Israelul va „accelera” licențele pentru arme după împușcături mortale lângă sinagoga din Ierusalim

Israelul este gata să accelereze cererile de arme ca răspuns la un împușcătură din Ierusalimul de Est în weekend, care a provocat moartea a șapte persoane, inclusiv o femeie de 70 de ani.

Măsura a fost printre câteva pe care Cabinetul de Securitate al Israelului a anunțat sâmbătă seara.

Membrii echipei Zaka Rescue and Recovery verifică un cadavru după un atac cu împușcături în apropierea unei sinagogi din Ierusalim, vineri, 27 ianuarie 2023.

Membrii echipei Zaka Rescue and Recovery verifică un cadavru după un atac cu împușcături în apropierea unei sinagogi din Ierusalim, vineri, 27 ianuarie 2023.
(AP Photo/Mahmoud Illean)

„Licențiarea armelor de foc va fi accelerată și extinsă pentru a permite a mii de cetățeni suplimentari să poarte arme”, se arată într-o declarație pe pagina de Facebook a primului ministru al Israelului.

Ministrul Securității Naționale, Itamar Ben-Gvir, a declarat reporterilor în weekend: „Când civilii au arme, se pot apăra”.

Măsurile includ, de asemenea, privarea de drepturi de securitate socială a familiei atacatorului. Cabinetul complet trebuia să analizeze măsura duminică.

IRANUL SUFERIT GRIVĂ DRONĂ LA ZILE DUPĂ CE NOI ȘI ISRAELUL AU DELANSAT EXERCIȚII MILITARE COMUNI ÎN REGIUNE

Un bărbat înarmat palestinian a deschis focul în fața unei sinagogi din Ierusalim de Est vineri seară, ucigând șapte persoane, inclusiv o femeie de 70 de ani, și rănind alte trei înainte de a fi împușcat și ucis de poliție, au declarat oficialii.

Atacul, care a avut loc în timp ce rezidenții respectau Sabatul evreiesc, a avut loc la o zi după ce un raid militar israelian a ucis nouă palestinieni în Cisiordania. Împușcăturile de vineri au declanșat sărbători atât în ​​Cisiordania ocupată, cât și în Fâșia Gaza, unde oamenii au tras cu arme în aer, au claxonat și au distribuit dulciuri.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Adresându-se reporterilor de la sediul poliției naționale din Israel, prim-ministrul Benjamin Netanyahu a spus că a efectuat o evaluare a securității și a decis asupra „acțiunilor imediate”. El a spus că își va convoca cabinetul de securitate sâmbătă seara, după încheierea sabatului, pentru a discuta un răspuns suplimentar.

Associated Press a contribuit la acest raport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *