea de Nord. Nordul și-a cerut joi, 30 decembrie 2021, celor 1,2 milioane de soldați să se unească în spatele liderului Kim și să-l apere cu viața, în timp ce țara sărbătorește a 10-a aniversare a ascensiunii sale la comandantul suprem al armatei.
(Agenția centrală de știri din Coreea/Serviciul de știri din Coreea prin AP, File)

„Este un act ilegal să punem sub semnul întrebării dreptul legitim la apărarea națională al unui stat suveran”, a spus el. „Mai mult, încercarea de a păta imaginea RPDC prin fabricarea unui lucru inexistent este o provocare gravă care nu poate fi permisă niciodată și care nu poate decât să-i declanșeze reacția”.

Comentariile au venit după ce președintele Biden a declarat miercuri că Statele Unite vor trimite 31 de tancuri M1 Abrams în Ucraina, inversând luni de zile argumentele Washingtonului potrivit cărora trupele ucrainene le pot opera și întreține prea greu.

COREEA DE NORD CONdamnă decizia președintelui american Joe Biden de a trimite tancuri de luptă ÎN UCRAINA

Kim Yo-jong, sora influentă a liderului nord-coreean Kim Jong Un și membru al Comisiei de Stat a Afacerilor din Coreea de Nord, a declarat că SUA trec „linia roșie” trimițând tancurile în Ucraina, potrivit agenției de știri Yonhap. un mijloc de presă sud-coreean.

FIȘIER: Incendiile tancurilor M1A1 Abrams ale armatei americane în timpul exercițiului militar al grupului de luptă Forward Presence îmbunătățit de NATO Crystal Arrow 2021 din Adazi, Letonia.

FIȘIER: Incendiile tancurilor M1A1 Abrams ale armatei americane în timpul exercițiului militar al grupului de luptă Forward Presence îmbunătățit de NATO Crystal Arrow 2021 din Adazi, Letonia.
(REUTERS/Ints Kalnins/File Photo)

Kwon a spus că decizia SUA de a trimite tancuri a demonstrat presupusele moduri de gândire ale țării „deformate și asemănătoare gangsterilor” „care introduce frecvent mijloace de atac nuclear în peninsula coreeană sub pretextul de a oferi „descurajare extinsă” împotriva „provocarii” cuiva”.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

„SUA ar trebui să fie conștienți de faptul că se vor confrunta cu un rezultat cu adevărat nedorit dacă persistă în răspândirea zvonului făcut de sine împotriva RPDC”, a spus el.

Associated Press a contribuit la acest raport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *