Locații proeminente din New York găzduiesc în mod repetat oficial chinez care a lăudat PCC și a negat genocidul uigur

Unele dintre cele mai proeminente locații din New York City au găzduit recent ca invitat de onoare un oficial chinez care a lăudat Partidul Comunist din China, aflat la guvernare, drept „mare” și a respins rapoartele de persecuție sistematică împotriva minorităților din interiorul Chinei drept „minciuni”.

Huang Ping, care este consul general al Consulatului Chinei din New York din 2018, a făcut apariții în ultima săptămână la Barclays Center, Nasdaq MarketSite și Empire State Building, frecându-se cu lideri de afaceri americani proeminenți la fiecare oprire.

Brooklyn Nets de la NBA, care joacă la Barclays din Brooklyn, a sărbătorit joi Anul Nou Chinezesc al Iepurelui. Huang a mers pe terenul de baschet, unde a vorbit scurt și a primit cadou un pulover și un iepure de jucărie de la Sam Zussman, CEO al companiei-mamă a Nets BSE Global.

Jocul a fost „o oportunitate pentru noi de a veni împreună și de a aduce un omagiu istoriei și tradițiilor bogate asociate cu cultura chineză din întreaga lume și în propria noastră comunitate”, a spus Zussman.

CELEBRAREA DE NYE TIMES SQUARE CU OFICIALUL CHINEZ PREZENTAT CARE A spus că PARTIDUL COMUNIST ESTE „MARE PETRECERE”

La începutul săptămânii, Ping a sunat la deschiderea bursei Nasdaq din Times Square, tot ca o sărbătoare a Anului Nou Lunar Chinezesc. Mass-media de stat chineză s-a grăbit să promoveze apariția lui Huang – inclusiv cu remarci calde din partea vicepreședintelui Nasdaq, Robert H. McCooey, Jr., care l-a salutat pe consul și lăuda legăturile Nasdaq cu China.

„Angajamentul lui Nasdaq față de China rămâne foarte puternic”, a spus McCooey la ceremonie. „Suntem extrem de mândri că suntem casa a peste 175 de companii chineze, companii inovatoare și emblematice care întruchipează spiritul antreprenorial care ajută cele două națiuni ale noastre să continue să se dezvolte.”

Nasdaq listează, de asemenea, multe dintre cele mai mari companii tehnologice ale Americii și a fost examinată de oficialii americani, împreună cu alte burse majore, pentru listarea companiilor chineze din cauza preocupărilor legate de transparență și amenințările la adresa securității naționale.

Toate companiile chineze „sunt obligate să înființeze CCP [Chinese Communist Party] celulele în operațiunile lor și sprijină agențiile de securitate ale PCC”, conform raportului China Task Force, un proiect major condus de membrii Congresului în 2020. „PCC își încorporează membrii în fiecare companie și organizație”.

Oficialii americani au mai spus că spionajul chinez costă SUA peste 600 de miliarde de dolari pe an în proprietate intelectuală furată.

Cu toate acestea, Huang a făcut ecou ospitalitatea lui McCooey, spunând că China își va ajunge „destinația” și „își va împărtăși fructele” cu toată lumea.

„China este foarte clar că ne vom deschide ușa și ne vom deschide mai larg pentru a lucra cu comunitatea internațională, pentru a ne realiza obiectivul, pentru a ajunge la destinație și pentru a împărtăși roadele cu toată lumea”, a spus el. „În momentul în care ne îndreptăm acum spre Anul Iepurelui, ar trebui să ne mișcăm la fel de repede ca iepurele și să lucrăm împreună pentru a pune în aplicare consensul la care au ajuns cei doi președinți ai noștri pentru a face această relație mai productivă și mai eficientă, în beneficiul poporului nostru și al tuturor oamenilor. in jurul lumii.”

NY GOV. HOCHUL s-a întâlnit cu un oficial chinez care a numit „MINCIUNI” GENOCIDUL MUSULMANILOR UIGUR.

Michael Sobolik, un bursier în Studii Indo-Pacific la Consiliul American de Politică Externă, a declarat recent pentru Fox News Digital că China exercită „influență malignă” în SUA prin „voci americane pentru a-și avansa propria agendă ostilă”.

Săptămâna trecută, Huang a participat și la iluminarea ceremonială a Empire State Building pentru începutul Anului Nou Lunar.

„Suntem atât de încântați să transmitem urările noastre sincere de Anul Nou întregii comunități chineze aici în Statele Unite, în întreaga lume și în special în China”, a declarat Tony Malkin, președinte, președinte și CEO al Empire State Realty Trust, la ceremonia.

Huang a menționat că a trecut o jumătate de secol de când a început angajamentul SUA-China sub administrația Nixon și a cerut îmbunătățirea schimburilor interpersonale între ambele țări.

Cu toate acestea, în ciuda retoricii calde, Huang are o istorie de a face remarci controversate care nu au apărut la niciuna dintre adunările sale recente din New York. Cel mai important, el a lăudat frecvent Partidul Comunist Chinez (PCC) și a apărat ferm modul în care China a tratat uigurii, o minoritate etnică predominant musulmană, în regiunea Xinjiang.

„Sunt o mulțime de minciuni aici, fabricate de unii oameni cu propria lor agendă politică”, a spus Huang într-un interviu din august 2021, negând existența genocidului și a lagărelor de internare care vizează uigurii. „Așa cum am spus, nu există nici un genocid, nici o singură dovadă care să demonstreze că există un genocid sau ceva acolo. Este doar o calomnie”.

Muzeul Memorial al Holocaustului din SUA și Departamentul de Stat sub administrația Trump și Biden au evaluat că China comite genocid împotriva uigurilor. Din 2017, se pare că guvernul chinez a închis peste un milion de uiguri în lagărele de concentrare, unde, conform documentelor scurse din interiorul Chinei, deținuții sunt supuși violurilor, torturii, muncii forțate, spălării creierului și sterilizării forțate.

De asemenea, Huang a numit PCC un „mare partid” și a descris lagărele în care sunt deținuți uigurii drept educaționale.

NEW YORK, 15 noiembrie 2018-- Huang Ping C, noul consul general chinez la New York, vorbește la o conferință de presă la sosirea sa pe aeroportul internațional John F. Kennedy din New York, Statele Unite, pe 15 noiembrie, 2018. Consulatul general chinez la New York va continua să fie dedicat promovării legăturilor China-SUA prin stimularea cooperării regionale, a declarat aici joi noul sosit consul general chinez.

NEW YORK, 15 noiembrie 2018– Huang Ping C, noul consul general chinez la New York, vorbește la o conferință de presă la sosirea sa pe aeroportul internațional John F. Kennedy din New York, Statele Unite, pe 15 noiembrie, 2018. Consulatul general chinez la New York va continua să fie dedicat promovării legăturilor China-SUA prin stimularea cooperării regionale, a declarat aici joi noul sosit consul general chinez.
(Xinhua/Li Rui prin Getty Images)

CELEBRAREA DE NYE TIMES SQUARE CU OFICIALUL CHINEZ PREZENTAT CARE A spus că PARTIDUL COMUNIST ESTE „MARE PETRECERE”

„Văd aceste centre ca pe un campus, mai degrabă decât ca pe tabere”, a spus el. “Aducem acești oameni acolo pentru a fi educați. Și acest lucru a fost destul de eficient în ceea ce privește combaterea terorismului și deradicalizarea. Până acum, nu a existat un singur atac terorist în exact patru ani”.

Când a fost contactat anterior pentru comentarii, consulatul chinez din New York a făcut ecou comentariile lui Huang, spunând lui Fox News Digital că „problema legată de Xinjiang nu este despre drepturile omului” și că „o minciună spusă de o mie de ori nu este altceva decât o minciună”.

Huang nu este străin să fie prezentat la evenimentele majore din New York. La începutul acestui an, de exemplu, consulul general a participat la revelionul „Hong Kong Rocks!” din Times Square. celebrare. Administrația Biden a extins joi un program care îi protejează pe rezidenții din Hong Kong din SUA de deportare din cauza îngrijorărilor cu privire la înrăutățirea represiunii în Hong Kong.

De asemenea, Huang a participat anterior la ceremonia de sunet al clopotelor de la Nasdaq și la iluminarea Empire State Building de mai multe ori.

În aprilie 2022, consulul a făcut titluri pentru a susține un discurs la cel de-al 25-lea forum anual al Harvard College China la Harvard Business School, unde a cerut americanilor să fie mai „toleranți la diversitate” și să accepte modul de guvernare al Chinei.

Susținătorii minorității musulmane uighuri din China flutură steagul Turkestanului de Est și țin pancarte pe 20 decembrie 2019, în timpul unei demonstrații la Fatih din Istanbul.  - Peste 1.000 de protestatari au mărșăluit vineri la Istanbul pentru a protesta împotriva Chinei din cauza tratamentului acordat în principal uigurilor musulmani din Xinjiang, a declarat un corespondent AFP. Ei au cerut încetarea represiunii în regiunea de nord-vest a Chinei, unde peste un milion de uiguri și alții în mare parte. Se crede că minoritățile musulmane sunt ținute în lagăre de reeducare.

Susținătorii minorității musulmane uighuri din China flutură steagul Turkestanului de Est și țin pancarte pe 20 decembrie 2019, în timpul unei demonstrații la Fatih din Istanbul. – Peste 1.000 de protestatari au mărșăluit vineri la Istanbul pentru a protesta împotriva Chinei din cauza tratamentului acordat în principal uigurilor musulmani din Xinjiang, a declarat un corespondent AFP. Ei au cerut încetarea represiunii în regiunea de nord-vest a Chinei, unde peste un milion de uiguri și alții în mare parte. Se crede că minoritățile musulmane sunt ținute în lagăre de reeducare.
(OZAN KOSE/AFP)

CEREMONIA NASDAQ A FUNȚIONAT UN OFICIAL CHINEZ CARE A DENUMIT „MINCIUNI” GENOCIDUL MUSULMANILOR UIGUR.

„În ultimii 100 de ani, PCC a unit și a condus poporul chinez să obțină realizări de renume mondial în dezvoltarea țării noastre și îmbunătățirea vieții oamenilor”, a spus Huang la Harvard, potrivit unei transcriere a Ministerului Afacerilor Externe al Chinei. „China va fi neclintit un constructor al păcii mondiale, un contribuitor la dezvoltarea globală și un apărător al ordinii internaționale și va continua să depună eforturi neîncetate pentru dezvoltarea și progresul uman”.

Huang a certat America pentru că are „niște oameni cu mintea îngustă cărora le este greu să accepte acele țări cu istorii, culturi și sisteme diferite din SUA”, adăugând că aceste voci „arată întotdeauna cu degetul către acele țări și vor să le schimbe”.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

„Calea socialismului cu caracteristici chinezești își are rădăcinile în civilizația chineză veche de 5.000 de ani”, a continuat Huang. “Este alegerea celor 1,4 miliarde de chinezi. Dezvoltarea și progresul pe care le-a făcut China în ultimele decenii au dovedit pe deplin că aceasta este calea corectă care se potrivește condițiilor naționale ale Chinei. Vom urma această cale neclintită. Un sondaj realizat de Școala Harvard Kennedy despre China timp de 10 ani consecutivi arată că satisfacția poporului chinez față de guvern a rămas peste 90% an de an. Sperăm că partea SUA va respecta calea aleasă în mod independent de poporul chinez și va găzdui o China pașnică și prosperă. .”

BSE Global, Nasdaq și Empire State Realty Trust nu au răspuns solicitărilor de comentarii.

Cameron Cawthorne și Jessica Chasmar de la Fox News au contribuit la reportaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *