Republicanii din Arizona îl aleg pe fostul oficial Trump Jeff DeWit pentru a deveni următorul președinte al partidului, îl va înlocui pe Kelli Ward

Republicanii din Arizona l-au numit sâmbătă pe Jeff DeWit ca următorul președinte al partidului. Selecția vine în timp ce republicanii din statul câmp de luptă speră să se unească sub o nouă conducere și să recâștige alegerile la nivel de stat.

DeWit, un fost consilier al lui Trump, care a lucrat la ambele sale campanii prezidențiale, îl va înlocui pe Kelli Ward, un aliat al lui Trump care și-a îmbrățișat și a făcut ecou afirmațiile sale de negare a alegerilor.

El a câștigat 70% din voturi în fața altor câțiva nominalizați, inclusiv Steve Daniels, care a promis că va schimba drastic sistemul electoral al statului, cerând ca toate voturile să aibă loc personal într-o singură zi, cu buletinele numărate manual.

„Voi lucra pentru tine și ne vom unifica”, a spus DeWit după victoria sa. „Și vom reveni la învingerea democraților și la câștigarea alegerilor”.

ARIZONA DEMOCRATICĂ GOV. KATIE HOBBS APĂRĂ DECIZIA DE A PĂSTRA MIGRANȚI ÎN AFARA STATULUI

Secretarul Trezoreriei din Arizona, Jeff DeWit, sosește la Trump Tower pe 13 noiembrie 2016, în New York City.

Secretarul Trezoreriei din Arizona, Jeff DeWit, sosește la Trump Tower pe 13 noiembrie 2016, în New York City.
(Kevin Hagen/Getty Images)

DeWit a fost susținut de Kari Lake, care a pierdut cursa pentru guvernator, dar a devenit o voce influentă în partid; Mark Finchem, fost candidat la secretar de stat; generalul pensionar Michael Flynn și alții.

Lake a spus că DeWit a primit și un sprijin de ultimă oră de la Trump, dar fostul președinte nu a postat susținerea pe rețelele de socializare, ceea ce face în mod regulat.

AZ GOV. KATIE HOBBS CREAȚI O COMISIE PENTRU A STUDIA PROBLEMELOR ÎNCHISORII ALE STATULUI

În timpul mandatului de patru ani al lui Ward ca președinte al partidului, republicanii au pierdut trei curse pentru Senatul SUA și alegeri pentru guvernator, secretar de stat și procuror general. Ea a cerut procurorului general din Arizona, Mark Brnovich, să o investigheze pe nou-alesa guvernatoare Katie Hobbs pentru posibile fapte greșite în timpul campaniei sale. De asemenea, ea a fost criticată pentru cheltuielile partidului.

Președintele partidului republican din Arizona, Kelli Ward, vorbește în timpul unui miting de campanie pentru ieșire la vot, pe 07 noiembrie 2022, în Prescott, Arizona.

Președintele partidului republican din Arizona, Kelli Ward, vorbește în timpul unui miting de campanie pentru ieșire la vot, pe 07 noiembrie 2022, în Prescott, Arizona.
(Justin Sullivan/Getty Images)

DeWit a fost ales trezorier de stat în 2014 și a demisionat în 2018, chiar înainte ca mandatul său să se încheie, deoarece a fost confirmat ca director financiar al NASA sub Trump. El a condus campania lui Trump în Arizona în 2016 și a fost director de operațiuni al campaniei lui Trump din 2020.

Democrații din Arizona au ales-o pe Yolanda Bejarano, un înalt oficial național în sindicatul Communications Workers of America, să fie președinta partidului lor.

Selecția a fost prima alegere contestată pentru scaunul democrat în ultimii 12 ani.

Bejarano a fost susținut de majoritatea democraților aleși ai statului, dar Hobbs l-a susținut pe Steve Gallardo, singurul democrat din Consiliul de supraveghere al județului Maricopa.

Senatorul american Kyrtsen Sinema, D-AZ, vorbește la o conferință de presă după ce Senatul a adoptat Legea privind respectul pentru căsătorie la Clădirea Capitoliului pe 29 noiembrie 2022, la Washington, DC.  Într-un vot 61-36, măsura ar oferi recunoaștere și protecție federală pentru căsătoriile între persoane de același sex și interrasiale.

Senatorul american Kyrtsen Sinema, D-AZ, vorbește la o conferință de presă după ce Senatul a adoptat Legea privind respectul pentru căsătorie la Clădirea Capitoliului pe 29 noiembrie 2022, la Washington, DC. Într-un vot 61-36, măsura ar oferi recunoaștere și protecție federală pentru căsătoriile între persoane de același sex și interrasiale.
(Anna Moneymaker/Getty Images)

Președintele democrat în funcție, Raquel Teran, a refuzat să candideze pentru un alt mandat. De asemenea, ea caută să candideze pentru locul în Camera SUA, care este eliberat de reprezentantul Ruben Gallego, care candidează pentru Senat. Scaunul este în siguranță democrat.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Alegerile din 2024 includ mai multe curse cu implicații naționale, inclusiv cursa prezidențială și scaunul senatorului independent Kyrsten Sinema.

Associated Press a contribuit la acest raport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *