Reprezentantul McCaul despre predicția generalului Forțelor Aeriene privind războiul din 2025 cu China: „Sper că greșește… Cred că are dreptate”

Reprezentantul Michael McCaul, R-Texas, a luat în considerare predicția generalului de patru stele al Forțelor Aeriene Mike Minihan, care și-a avertizat comandanții să se pregătească pentru războiul cu China în aproximativ doi ani.

Minihan a prezis că luptele vor avea loc după ce China va profita de faptul că SUA sunt preocupate de alegerile din 2024 pentru a lua măsuri împotriva Taiwanului, care se vor concentra și asupra alegerilor lor de anul viitor.

„Sper că greșește”, a spus McCaul, gazda „Fox News Sunday”, Shannon Bream. — Totuși, cred că are dreptate, din păcate.

McCaul a explicat că China dorește foarte mult „reunificarea” Taiwanului cu China continentală. El a spus că asta s-ar putea produce prin influențarea alegerilor din Taiwan de la începutul lui 2024.

AERONAVE MILITARE CHINEZE, NAVE PENTRU SPAȚIUL TAIWANEZ ÎN CEL MAI ULTIMA AMENINȚARE DE FORȚĂ

„Dar dacă nu vor câștiga în aceea, vor analiza o invazie militară, după părerea mea. Trebuie să fim pregătiți pentru asta”.

McCaul a spus că „atâta timp cât Biden este în funcție și proiectează slăbiciune”, există șanse „foarte mari” ca acest lucru să se întâmple. El a citat eșecul administrației Biden cu retragerea din Afganistan, care, a spus, a dus la invadarea Ucrainei de către Rusia.

Mai târziu, în cadrul programului, reprezentantul Adam Smith, deputat în Washington, a fost în dezacord cu evaluarea lui McCaul și Minihan asupra unui posibil război cu China.

SECRETARUL Apărării AUSTIN „SE ÎNDOIE SERIO” INVAZIA CHINA A TAIWANULUI ESTE „IMMINENT”

“Vreau să fiu complet clar. Nu numai că nu este inevitabil, ci și foarte puțin probabil”, a spus el.

Smith a recunoscut că „orice este posibil” și că armata ar trebui să fie pregătită, a spus că „generalii ar trebui să fie foarte precauți” cu ceea ce spun și nu ar trebui să spună lumii că SUA se vor război cu China, cel mai important pentru că suntem nu.”

Democratul a spus că, deși SUA trebuie să poată descuraja China, este „foarte încrezător” că un conflict militar poate fi evitat.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

NBC News a raportat vineri că Minihan, șeful Comandamentului pentru Mobilitate Aeriană, i-a avertizat pe comandanții aripii aeriene într-un memoriu că „intestinul” lui îi spune că urmează un conflict cu China.

Generalul a spus că „o echipă de manevră a forțelor comune fortificate, gata, integrată și agilă gata să lupte și să câștige în interiorul primului lanț de insule” trebuie să fie înființată pentru a se pregăti pentru lupta care se profilează și a instruit comandanții să raporteze până pe 28 februarie pe măsurile pe care le vor face pentru a se pregăti pentru războiul împotriva Chinei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *