Tire Nichols: Jim Jordan spune că „nicio cantitate de antrenament” nu ar putea schimba ceea ce au făcut 5 polițiști din Memphis în videoclip

Reprezentantul Jim Jordan, R-Ohio, reacționând la filmările publicate cu cinci polițiști din Black Memphis, care îl bătează mortal pe Tire Nichols, a susținut duminică că „nicio cantitate de antrenament nu va schimba ceea ce am văzut în videoclipul respectiv”.

În apariția la emisiunea „Meet the Press” de la NBC, Jordan, un membru al subcomisiei de supraveghere și reforme a Camerei pentru drepturile civile, a fost presat dacă sprijină reforma reînnoită a poliției federale. El a reacționat mai întâi la o declarație de vineri a senatorului Tim Scott, RS.C.

“Am fost aici de prea multe ori înainte. Nu putem continua pe această cale. America nu poate rămâne tăcută”, a spus Scott. „Lasă-l să servească drept un apel la acțiune pentru fiecare legislator din națiunea noastră la fiecare nivel”.

„Nu știu dacă există vreo lege care să oprească răul pe care l-am văzut”, a spus Jordan, duminică, gazdei NBC, Chuck Todd. „Ceea ce mă frapează este doar lipsa de respect față de viața umană. Nu știu că vreo lege, vreo pregătire, orice reformă se va schimba… acest om a fost încătușat, au continuat să-l bată. Și mi s-a amintit, de fapt, este greu de urmărit totul, dar pe măsură ce l-am urmărit, mi s-a amintit că avem o audiere probabil acum doi ani, când fratele lui George Floyd a venit și a depus mărturie în fața Comisiei Judiciare și a fost unul dintre acele momente în care faptele, adevărul și emoția toate s-au adunat”.

BATĂRILE DE ANVELURI NICHOLS DE 5 POLITISTICI NEGRI DEZVLEVĂ „CULTURA POLITICIENĂ PRINCIPALĂ” A AMERICII, SUNE CRUMP, EX-ȘEFUL FERGUSON

„În timpul porțiunii de interogare a acelei audieri, el a spus: „Viața este prețioasă”, și-a amintit Jordan, de asemenea un membru de rang înalt al Comitetului Judiciar al Camerei. „Și a fost unul dintre acele momente care i-au captat pe toată lumea în acea audiere ambele părți. Faptul că am văzut că acești indivizi, acești cinci indivizi, nu au avut niciun respect pentru viață. Și, din nou, nu cred că acești cinci tipi reprezintă marea și marea majoritate a forțelor de ordine. Dar nu cred că putem face ceva pentru a opri tipul de rău pe care l-am văzut în videoclipul respectiv”.

Rep. Jim Jordan, R-OH, vorbește în timpul unui interviu în fața camerei Camerei Camerei în timpul unei serii de voturi în clădirea Capitoliului din SUA, pe 9 ianuarie 2023.

Rep. Jim Jordan, R-OH, vorbește în timpul unui interviu în fața camerei Camerei Camerei în timpul unei serii de voturi în clădirea Capitoliului din SUA, pe 9 ianuarie 2023.
(Anna Moneymaker/Getty Images)

De când oficialii au lansat vineri filmările grafice cu bătaia fatală a lui Nichols, activiștii pentru drepturile civile, inclusiv George Floyd și acum avocatul familiei lui Nichols, Ben Crump și Al Sharpton, au discutat despre colaborarea cu senatorul Cory Booker, DN.J. și alții pentru a reintroduce George Floyd Legea privind justiția în poliție.

În ciuda faptului că a fost o promisiune de campanie a președintelui Biden de a trece reforma poliției la nivel federal, ultimul impuls major a blocat în Senat în septembrie 2021, după luni de negocieri între Booker și Scott. Nu s-a putut ajunge la un consens privind implicarea sindicală și imunitatea calificată pentru ofițeri.

“Este o filosofie diferită. Democrații cred întotdeauna că este o nouă lege care va rezolva ceva atât de îngrozitor”, a spus Jordan duminică.

Nichols a fost un lucrător FedEx, un skateboarder, un fotograf și un tată, potrivit avocatului Ben Crump.

Nichols a fost un lucrător FedEx, un skateboarder, un fotograf și un tată, potrivit avocatului Ben Crump.
(Scott Olson)

Moartea lui Nichols a avut loc, în ciuda faptului că Memphis a implementat deja reformele poliției din 2020, inclusiv ce le-a cerut ofițerilor să intervină sau să reducă escalada dacă un alt ofițer folosește forța excesivă. Nichols și cei cinci foști ofițeri implicați — Tadarrius Bean, Demetrius Haley, Desmond Mills Jr., Emmitt Martin III și Justin Smith — sunt toți de culoare.

Cei cinci ofițeri s-au eliberat sub acuzația de crimă de gradul doi, agresiune calificată și alte infracțiuni și urmează să fie trimiși în judecată la mijlocul lunii februarie.

Crump și alții au susținut că chiar și ofițerii de culoare pot manifesta părtiniri rasiale împotriva oamenilor de culoare și maro, condamnând ceea ce ei descriu drept „cultura polițienească instituționalizată a Americii”.

Un ofițer de poliție din Memphis l-a scos pe Tire Nichols din vehicul pe 7 ianuarie 2023.

Un ofițer de poliție din Memphis l-a scos pe Tire Nichols din vehicul pe 7 ianuarie 2023.
(Departamentul de poliție din Memphis)

Cu toate acestea, alte rapoarte au indicat reducerea calificărilor pentru a se alătura forței, mai ales după ce protestele și revoltele post-Floyd, combinate cu creșterea criminalității, au contribuit la problemele de recrutare a poliției.

Duminică, Todd a încercat să aducă un alt aspect al legislației federale propuse în trecut, întrebând dacă congresmanul republican va susține o interdicție federală a sufocărilor.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

„Sunt pentru cel mai bun antrenament posibil. Dar ceea ce nu sunt pentru ceea ce am văzut acolo. Nu știu că vreun antrenament, vreo interdicție – nu s-au folosit blocuri de sufocare acolo – ceea ce au făcut acolo a fost doar continuă să-l bată pe domnul Nichols. Deci, nu știu că acesta este răspunsul”, a răspuns Jordan. „Dar niciun antrenament nu va schimba ceea ce am văzut în videoclipul respectiv”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *